Калфин e виновен за големите заменки на гори!

Върнете горите на държавата, призова земеделският министър
Обновена: 13 окт 2011 15:08 | 13 окт 2011 09:50,
150
Калфин e виновен за големите заменки на гори!
Снимка: архив, БТА

Бившият вицепремиер в правителството на Сергей Станишев и кандидат за президент на БСП Ивайло Калфин е виновен за големите заменки на гори, заради които Брюксел може да ни глоби до 8 млрд. лева. Това обяви пред bTV земеделският министър Мирослав Найденов.

Припомняме, че Европейската комисия започна наказателно дело срещу България за нерегламентирана държавна помощ по отношение на заменените гори. Това може да струва на страната ни между 2 и 8 млрд. лева.

Ако това е блъф, то в него трябва да участва и Европейската комисия, заяви Найденов. На 29 юли получихме официално потвърждение, а през септември това решение беше обнародвано във вестника на ЕК, допълни той.

Ако комисията потвърди случилото се в официалното разследване, ще ни се даде срок или да си вземем парите, или да си върнем горите.

Ако ли не, ще трябва да се плати на всички за това, че някой навремето си е позволил да прави подобна сделка. Вече има обвиняеми по случая – това са двамата бивши земеделски министри Нихат Кабил и Валери Цветанов, както и бившият шеф на Агенцията по горите Стефан Юруков, припомни министърът.

По думите му те са виновни за малките заменки. Големите са внасяни на МС и са били докладвани от тогавашния вицепремиер Ивайло Калфин. Като пример Найденов посочи заменката, която се свързва с брата на бившия премиер Станишев.

“Мисля, че е редно Калфин да каже какво мисли по темата”, допълни земеделският министър.

Още по темата
“Тези, които са се възползвали от заменките на гори, няма да могат да ползват земята, защото строителството върху тях е забранено”, допълни Найденов и призова хората, които са извършили подобни сделки, да върнат горите на държавата.

По отношение на европейската финансова рамка за новия програмен период от 2014 до 2020 г. министърът обясни, че общият й фонд е 55 млрд. евро и от тях най-голям процент отива за земеделие. България ще получава най-много пари, тъй като е нова страна членка и от самото ни приемане в ЕС започнахме с ниско финансиране, уточни той.

Това, което предлага еврокомисарят Дачиан Чолос, е да има таван. В България 3,4% от бенефициентите получават 70% от субсидиите и така създадохме богати хора и докарахме други до просяшка тояга. Затова ние подкрепяме тезата на комисаря да има таван за финансиране, аргументира се земеделският министър.

Тоталната сума за България няма да бъде намалена, но ще има таван за бенефициентите. Целта е да се пореже финансирането на големите земеделци, за да могат да се облагодетелстват повече от дребните, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
Агроном преди 12 години
Според мен самият Миро не разбира това, което говори. Но какво да прави човекът, каквото са му казали, че трябва предизборно да рецитира, това е наизустил. Нали работи ползу партия и личен интерес. Че веднъж го уволняваха заради злоупотреби, чуди се как сега да се опази.
146
0
 
1
 
! Отговори
ДО 145 преди 12 години
Проблемът на такива като теб е , че БСП е партия, която има 120 годишна история и такива като теб не са успяли да я прекършат ни най-малко. Но такива като НДСВ, ГЕРБ, ОДС, СДС Либерали и всякакви такива са еднодневки. И в общия случай са от нереализирани комунисти. А може всичко да е , но БСП има кадри и при това добре подготвени
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 145.Мога ли да го сложа на женка ти,щерка ти и накрая на майчето ти негодник
144
4
 
1
 
! Отговори
аз съм комунист преди 12 години
тук е пълно с комунисти - лентяй. Просо тази партийка ще си отиде с дъртаците които гласуват за нея . Каквото и да пишат и да плюят търгашите са пътници за никъде . Успех на изборите комунисти ........ дано да разберете след тази загуба че няма вече да тормозите хората ***
143
0
 
0
 
! Отговори
karambi преди 12 години
а преди това пък парите бяха спрени .Поне като пишеш прустотий помисли
142
0
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 12 години
А ти надминаваш баба му
141
0
 
5
 
! Отговори
Земеделец преди 12 години
Защо сега Миро се сети за дребните земеделци, в началото на годината изобщо не му дремеше, когато те се жалваха за осигуровките и за недоимъка. До кога с тези предизборни балони бе, Майсторе?!
140
0
 
