Пиян руснак спретна катастрофа. Подкупва катаджии

Служител на руското консулство отказва кръвна проба, МВР го прикрива
Обновена: 9 май 2011 15:03 | 9 май 2011 13:27,
42
Пиян руснак спретна катастрофа. Подкупва катаджии
Снимка: Архив Булфото

Пиян служител на руското консулство в Русе предизвикал катастрофа, след която неуспешно пробвал да подкупи дошлите на място катаджии, съобщи Mediapool, като цитира свои източници.

Инцидентът е станал на 16 април около 10,30 ч. сутринта, когато видимо нетрезвеният Валентин Огурцов блъснал колата си в автомобила на Борислав Асенов.

Случаят обаче не е отразен в официалния бюлетин на МВР и от полицията не го потвърдиха. Огурцов категорично отказал на органите на реда проверка за алкохол с дрегер и извикал свои колеги от консулството.

Когато пристигнали, представителите на руската дипломатическа мисия се опитали да убедят пътните полицаи "да измислят нещо", тъй като не искали проблемът да се разчува.

Аргументът им бил "чисто човешки" – че подпийналият им колега е възрастен и искат да му спестят напрежението.
Катаджиите обаче се противопоставили на всички алтернативни предложения за изход от ситуацията и предложили на колегите на Огурцов да го заведат в русенската болница, където да му бъде взета кръвна проба.

Последвало обаждане от руската дипломатическа мисия до директора на ОДП-Русе, като очакването било той като началник да вземе "правилно" решение и да пуснат Огурцов да се прибере. Полицейският шеф не се поддал.
В болницата сцената се разиграла за втори път, като представителите на консулството дълго убеждавали дежурните лекар и сестра да си "затворят очите". Предложението било колега на Огурцов да даде кръв за изследване вместо него.

Лекарят и сестрата се видели в чудо, но отказали да си "затворят очите". Последвало обаждане от руското консулство до шефа на болницата, който да разпореди на подчинените си да не вземат проба от Огурцов, но номерът не минал.

Така накрая сгафилият шофьор се съгласил да бъде тестван, разказва Mediapool. Това обаче се случило чак след 13,30 часа, когато нивото на алкохол в кръвта му със сигурност вече е било по-ниско.

Все пак изследването установило над допустимите 0,5 промила, което според Закона за движението по пътищата означава, че Огурцов трябва най-малкото да плати глоба между 200 и 500 лева и да бъде лишен от правото си да шофира поне за срок от един до 12 месеца.

Още по темата

Какво наказание му е наложено обаче, не е ясно, тъй като МВР изобщо не съобщава за такъв случай.
От болницата потвърдиха за екшъна с уточнението, че инцидентът е станал в почивен ден (събота) и в лечебното заведение е имало само дежурен екип.

Мълчанието на МВР по казус, в който освен грубо нарушение на пътните правила има и опит за корупция от страна на дипломатически представители на чужда страна, е меко казано неуместно, на фона на непрекъснато декларираните от ръководството усилия и инициативи за дисциплиниране на шофьорите.

Още повече че след борени дни МВР се включва в международната програма "Десетилетие на действия за безопасност по пътищата – 2010–2020 г.", приета от ООН и ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
yes преди 12 години
bravo na poli7iyata, ako vsi4ki si vurshat rabotata kato Tezi mom4eta, skoro PO4TI NYAMA DA IMA PRESTUPNOST I PIYANI RUSKI KONSULI, KOETO E OSHTE PO HUBAVO, sega 4ERVENITE DA SLOJAT NYKOY MINUS DA SI OPRAVDAYT ZAPLATATA:)
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя не е можел да гледа от алкохолниоте пари,дето е издишал през носа си бе
35
2
 
