Калфин e виновен за големите заменки на гори!

Върнете горите на държавата, призова земеделският министър
Обновена: 13 окт 2011 15:08 | 13 окт 2011 09:50,
150
Калфин e виновен за големите заменки на гори!
Снимка: архив, БТА

Бившият вицепремиер в правителството на Сергей Станишев и кандидат за президент на БСП Ивайло Калфин е виновен за големите заменки на гори, заради които Брюксел може да ни глоби до 8 млрд. лева. Това обяви пред bTV земеделският министър Мирослав Найденов.

Припомняме, че Европейската комисия започна наказателно дело срещу България за нерегламентирана държавна помощ по отношение на заменените гори. Това може да струва на страната ни между 2 и 8 млрд. лева.

Ако това е блъф, то в него трябва да участва и Европейската комисия, заяви Найденов. На 29 юли получихме официално потвърждение, а през септември това решение беше обнародвано във вестника на ЕК, допълни той.

Ако комисията потвърди случилото се в официалното разследване, ще ни се даде срок или да си вземем парите, или да си върнем горите.

Ако ли не, ще трябва да се плати на всички за това, че някой навремето си е позволил да прави подобна сделка. Вече има обвиняеми по случая – това са двамата бивши земеделски министри Нихат Кабил и Валери Цветанов, както и бившият шеф на Агенцията по горите Стефан Юруков, припомни министърът.

По думите му те са виновни за малките заменки. Големите са внасяни на МС и са били докладвани от тогавашния вицепремиер Ивайло Калфин. Като пример Найденов посочи заменката, която се свързва с брата на бившия премиер Станишев.

“Мисля, че е редно Калфин да каже какво мисли по темата”, допълни земеделският министър.

Още по темата
“Тези, които са се възползвали от заменките на гори, няма да могат да ползват земята, защото строителството върху тях е забранено”, допълни Найденов и призова хората, които са извършили подобни сделки, да върнат горите на държавата.

По отношение на европейската финансова рамка за новия програмен период от 2014 до 2020 г. министърът обясни, че общият й фонд е 55 млрд. евро и от тях най-голям процент отива за земеделие. България ще получава най-много пари, тъй като е нова страна членка и от самото ни приемане в ЕС започнахме с ниско финансиране, уточни той.

Това, което предлага еврокомисарят Дачиан Чолос, е да има таван. В България 3,4% от бенефициентите получават 70% от субсидиите и така създадохме богати хора и докарахме други до просяшка тояга. Затова ние подкрепяме тезата на комисаря да има таван за финансиране, аргументира се земеделският министър.

Тоталната сума за България няма да бъде намалена, но ще има таван за бенефициентите. Целта е да се пореже финансирането на големите земеделци, за да могат да се облагодетелстват повече от дребните, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
3
 
! Отговори
Емо преди 12 години
"Барозу беше яростен почитател на Меглена Кунева"- е така е !!! Тя и тя била яроста в леглото -хахахахах.....способни са ни българките !!
106
3
 
7
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
За 2 години Борисов и Цветанов - още по -яка корупция ! А освен това и масово неразрешени случаи от страна на полицията със статус - "неизвестен извършител" ! Не се чувствам сигурен тук, не се чувствам чут от правителството, а това да отглеждаш дете в момента в България си е абсолютно невъзможно за мен !
105
2
 
9
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
5 смени на директор за 2 години, отнемат време и ресурси, без да е сигурен техният ефект, като същевременно се губи ценно време. Честата смяна на директорите във фонд "Земеделие" е причина работещите там да се чувстват несигурни, което ги кара често да излизат в болнични или отпуск. А за това кой е виновен?!
104
0
 
7
 
! Отговори
Георги преди 12 години
ГЕРБ нямат висока оценка за Плевнелиев и се опитват да го подпрат от всички страни. ЕНП ще прави изнесено заседание на изпълнителното си бюро в София. Защо ли точно пред изборите? В тази партия членува и СДС. Надето Михайлова беше в ръководството им. Барозу беше яростен почитател на Меглена Кунева. Кого ще подпрат ? Найденов и той подпора на Плевнелиев. На мястото на последния не бих се опрял на министъра на земеделието и храните. Много е хлъзгав. Ще го катурне.
103
9
 
2
 
! Отговори
ЕМО преди 12 години
Поне не са крадливи като комунистите !!!!
102
2
 
8
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
Въпросът вече не е дали, а колко ще загубим по програмата за развитие на селските райони и ако прогнозите в началото на 2011 г. бяха за 80 - 120 млн. евро според междинната оценка на програмата, вече са нараснали най-малко на 183 млн. евро. И затова ли Калфин е виновен бе, Миро?!
101
2
 
