Какво убива сексуалното желание?

Учените направиха списък на най-страстоубийните неща
Обновена: 30 мар 2011 15:07 | 30 мар 2011 13:06,
164
Какво убива сексуалното желание?
И тя убива желанието. Снимка: Reuters

Много от съвременните мъже и жени се оплакват от ниско либидо. Не е учудващо, че годишната печалба от продажбата на виагра в света е 506 млн. долара.

В момента учените създават сложни комбинации от лекарствени препарати за лечение на сексуална дисфункция. Според някои експерти обаче всичко би могло да бъде къде-къде по-лесно, стига да успеете да се откажете от някои неща, например от белия хляб.

Всички рафинирани въглехидрати могат да понижат сексуалното желание, тъй като този вид продукти освобождават захарта твърде бързо, твърдят експертите от британската асоциация по диетология, съобщи Дейли мейл.

А голямото количество захар е свързано с енергийни спадове, т.е. може да не ви останат сили за секс. Освен това захарта повишава нивото на естроген, понижавайки нивото на тестостерон при мъжете. „Ако страдате от затлъстяване вследствие на неправилно хранене, значи вие сте по-малко привлекателни. Освен това при вас е намален достъпът на кръв към половите органи“, пояснява един от учените.

Противогрипните медикаменти също влияят зле на сексуалното влечение. Антихистамините пък предизвикват проблеми с еякулацията при мъжете.

Убийци на страстта са и хормоналните контрацептиви, тъй като „лъжат“ организма, че е настъпила бременност, и необходимостта за размножаване отпада.

Следващи в списъка са обезболяващите, съдържащи кодеин и морфин, както и антидепресантите. Понякога зад нарушенията в качеството на половия живот може да стои и дефицитът на желязо, тъй като тогава човек страда от недостиг на сили.

Жените, които бързо свалят килограми, също жертват либидото си. Заради бързото отслабване се променя хормоналният фон. Критически показател е 10% загуба на тегло. А строгата диета, лишаваща организма от необходимите хранителни вещества, също допринася за ниското сексуално желание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 141Можеш и на свещи(не ти трябва ток)Телефон също не ти трябва за да си щастлив човекВодата не е голямо перо...нея ще я оправиш някак си.Кабелна и интернет защо ти са?Да ти промиват мозъка с глупости.За детската градина не знам,като си правил деца ще плащаш:)Колкото до каското,вземи си байк,по икономично и здравословно е:)
139
7
 
8
 
! Отговори
Кое по напред а..... преди 13 години
Абе какъв секс като не си платил сметката за тока, водата , телефоните, кабелната , интернета, за входа, таксите за детска градина, каското за колата...... най много една *** под душа набързо и бегом на работа.....
138
0
 
10
 
! Отговори
Уви преди 13 години
До 132Това за ГМО то е най-*** нещо което съм чела от доста врем насам:)Пич освен ГМО доста пестициди изяждаш а 2/3 от тях са канцерогенни.За ГМО то не е ясно какви ще са последиците.Затова са пълни болниците.Пълни са и защото нямаме култура на хранене,профилактика,пие се и се пуши като за световно, няма добра лична хигиена.Средата в която живеем е съсипана от нас,въздуха който дишаме е запрашен,водата която пием е химикален блювоч...харната е отровна и непълноценна...
137
1
 
6
 
! Отговори
към 137 преди 13 години
Ако е несподелена?
136
1
 
6
 
! Отговори
ex 137 преди 13 години
Любовта си остава! Но, дали ще е както, през тези 3 години? Зависи каква ви е била връзката, колко пламенна е била любовта ви, колко си давал и в замяна какво си получавал? :)
135
0
 
8
 
! Отговори
ей 136 преди 13 години
Въпросът е какво става след тези 3 г.?
134
0
 
11
 
! Отговори
зависи..... преди 13 години
Ако изпитваш истински чувства и си прясно влюбен ,безумно няма как в близките поне 3 години да изпиташ подобно чувство. :)
133
0
 
11
 
! Отговори
еднообразието преди 13 години
убива или по-точно притъпява сексуалното желание !
132
0
 
5
 
! Отговори
към 117 преди 13 години
А какво ти подобрява настроението? :)
131
1
 
10
 
! Отговори
буба4ко преди 13 години
ам да, кризата ни убива. Ей сега си купувам от моите вафли-бяха 25, сега са...29ст, ей ти 17% инфлация.
130
1
 
16
 
! Отговори
до128 преди 13 години
В последните години бая ГМО изяждаме,затова болниците са пълни гражданите измират млади,няма сексуално влечение.
129
0
 
5
 
! Отговори
Андрешко преди 13 години
До Митко 105.Прав си Митко - смехът е здраве, но за да е "заедно" предлагам в 17:00 h българско време да почетем Кремена с една минута смях.
128
2
 
10
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
А, бе с тая на снимката и виагра няма да помогне :(((( Хубаво, де ясно са се изразили какво точно убива сексуалното желание... Те, такива хубавици, като тая от снимката. Е, не само това, де... Да не обиждам дамите, и стреса, и стреса...
127
1
 
5
 
! Отговори
feri преди 13 години
Мале кои качва тези снимки гавра със красивите българки.
126
1
 
8
 
! Отговори
Тин-тири-мин-тири преди 13 години
Абе от сумати години българина се храни с бял хляб и домашно свинско месце, домашно винце и ракиийка. Та не вижадм да сме изчезнали като нация(като изключим че много българи мигрират поради обективни и субективни причини).Тия изкуствените американци ако не ядат ГМО се разпадат сигурно, та решили да си хапнат българско хлебче и не им стават чучурчетата вече, и хоп хляба бил виновен.То за това чуждите женици харесват български "медици".
125
0
 
2
 
! Отговори
Cekc uHcTpykTop преди 13 години
"при вас е намален достъпът на кръв към половите органи"DA BE, IMAM NYAKOLKO BROYKI.Izberi si edin i zapey Marsilezata ;-)
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей тая на снимката уби в момента желанието на всички дето четат статията, на някоя по хубава жена не можахте ли да качите снимка.
123
1
 
3
 
! Отговори
KZL преди 13 години
ako damata e ot leFFFski, shte ima da si mechatae za cekc.pare da dava, pak shte ya pratya v treta gluha!
122
1
 
27
 
! Отговори
s-h преди 13 години
Убива го мизерията.Старите хора казват,че гладен върши работа ама кахърлия не.Те ни налегнали грижи,безработица,безумно високи цени скапани доходи.Никаква сигурност за утрешния ден тия ще ми говорят за секс.
121
1
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 13 години
Кременче, всичко това личен опит ли е или някой ти го сподели ?А женицата от снимката ми изглежда нещо уплашена ...

Спонсорирани публикации