Какво убива сексуалното желание?

Учените направиха списък на най-страстоубийните неща
Обновена: 30 мар 2011 15:07 | 30 мар 2011 13:06,
164
Какво убива сексуалното желание?
И тя убива желанието. Снимка: Reuters

Много от съвременните мъже и жени се оплакват от ниско либидо. Не е учудващо, че годишната печалба от продажбата на виагра в света е 506 млн. долара.

В момента учените създават сложни комбинации от лекарствени препарати за лечение на сексуална дисфункция. Според някои експерти обаче всичко би могло да бъде къде-къде по-лесно, стига да успеете да се откажете от някои неща, например от белия хляб.

Всички рафинирани въглехидрати могат да понижат сексуалното желание, тъй като този вид продукти освобождават захарта твърде бързо, твърдят експертите от британската асоциация по диетология, съобщи Дейли мейл.

А голямото количество захар е свързано с енергийни спадове, т.е. може да не ви останат сили за секс. Освен това захарта повишава нивото на естроген, понижавайки нивото на тестостерон при мъжете. „Ако страдате от затлъстяване вследствие на неправилно хранене, значи вие сте по-малко привлекателни. Освен това при вас е намален достъпът на кръв към половите органи“, пояснява един от учените.

Противогрипните медикаменти също влияят зле на сексуалното влечение. Антихистамините пък предизвикват проблеми с еякулацията при мъжете.

Убийци на страстта са и хормоналните контрацептиви, тъй като „лъжат“ организма, че е настъпила бременност, и необходимостта за размножаване отпада.

Следващи в списъка са обезболяващите, съдържащи кодеин и морфин, както и антидепресантите. Понякога зад нарушенията в качеството на половия живот може да стои и дефицитът на желязо, тъй като тогава човек страда от недостиг на сили.

Жените, които бързо свалят килограми, също жертват либидото си. Заради бързото отслабване се променя хормоналният фон. Критически показател е 10% загуба на тегло. А строгата диета, лишаваща организма от необходимите хранителни вещества, също допринася за ниското сексуално желание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убиват го и килограмите, вече повечето жени приличат на тюлени. Мъжете също са се отпуснали, но те работят повече физическа работа
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе гошо от почивка ,да не е кримена бе
118
1
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Ченге ,друг път !! Къде си виждал ченге да е чувал за Наполеон ,какво останало за Жозефина ?! Я ,моля те ,не ме разсмивай !!!
117
5
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Кремена ако пише на кирилица без грешки и без да пресъздава миекането коментара изобщо няма да е същият!Защо не приемете,че дамата или господина си има малко по-нестандартно чувство за хумор и толкова!Лично на мен ми харесва защото доста пиперливо и безжалостно се гаври с някои хора!Има хора,които не се къпят редовно,не си мият зъбите,смърдят и си носят селския еснафски манталитет под мишничка!Има жени,които не си епилират редовно краката,мустаците и така нататък и Кремена се бъзика точно с тях!
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кремена не е жена а е ченге.Но това едвали е важно.Темата е друга ,но се занимавате с глупости.
115
3
 
19
 
! Отговори
Джулиян Мантъл преди 13 години
Какво убива сексуалното желание ли??? Ей тая на снимката го убива!!!!
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сменете снимката !
113
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крименче,разбрах че ти си на снимката ,това преди лягане ли е или след?
112
2
 
9
 
! Отговори
666 преди 13 години
относно захарта не съм съгласна. Действа ми страхотно една купа с ягоди и обилно залята със сметана, шампанско, шоколад............ Да не говорим че когато сваля някой и друг килограм съм доста по активна, защото се чувствам по добре. Иначе какво да си говорим за *** чорапи и нечистоплътни екземпляри - те отиват в графата "извращения" в случай че на някой му харесват
111
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как да разбера изтънченият хумор на Кримена,при положение,че всичко е написано с адски правописни грешки,нямащи нищо общо с т.нар.мекане или там каквото и да е.Освен това е написано и някакви чужди буквички,което пък допълнително затруднява следенето на мисълта й/му. Един интелегентен човек би писал най-малкото на кирилица,пък дори и правописните грешки се преживяват.И аз съм в чужбина,ама не пиша на латиница.
110
2
 
7
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Добре ,хора ,вече сериозно ме амбицирахте !Кремена ,щом си толкова интелигентна и проницателна за всичко ,направи един нормален и грамотен коментар,без подобни отблъскващи изпълнения! Защото си мисля ,че подобни граматични напъвания ти костват много излишни усилия ,ако си нормално грамотен човек! Не се притеснявай-ние ще те разберем добре ,дори и ако пишеш правилно!Не сме чак толкова за подценяване ,ходили сме на училище !
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тая кака от снимката хич няма и да се сетя за секс
108
4
 
12
 
! Отговори
с. до Ваня преди 13 години
Димитър от САЩ го каза много правилно!Който и да стои зад ника Кремена е много в час с нещата и просто се бъзика!Бурните ви реакции искрено го/я забавляват!А всъщност доста истини казва!Мда!И да ти кажа и в дебелашкия хумор има чар!Действителността в България е такава,че за тънък и фин хумор място просто няма!Факт!
107
0
 
4
 
! Отговори
до 105 Димитер?! преди 13 години
И кво? тряба да се смееем и да се възхищаваме ли? Или да почувствам малоценност от този "мозък" неземен? Мога да си го преместя или да и/му го дам...да си пойграе с на Пинко окото!
106
3
 
4
 
! Отговори
незасегнат - засега преди 13 години
Убийци на страстта ....Няма такива...
105
1
 
19
 
! Отговори
Joro преди 13 години
Половият акт убива сексуалното желание, като го направиш и после хич не ти се ще.
104
4
 
12
 
! Отговори
с. преди 13 години
В коментарите си Кремена много точно пресъздава мега дразнещото,противно и гадно миекане и съвсем точно си казва,че кофти миризмите са най-големите страстоубийци!Бантускотовете си намирисват определено!Който не вярва да се качи лятото в градски транспорт!Няма такава смрад просто!Четох наскоро,че 25-30% от българите не си купуват четки за зъби!Селски класики като бели чорапки и потник под ризата също са масови!Какво невярно е казала Кремена,че не се сещам!?И да ми плякате минуси истината боли!
103
5
 
10
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Po vaprosa s Krimena ot St Zagora:Pichove, ama ne razbrahte li che koito se krie zad tozi nick Krimena ot St Zagora ne e nikak prost nito tup. Tova mi e napravilo vpechatlenie ot dosta postove- tozi chovek mnogo razbira ot mnogo raboti, kakto se vika znae 2 i 200.Prosto si pravi edin goliam tashak, i se kefi na vashite negativni reakcii:)HA HA HA :))Haide da se posmeem vischki zaedno:)
102
1
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
И какво му е уникалното на хумора на въпросната ?! По-дебелашки от този скоро не бях срещала ! Уникално ***-да ! Като че ли е малко естествената тъпотия и неграмотност ,от която сме заобиколени ,ами трябва и насила да правим подобни крайно недодялани и неуместни демонстрации !
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nisak, debel, star ili mlad, myz ili zena vsi4ki liagat s njakoi, koito e s privlekatelno konto, a koito ne go praviat sa mazohisti! (s parite idva i zelanieto) surovo, no FAKT!

Спонсорирани публикации