9
 
! Отговори
Потресен преди 12 години
А кой е виновен, че Калинка с фалшива диплома беше назначена за шеф на Фонд Земеделие?! Пак ли Калфин или Тройната коалиция?! А за аташето по земеделие в Париж- екс протокол на Миро, която само си пишеше във фейсбук, в работно време, та й го изтриха, пак ли Калфин е виновен?! Що не се засрами Миро
100
4
 
3
 
! Отговори
ЕМО преди 12 години
а 4 години на Станишев и Доган - яка КОРУПЦИЯ !!!! ПОГОЛОВНА И НА НАЙ-ВИСОКО НИВО КОРУПЦИЯ !!
99
0
 
7
 
! Отговори
до шанс преди 12 години
Много съм съгласен, "шанс". То с компромати е най-лесно, но когато са лъжи е най-долно! Жалки са..
98
3
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Земеделие -унищожено,индустрия ликвидирана,здравеопазване-унищожено,образование -изчезнало и всичко това за -2 години управление на ГЕЙберите-корупция,далавери,контрабанда,бандитизъм-свидни рожби на ГИЙберастите!!!
97
3
 
3
 
! Отговори
Emo преди 12 години
В България не научихте ,че 2 и 2 е = на 4 !!!! Като ни лепне сега ЕС глобата от 8 мил. за заменките , което е на път да стане - е тогава накараите Станишев&brother&Co да плати !!! Поже и Калфин и той бе от кабинета !!!!
96
2
 
11
 
! Отговори
лъжец! преди 12 години
Ами нали дойде на власт с обещанието да накажете 'лошите'? Защо не го направихте? От грабене не остана време за това. А и с "Калинки" с фалшиви дипломи и издигане на приятелски съдии със стаж само по майчинство - и да искахте не можете да направите нещо на законни (макар и неморални) заменки.Факт че не сте и искали! Само устите ви работят. А и лесно се харчат чужди пари както казва предишен пост.
95
1
 
9
 
! Отговори
шанс преди 12 години
Няма съмнение,че ГЕРБ усети спада в процентите си и сега започват и те да използват компромати.
94
1
 
5
 
! Отговори
GERBO-KY KY преди 12 години
ABE SME6NOKO GERBERSKI ZABRAVI LI KAK PREZ 2007 GODINA VNESE 75 TONA 20-SET GODI6NO RAZVALENO MESO OT IRLANDIQ...DA TO4NO ZATOVA SI V GERB VSI4KI TAM STE DLAJNICI NA DURJAVATA I BULGARITE ZA DA MOJE NAI-GOLEMIQ DLAJNIK BOKO LENTORZOV DA VI DARJI NA KAI6..GERB E GROBAT NA DECATA NI RAZBERETE GO BULARI.A ZA TEZI NA KOITO IM PLA6TAT DA GI ZA6TITAVAT KATO JYRNALIS4ETATA I SOC-AGENCIITE TEZI GLYPACI NEZNAQT 4E S TOVA KOVAT KOV4EZITE NA DECATA SI. GLYPACI OTVORETE O4I... GERB E VA6IQ GROB. GERB=GROB..
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не Калфин, а кметовете на ГЕРБ по места са разрешили заменките. В София например кметове бяха Стефан Софиянски и Бойко Борисов, които разрешиха на Плевнелиев да строи офиси и магистрали върху ниви без да плати пазарна цена на собствениците и така ги ограбиха. Така Плевнелиев стана милионер.
92
4
 
3
 
! Отговори
do 92 преди 12 години
da ima 50 % ot naroda viarva a ti otidi da se gramnesh niakade platen komunist
91
8
 