4
 
! Отговори
zlatwal преди 12 години
Егати наглите руснаци като са от посолството да не са хванали господ за шлифера
34
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Министър Цв. Цв. дали чете написаното тук?
33
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 12 години
Глупусти.... пиян бил с 0,5 про мила. Ми това е постоянното количество алкохол в кръвта на руснака.Някой чувал ли е за руснак с по малко количесво алкохол в кръвта
32
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 12 години
Братушките златни, душици мамини. Ей, българските ***-"русофили", сега сигурно пак САЩ са виновни, че мужикът се натряскал, а другарите му "дипломати" от Русия нарушили няколко пъти българските закони и дипломатическите правила, защото си мислят, че още сме им феодално имение. А доблестното наше МВР покрило случая. Братущки, кво да ги праиш. Иначе, в нашето МВР хич, ама хич няма съветолюбци. Така ли, нещастници?
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе, това новина ли е ?! Се едно да кажеш студен лед или духащ вятър. Виж, ако беше трезвен руснак, по може, има мисъл има чувство, ерго, има исссскуство! Ама пиян руснак? Кой *** "журналист" откри топлата водица?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пИЯН РУСНАК????????? нЕМА ТАКОВА НЕЩО, ПИЯН АРАБИН, ДА, АМА ПИЯН РУСНАК?! Лъжа!
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то Руснаците са само алкохолици , педофили и *** . преди месец бях по работа в Албания там няма албанец кохто да нисие купул поне 3 рускини да му бачкат в кръчмата украинската или грузинската мафия им ги доставя за по 1000 евро парчет
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и без това половината ни календар е от празници,защо не си спретнем ДЕН НА ПИЯНИЯ ШОФЬОР ? задължително условие : отива се трезвен до витоша,или някой връх от стара планина,пие се на място - до 3-4 промила,и се втурват всички шофьори надолу ! съдии могат да ни отпуснат от руското посолство. в този ден ние няма да излизаме от домовете си.ще гласувате ли за предложението ми ? - хайде,ръчичките горе...палчетата горе..
27
2
 
20
 
! Отговори
Мимоза преди 12 години
Абе, ако изобщо това, че някой в България карал пиян и предизвикал ПТП е новина, защо тогава не я съобщихте на момента? Все пак от 16 ааприл до 9 май е минал почти месец! Каква новина може да е това с давност един месец!И моля Ви не ме оплювайте, нищо лично, просто си разсъждавам..., но пияните зад волана у нас са просто ежедневие, за жалост.
26
9
 
2
 
! Отговори
до III преди 12 години
Абе за руския консул незнам, но службата на твоя приятел ЦЦ явно си пада по руснаци :)
25
2
 
5
 
! Отговори
Ringo преди 12 години
]]]>>>> ]]]]].>>>>>>O Nu POGODI!!!!
24
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пиян руснак спретна катастрофа" Хм........Че то трезвен руснак има ли?
23
3
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
съдейки по банатите коментари въпросния Огурцов се е обадил на днес.бг и по "чисто човешки" повод "да измислят нещо" за бан на негативни коментари.Днес.бг взело "правилно" решение:D :D :D
22
5
 
2
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
oooooo ma rusnaka e olizetvorenieto na krasivata pastropera ptiza puek? ruskata naziq e ptiza naziq. hvar4awi. hubavo e za razlika ot naziq nari4ana tatari.
21
8
 
31
 
! Отговори
lll преди 12 години
Всички, които са отказали да си затворят очите, да бъдат наградени! Точно те заслужават ордените на Гоце, а не бивши комунистически ***!Руският консул да бъде изгонен!
20
9
 
27
 
! Отговори
едно българче преди 12 години
Аз не харесвам Русия, но много ми харесва САЩ.Хайде сега да видим каква ще бъде съдбата на моя коментар, много интересно?Нали в демократична България има свобода на словото?Всеки може да казва каквото мисли?Няма да пиша обиди, още по-малко намеци на расова, етническа или друга основа. Просто не ми харесва Русия, това е всичко. Даже не казвам че не харесвам руснаци, имам приятели руснаци, които са много качествени хора!
19
4
 
24
 
! Отговори
??? преди 12 години
това да не е руски сайт???...бан-вате всичко живо, което се изкаже и на мм против СССР???????????????????????????????????????
18
10
 
21
 
! Отговори
за 20 преди 12 години
Писнало ни е да ни освобождавате..........следващият паметник дето ще направим е този които ни освободи от вас

Спонсорирани публикации