„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
16
 
! Отговори
voodoo преди 12 години
Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро Иван Рашков. Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.Да ама посмъртно не знам да е съден някой.
165
4
 
17
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
"както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков" - Борисов, мутро лелина, още ли твърдиш, че полицията не отстоява интересите на престъпността? А нещо относно *** ? :) Битието определя бюлетината! Мутра мутра не съди.....
164
1
 
36
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Ако във всяка българска къща имаше законно поне половината от това оръжие, много от проблемите ни биха се решили от самосебе си.Още по-страшно от оръжията са обаче копията на жалби, подавани в полицията.Оже по-страшно от това е, ако всички, които са имали достъп до тия копия са все още на работа в системата на МВР.
163
3
 
15
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Ако не бяха избори ...нищо нямаше да намерят. Знаем ги тия номера!!!
162
1
 
29
 
! Отговори
Nik-69 преди 12 години
"и ЗАГЛУШИТЕЛИ!!!!!!!!!! това е страшно, това говори много. ЗАГЛУШИТЕЛИ, говори за подготовка и абсолютно преднамерени действия, каквито и да са ТЕ."АБСОЛЮТНО ВЯРНО ПРИЯТЕЛЮ,НЯМА НИЩО СЛУЧАЙНО!
161
1
 
15
 
! Отговори
akud преди 12 години
и ЗАГЛУШИТЕЛИ!!!!!!!!!! това е страшно, това говори много. ЗАГЛУШИТЕЛИ, говори за подготовка и абсолютно преднамерени действия, каквито и да са ТЕ.
160
0
 
22
 
! Отговори
Nik-69 преди 12 години
"ОСЪДЕТЕ ГО СПРАВЕДЛИВО УВАЖАЕМИ СЪДИИ!И СВОБОДА ЗА СЛАВ ЖЕЧЕВ!"
159
0
 
17
 
! Отговори
Nik-69 преди 12 години
Ако,ги осъдят на смърт и няма кой да ги отстреля, Моля обадете ми се!На мен от полицията не ми дават копия от жалбите!Явно *** е тежкар!(както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.)
158
1
 
17
 
! Отговори
666 преди 12 години
Като прочетох заглавието "арсенал" си представих няколко пирамиди с АК-та , съндъци с патрони , гранати , РПГ-та.. а те 2-3 пистолетчета и 1 узи с което можеш да плашиш гаргите изкарват "арсенал". Но въпроса е как и защо тоя *** се сдобил с това оръжие?
157
0
 
15
 
! Отговори
teofil1964 преди 12 години
Много ги има такива арсенали. Ако разпитат депутатите за законно и незаконно оръжие ще излезе ,чеможем да въоръжим цяла армия.
156
0
 
6
 
! Отговори
a преди 12 години
sledva da bude svurzan s meka vruzka s ulichen stulb, toj i decata mu i decata na decata mu... no za kratko, sledva pulnata krasota na nakazanieto hanged, drawn and quartered.
155
0
 
9
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Ти ходи мачкаи по улиците ,а после питаи тея що искат да ме линчува и викни на женати да ти подаде узито с 2-3 гранати...
154
0
 
5
 
! Отговори
до 156 преди 12 години
И ти чел не дочел --голям коментатор....
153
0
 
7
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Та не си спомням да те обидих,но няма значение,няма как да се обидя от теб,в мрежата ти е лесно,но подобен плъх на вън няма как да го видиш,ПРОТИВАР гнусен,полицията е тази,която трябва да си свърши работата,и срещу палещи и срещу такива като теб,ще ми кажеш,че е едва ли не е законно да обстрелваш тълпа с незаконно оръжие..а извратено *** изчадие...
152
2
 
11
 
! Отговори
до 157 преди 12 години
...Той/Кирето / е заварено положение ,за него не важат законите и правилата!
151
1
 
9
 
! Отговори
до Евросъюза..! преди 12 години
Молим ви ,ние БГ ,не ни мъчете ,от нас нищо не става ,искаме си *** ,искаме си ---*** ?
150
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това "дете" да си мери приказките. Иначе - в кауша.
149
1
 
57
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ОСЪДИХА ЕДНО ДЕТЕ ЗА 10 МЕСЕЦА ,ЗА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА,А ТОЯ *** РАШКОВ КОЛКО МУ ДАДОХА ?ПЛЮС ТОВА В КЪЩАТА СИ ДЪРЖИ ,ОГНЕСТРЕЛНИ ОРЪЖИЯ КОЕТО Е ЗАБРАНЕНО !ОСЪДЕТЕ ГО СПРАВЕДЛИВО УВАЖАЕМИ СЪДИИ!И СВОБОДА ЗА СЛАВ ЖЕЧЕВ!
148
7
 
5
 
! Отговори
154 преди 12 години
Браво бе специалиста по разгонване на тълпи. С картечница ще разгонва тълпа ***, че дори и 2 броя картечници му трябват, узито не стигало. Не картечници, не узи, ами с ловдийска пушка да гръмнат в тълпата със сачми за пилци и гледай какво става.
147
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 153/ Човек , ама аз мислех ,че се шегуваш през цялото време ,но ти си го говориш и си вярваш съвсем на сериозно...само да ти кажа,че при откриване на огън от който и да било,срещу НЕВЪОРЪЖЕН народ(било то и протестиращ),в мирно време,е много сериозно престъпление,а при присъствие на полиция,открилите огън просто ще бъдат пометени,като второ човек с оръжие в ръка срещу тълпа,автоматично минава "извън закона",което означава,че може да бъде застрелян ,без който и да било да носи отговорност

Спонсорирани публикации