Какво убива сексуалното желание?

Учените направиха списък на най-страстоубийните неща
Обновена: 30 мар 2011 15:07 | 30 мар 2011 13:06,
164
Какво убива сексуалното желание?
И тя убива желанието. Снимка: Reuters

Много от съвременните мъже и жени се оплакват от ниско либидо. Не е учудващо, че годишната печалба от продажбата на виагра в света е 506 млн. долара.

В момента учените създават сложни комбинации от лекарствени препарати за лечение на сексуална дисфункция. Според някои експерти обаче всичко би могло да бъде къде-къде по-лесно, стига да успеете да се откажете от някои неща, например от белия хляб.

Всички рафинирани въглехидрати могат да понижат сексуалното желание, тъй като този вид продукти освобождават захарта твърде бързо, твърдят експертите от британската асоциация по диетология, съобщи Дейли мейл.

А голямото количество захар е свързано с енергийни спадове, т.е. може да не ви останат сили за секс. Освен това захарта повишава нивото на естроген, понижавайки нивото на тестостерон при мъжете. „Ако страдате от затлъстяване вследствие на неправилно хранене, значи вие сте по-малко привлекателни. Освен това при вас е намален достъпът на кръв към половите органи“, пояснява един от учените.

Противогрипните медикаменти също влияят зле на сексуалното влечение. Антихистамините пък предизвикват проблеми с еякулацията при мъжете.

Убийци на страстта са и хормоналните контрацептиви, тъй като „лъжат“ организма, че е настъпила бременност, и необходимостта за размножаване отпада.

Следващи в списъка са обезболяващите, съдържащи кодеин и морфин, както и антидепресантите. Понякога зад нарушенията в качеството на половия живот може да стои и дефицитът на желязо, тъй като тогава човек страда от недостиг на сили.

Жените, които бързо свалят килограми, също жертват либидото си. Заради бързото отслабване се променя хормоналният фон. Критически показател е 10% загуба на тегло. А строгата диета, лишаваща организма от необходимите хранителни вещества, също допринася за ниското сексуално желание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
4
 
19
 
! Отговори
до Кримена преди 13 години
Ех,Кременче,душичко проста!Къде се беше изгубила и откога те чаках да напишеш поредна мъдрост.Нека да допълня само твоя коментар-също антисексуално действа и адски *** жена(мъж) и недай Боже да си отвори устата,за да сподели неграмотните си мисли.Иначе е похвално,че си чула за НаполИон.Ха, СФИНЯВАЙ аку сам та убидилъ з нящу
99
2
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Тази Кремена наистина ли е толкова неграмотна,чак не е за вярване!! И какви само ги е надрънкала ,като че ли е имала вземане-даване само с долуизброените типажи!! Боже ,ела и си прибери вересиите !То ,бива,ама това е отвъд всякакви граници ,направо ми усмърдя компютъра !
98
8
 
11
 
! Отговори
с. преди 13 години
Кремена има уникално чувство за хумор!Всъщност е доста интелигентна,ако е жена разбира се!Много тънко се бъзика и ако човек се задълбочи ще види,че казва доста истини всъщност!Страхотен коментар!Направо паднах от смях!Относно либидитото нещата са ясни!Ако бачкаш мега сдухваща работа от ранна сутрин до късна вечер за да робуваш на банки и лизингови коли и финтифлюшки определено много си се прецакал!Лично аз не си давам много зор,веселя се,спинкам си до 10 и моята е супер доволна да ви кажа!Мда!
97
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тази снимка KRIMENA ST ZAG
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха тая бабичка на снимката ако знае колко "фенове" има в тоя сайт ще махне чаршафа :D
95
2
 
14
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
Грозните жени, особенно при липсата на алкохол ми разказват играта на мен
94
1
 
11
 
! Отговори
До Кремена преди 13 години
Ти или си адски тъпо животно или нарочно се правиш на такава.И в 2та случая мога да ти се изсмея само...ходи си на бостана и на лозето...
93
2
 
10
 
! Отговори
nqkoq si преди 13 години
Да бяха сложили поне една по хубава снимка.... Тоя крокодил не става за статията
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При мен засечка няма благодарение на чесъна. Малко поскъпна последно време чесъна 10-11 лева стана килото ама си заслужава цената :)
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къв е тоя *** на снимката бе еееееееееееее....убихте всичко в мен!
90
2
 
7
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Тая на снимката защо да убива желанието??Аз харесвам точно този тип жени!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
No.82:Евалла, Кременче! Хахахахахахахахахаха
88
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 13 години
абе чета, чета...и няма коментар за Бойко, ЦВ.ЦВ, Герб и бензина...моля стегнете се, ще ви спрат заплатките -
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха
86
1
 
7
 
! Отговори
Пръчка преди 13 години
красивА...*** некадърниците сложете един едит да можем да си правим на правописните грешки. Не е лесно да се пише правилно, докато жена ти ти "свири" под бюрото.
85
2
 
52
 
! Отговори
Пръчка преди 13 години
Аз съм беден. Портфейла ми е празен през 80% от времето, жена ми обаче е красив и се **** като диви зайци, щото не ни пука, че сме бедни.Важното е да не ти пука и да си щастлив от дребните и често не финансови страни на живота. Тогава либидото е на 100% нон-стоп.Колкото повече искаш да има толкова по-нещастен се чувстваш като го нямаш.3 пъти на ден ни е минималната норма и не ни трябва джип за 100 бона за да се отприщим на задната седлка на бръкмата ми и да сме щастливи! :)
84
1
 
9
 
! Отговори
Пешо S-класа преди 13 години
Ти си пълен ***! Забрави да напишеш, че ти си пасивния и ти се празнят на челото.
83
0
 
5
 
! Отговори
факт! преди 13 години
Първо ще му попише 5-6 години после ще се сети ,че и е лош правописа, сигурно не му е пуснала кой знае, колко е бил страстоубийствен?
82
1
 
32
 
! Отговори
а сега де преди 13 години
Мъж, който не може и не си иска - мъртвец........................................................ мъж, който може и си иска - молодец................................................................ мъж който може и не си иска - подлец............................................................... мъж който не може, но си иска - храбрец.............................................
81
4
 
19
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Не знам за вас, ама на мене лично коментарът на Кремена от Зарата ми оправи деня :))))))

Спонсорирани публикации