8
 
! Отговори
F.O.Z преди 12 години
ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОИ СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН ДА ВЯРВА НА АНТИ-БЪЛГАРСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ, ДА ВЯРВА НА АНТИ-БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ, ДА ВЯРВА НА АНТИ-БЪЛГАРСКИТЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ АГЕНЦИИ,ЧЕ НАИ НАРОДО-ПРОДАЖНАТА ПАРТИЯ ГРОБ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИБЛИЖАВАЩИТЕ ИЗБОРИ.ТАЗИ ТАКТИКА ЗА ВТЪЛПЯВАНЕ НА ПОБЕДАТА НА ГРОБ СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ НА ДЕАКТИВАЦИЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ДРУГИ ПАРТИИ И ТЯХНОТО ИМ ПРИМИРЯВАНЕ С ПОБЕДАТА НА ГРОБ....НО ЗА ИЗМИНАЛИТЕ ДВЕ ГОДИНИ И ТРИ МЕСЕЦА И ДЕЦАТА РАЗБРАХА,ЧЕ ПО НЕАДЕКВАТНО И АНТИ-БЪЛГАРСКО УПРАВЛЕНИЕ ОТ ТОВА НЕ Е ИМАЛО ПРЕЗ ЦЯЛАТА 1330-ГОДИШНА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ. ПРИМЕРИТЕ ЗА ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ СА ПРЕДОСТАТЪЧНО. 2009-ТА ДЕКЕМВРИ.СИ-БАНК НАЧЕЛО С ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА ПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВИНЕТКИТЕ.СПОРЕД ГРОБ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НЯМА НИЩО,ЧЕ ЖИВЕЕ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ.ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА 2010-ТА ГОДИНА ВСЕКИДНЕВНО СЕ ПРАВИХА ПОКАЗНИ АКЦИИ,БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА,НО С МНОГО ПЛАТЕНИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА ДО ЦЕЦКО-ШЕСТАКА, ТЕЗИ АКЦИИ БЯХА ПРИДРУЖЕНИ С ОБЕЗУМЯЛО РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИЧКИ ЗА 100-МЕТРОВИ ОТСЕЧКИ ОТ ЛЕНТОРЕЗ БОРИСОВ.КАТО ПАРАЛЕЛНО С РАЗЦВЕТА НА БЪЛГАРИЯ ЦЕНИТЕ СЕ ВДИГАХА,ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА КЪМ ФИРМИТЕ СЕ ЗАБАВЯХА С МЕСЕЦИ И НЕ СЕ ПЛАЩАХА,ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ СЕ ТОПЕШЕ С ПО 160 000 000 МИЛИОНА НА МЕСЕЦ И ОТ 8 400 000 000,ОСЕМ МИЛИАРДА И ЧЕТИРИ СТОТИН МИЛИОНА ПРЕЗ ЮНИ 2009-ТА КЪМ ДНЕШНА ДАТА Е, 4 200 000 000 ЧЕТИРИ МИЛИАРДА И ДВЕСТА МИЛИОНА,КОЕТО Е ПОД ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ МИНИМУМ.ПРЕЗ ТАЗИ 2010-ТА ГОДИНА НАРЕД С ЕЖЕДНЕВНИТЕ ИЗДЪНКИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ РЕШИ ДА СЕ ЗАКРИЯТ 160 БОЛНИЦИ,ВДИГНА СЕ ОСИГУРИТЕЛНИЯ СТАЖ С ТРИ ГОДИНИ ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ДО 67 ГОДИНИ,КАТО С ТОВА СЕ ВДИГНАХА И ОСИГУРОВКИТЕ,ОРЯЗАХА СЕ НАД 40 % ОТ БЮДЖЕТИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ,ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА ЗА СМЕТКА НА ПОЛИЦИЯТА КОИТО ДОСТИГНА ДО 1 100 000 000,ЕДИН МИЛИАРД И СТО МИЛИОНА ПРЕЗ 2011-ТА ГОДИНА,А САМО ЗА ПОДСЛУШВАНЕ БЯХА ОТДЕЛЕНИ 100 000 000,СТО МИЛИОНА.А ПРЕЗ СЪЩАТА 2011-ТА ГОДИНА ТОЗИ ЗА КУЛТУРА БЕ 90 000 000,ДЕВЕДЕСЕТ МИЛИОНА.В НАЧАЛОТО НА ТАЗИ 2011-ТА ГОДИНА ИЗБУХНА НАИ-ГОЛЕМИЯ СКАНДАЛ ОТ НАЧАЛОТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ.РАЗГОВОРИТЕ НА БОРИСОВ С ЦЕЦО БИРАТА НА КОИТО СЕ ЧУВА ЯСНО КАК БОРИСОВ ЗАКРИЛЯ ОТ РЕВИЗИЯ БИРЕНАТА ФАБРИКА.ПРЕДИ ТОВА ШЕФА НА МИТНИЦИТЕ ТАНОВ СЕ ОПЛАКВАШЕ,ЧЕ ЦВЕТАНОВ ЗАКРИЛЯ ФИРМИ КОНТРАБАНДИРАЩИ ГОРИВА,А МАЛКО ПО КЪСНО,ЧЕ СЪЩИЯТ ПРИТЕЖАВА ШЕСТ АПАРТАМЕНТА И ЕДНА ВИЛА НА ОБЩА СТОИНОСТ ПОЧТИ 2 000 000,ДВА МИЛИОНА ЛЕВА.ЦВЕТАНОВ ОБЯСНИ БОГАТСТВОТО СИ СЪС СПЕСТОВНОСТТА НА РОДИТЕЛИТЕ НА ЖЕНА СИ,КОИТО СА ПЕНСИОНЕРИ И ВЗИМАТ СРЕДНО ПО 230 ЛЕВА ПЕНСИИ,И С ТОВА,ЧЕ Е ДАВАЛ КОНСУЛТАЦИИ НА ФИРМИ,НО НЕСТАНА ЯСНО ЗА КАКВО И КОЛКО ПАРИ.