0
 
! Отговори
demokrat преди 12 години
До 136Ти си тъпо парче, като баба си!
139
0
 
0
 
! Отговори
pss преди 12 години
До 139Няма да го наплюе, зющото са от едно котило.А на теб ти трябва малко сиво вещество, за да го проумееш.
138
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 12 години
Абе,човек! Ти още ли вярваш,че на власт са некомунисти?!? И сега? И Борисов, и Цветанов и Плевнелиев и Миро, какви са били - миньори или ТКЗСари
137
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
.Писна ми в тая държава само да се плюят. Посочете ми друга такава. Обама ако понаплюе Буш, ще повярвам, че така трябва да е в демократично общество. И мен като българин от 2011 г. ме интересува какво ям- кога някой ще ни каже кой внесе 20-годишното ирландсо месо - Калфин или Миро? Или кой?
136
1
 
2
 
! Отговори
до 137 преди 12 години
точно така е, а сега се опитват с измищльотини да натопят отново предишните правителства... няма по-голям фалш от тези индивиди. не знам как гласувах за герб преди 2 години.срамувам се направо...
135
0
 
4
 
! Отговори
диагноза преди 12 години
Диагнозата на управляващите вече е наяве ! Тези от ГЕРБ, особено Борисов,Цветанов и Плевнелиев, не са мъже, а мижитурки. Защото ако бяха истински мъже, за каквито се представят, щяха ли да си организират пир по време на чума? Щяха ли да стартират с купон предизборната кампания в Бургас, докато в Катуница се лееше кръв?
134
3
 
6
 
! Отговори
ИСКАТЕ ЛИ ПАК преди 12 години
Хората явно имат къса памет, заради това ще изброя следното, което е чудо невиждано в Европа поне: Смяна на режима и режисиран терор от МВР, чрез мутри с бухалки, силово застраховане, а който не иска му се пали магазина, а колата се краде.Мораториум върху външните плащания наложен от Луканов.Две купонни системи за продукти от първа необходимост, без да има световна криза от баба ми знам, че купонна система е имало само по време на война.Хиперинфлация - в чужда валута заплатата ми, като счетоводител бе 7 долара, източване на банките, кредитни милионери ненаказани, финансови пирамиди, невиждана контрабанда по време на югоембаргото, незаконни фабрики с алкохол менте, който изтрови населението, никакво медицинско обслужване хората си носеха консумативи от вкъщи, както и чаршафи при настаняване в болница.Небивало производство на наркотици лаборатория в Опицвет е разбита, а комунистическия водач оправдан - 2 тона наркотик бил за лично ползване ?! Симбиоза между престъпност и МВР Румен Петков си имаше ядро, с което изпълняваше частни поръчки по подслушване, проследяване, дори и за убийства.Срещаше се с братя Галеви и Алексей помака. Безброй заменки на принципа кон за кокошка, неспирни поръчкови убийства и отвличания.Спряха ни парите от ЕС. По времето на Царя става гаф Милен Велчев е засечен с углавни наркоразпространители и контрабандисти в Монако Бойко Борисов подава оставка в знак на протест. Галивите си командват Дупница, като свое владение. Заместник шефа на ГДБОП Иван Иванов е хванат и отстранен от работа заради чадър над алкохолния бизнес в БГ. Ахмед Доган взема над 1 милион лева хонорар (подкуп), като хидролог без диплома КОШМАР, -------------- какво става в момента ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ се опитаха да разбият туризма в България и да предизвикат этническа война . Разберете и запомнете че ЕС не иска да контактува с КОМУНИСТИ ..Ако искате всичко гореизброено, както и да гледате мутрите на СърГей, Румен Петков, братя Галеви, Алексей помака, Валентин Петров , Златко Баретата, Наглите, и тем подобни ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА КОМУНИСТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
133
1
 
7
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Миро, ако съм на теб, бих си мълчал, че току виж някой вземе и попита, какво точно правиш и как бракониерстваш нелегално из Врачанския балкан ;-)
132
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** къде беше през тези години в чужбина или тук .Имаше заменки и не останаха за теб ли ??? Ти като направи стари планини и тям подобни кой ги яде .Май пак само вие ненаситни ламтяи.Това за две години да правиш само безобразия и викащш пак другите са ти виновни.Станахте смешни с едни и същи изказвания от рода на Борисов.Освен лентички на отсечки какво друго правите.
131
3
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
Благодарение на Миро следващата година само по прогрламата за селските райони България ще загуби 1 млрд., а през 2011 не по-малко от 500 млн. евро. И според ЕВрокомисията на България й липсва административен капацитет в областта на земеделието и европрограмите в сектора
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на тоя му пречи вълната все другите му виновни.Кажи веднъж поне аз съм виновен за това а Тиквата за всичко .По зле България не е била дори при Виденов.Нищо не върви в тази страна и се молим за някой лев на Европа ате ги изсипват в Гърция.Кажи българино какъв искаш да си беден грък в криза или беден българин с герберова "стабилност."
129
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въмшния министър управлявал горите на България. Еее , Герберите пак са се напушили от Афганистанските цигари.
128
5
 
14
 
! Отговори
Радо преди 12 години
Миро Мазния отново включи лайномета. Този път по заръка на Бойко. Колкото тъпо, толкова и герберастко