В ПОСЛЕДНИЯ РАЗГОВОР СЕ РАЗБРА,ЧЕ ФИДОСОВА ОКАЗВАШЕ НАТИСК ЗА ДА УРЕДИ СВОИ ЧОВЕК НА МИТНИЦИТЕ.ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ОБЯСНЕНО С МАНИПУЛИРАНИ ЗАПИСИ,ВЪПРЕКИ,ЧЕ ФРЕНСКАТА ЗВУКОЗАПИСНА АКРЕДИТИРАНА ЛАБОРАТОРИЯ ЛИПСАДОН ДОКАЗА ЧЕ СА АВТЕНТИЧНИ.КЪМ СРЕДАТА НА ПРОЛЕТТА НА 2011-ТА ГОДИНА СЕ РАЗБРА,ЧЕ КАЛИНА ГЕОРГИЕВА НЯМА ДИПЛОМА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ,НО ГОДИНА И ПОЛОВИНА УПРАВЛЯВА НЯКОЛКО МИЛИАРДА ОТ ЕВРОПЕИСКИТЕ ФОНДОВЕ.СЛЕД ТОВА БЕ ПРИЗИВА НА БОРИСОВ ДА СИ САДИМ КАРТОФИ ДА СИ МАЖЕМ ФИЛИИ С МАС,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ КУЧЕТА И ТЕМ ПОДОБНИ.ОЩЕ НЕЗАТИХНАЛ ПОСЛЕДНИЯТ РЕЗИЛ НА ГЕРБ БЕ ЗАГЛУШЕН ОТ НОВ. ИЗРАЗЯВАЩ СЕ ВЪВ ВИКТОРИНА В УЧИЛИЩЕ С НАДПИСИ ГЕРБ,ПОСЛЕДВАНИ ОТ ПРОВАЛЕНИТЕ АКЦИИ ПО ВИНА НА ПОЛИЦЕИСКОТО РАЗСЛЕДВАНЕТО. ВЕНЕЦЪТ НА НЕАДЕКВАТНОТО И ОПАСНО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ БЕ В КАТУНИЦА И ПОСЛЕДВАЛАТА РЕАКЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА,КАКТО КАЗА БОРИСОВ НЕ МЕ ЗАНИМАВАИТЕ С ГЛУПОСТИ БЕ А ЦЕЦКО ТАНЦУВАШЕ ГЮБЕЦИ С ВЕСКО МАРИНОВ ДОКАТО ДВЕ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА УМРЯХА.А СЕГАШНИЯ КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ СЕ ИЗКАЗА,ЧЕ НИКОИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЛ ОТ КАТУНИЦА А САМО ДА МУ СТИСНЕЛИ РЪКАТА.СЪЩИЯТ САМО ПРЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦА СЕ КЪЛНЕШЕ,ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ. ВЧЕРА ОТ ЕВРО-КОМИСИЯТА ОБЯВИХА,ЧЕ ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ ОРЯЗАНИ. НО БОРИСОВ И КОМПАНИЯ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ ТОВА,ЗАЩОТО 4 300 000 000,ЧЕТИРИ МИЛИАРДА И ТРИСТА МИЛИОНА ЛЕВА ОТ РЕЗЕРВА СА ОТКЛОНЕНИ ЗА МАГИСТРАЛИ,ЗАЩОТО 1 000 000 000,ЕДИН МИЛИАРД ОТ НОИ СА ОТКЛОНЕНИ ЗА МАГИСТРАЛИ,ЗАЩОТО 1 000 000 000 ЕДИН МИЛИАРД ОТ ДЕТСКИ ДОБАВКИ,ПЕНСИИ,ОСИГУРОВКИ И ПОМОЩИ СА ОТКЛОНЕНИ ЗА МАГИСТРАЛКИ,ЗАЩОТО 1 000 000 000,ЕДИН МИЛИАРД ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА СА ОТКЛОНЕНИ ЗА МАГИСТРАЛКИ,ЗАЩОТО НАД 1 000 000 000,ЕДИН МИЛИАРД ОТ ПЛАЩАНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА КЪМ ФИРМИ ЗА ИЗВЪРШЕНА РАБОТА СА ОТКЛОНЕНИ ЗА МАГИСТРАЛКИ.СЛЕД ПРОСТА АРИТМЕТИКА СЕ ВИЖДА,ЧЕ НАД 8 300 000 000,ОСЕМ МИЛИАРДА И ТРИСТА МИЛИОНА СА ОТКЛОНЕНИ ЗА ЕГОТО НА БОРИСОВ ИЗРАЗЯВАЩО СЕ В СТРОЕЖИ НА НАИ-МАЛКО НУЖНИТЕ НИ В МОМЕНТА МАГИСТРАЛИ,ЗАЛИ И ПРОЧИЕ ГЛУПОСТИ,ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДЕТСКИ ДОБАВКИ,УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ,ПЕНСИИТЕ ПОДПОМАГАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА, НА МЛАДИТЕ СЕМЕИСТВА, НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА. НО ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА НЕ СА ВАЖНИ ЗА БОРИСОВ И ГРОБ,ЗА ТЯХ НАИ-ВАЖНО Е ЦЕЛОДНЕВНОТО ПЪЧЕНЕ ПО ЗАПАДНИТЕ АНТИ-БЪЛГАРСКИ МЕДИИ,РЯЗАНЕТО НА ЛЕНТИЧКИ И ТОТАЛНОТО СЪСИПВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС. СЕГА ПОМИСЛЕТЕ РЕАЛНО КАК СЛЕД ТОВА ДВЕ ГОДИШНО АНТИ-БЪЛГАРСКО И ТРАГИКОМИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА ГРОБ,НАОРМАЛЕН СРЕДНО ИНТИЛИГЕНТЕН БЪЛГАРИН ЩЕ ИМ ДОВЕРИ БЪДЕЩЕТО НА СЕМЕИСТВОТО СИ И НА СТРАНАТА СИ. БЪЛГАРИ МИСЛЕТЕ,ТОЗИ МЕСЕЦ Е ЕДНА ОТ МАЛКОТО ВЪЗМОЖНОСТТИ С КОЯТО МОЖЕМ ДА НАКАЖЕМ НАГЛОТО ОТНОШЕНИЕ И ГЕНОЦИДА ПРОВЕЖДАН ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕИСТВА И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЩЕ ОПРЕДЕЛИМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ , НЕ ТЕ..
90
1
 
12
 
! Отговори
Земеделец преди 12 години
Ясно е, че Миро си осигурява медиен комфорт с плащането на медиите от различните европрограми, но вече наистина прекали. Може ли дада говори такива тотални глупости. Що не вземе да каже какво е свършил, че ние, земеделците изнемогваме
89
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоталната сума за България няма да бъде намалена, но ще има таван за бенефициентите. Целта е да се пореже финансирането на големите земеделци, за да могат да се облагодетелстват повече от дребните, уточни той. То Европа ще го наложи, а иначе Миро е много тъжен от тоя факт но му идва дюшеш да ръси популизъм както добре умее.
88
4
 
19
 
! Отговори
впрочем преди 12 години
Тук май отново минахме към крадеца вика дръжте крадеца. Впрочем Мирослав Найденов е част от тази мафия, но никой от журналистите, които любезно го интервюират от сутрин до вечер, не го разпита по-подробно за най-голямата афера със забранен внос на месо която избухна преди 4 години у нас. Тогава в България бяха внесени 75 тона 20 годишно канцарогенно ирландско месо, част от което бе преработено и продадено на вътрешния пазар. Друга част бе заловена на митница Кулата, а разследването показа, че е била предназначена за месопреработвателната фирма Булимпекс ЕООД. Един от митническите служители, чужденец, служител на Краун Ейнджънтс, забелязва, че на етикетите на кашоните с месо има щампа 1996г., а в този период вносът от Ирландия е забранен заради лудата крава. Вътрешното разследване показва, че разрешението за вноса идва от факса на Мирослав Найденов, тогава главен секретар на Националната ветеринарно медицинска служба. Найденов тихомълком е освободен от поста си, уволнени са още няколко регионални служители на НВМС. Само заради това Найденов не трябваше да бъде допускан до поста министър, а днешният му патос срещу храните ментета е направо възмутително.

Спонсорирани публикации