„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
7
 
! Отговори
до 153 преди 12 години
От одеве ти чета постовете и мога да ти кажа ,че с едно узи тьлпа не се спира особено ,ако стреляш челно в нея от 50 патрона няма да имаш и 10 убити ,такава маса хора се спира с картечници 2-броя разположени по фланговете и стрелящи странично не челно ,а и те трябва да са голям калибьр...а и този които извади узи трябва да се е отписал и себе си и семеиствата си ...изобщо вярваш ли си като от одеве все за това узи говориш ,виждал сьм командир на поделиние как изпразва пьлнител на калашник...
145
1
 
5
 
! Отговори
151 преди 12 години
А ти какво си мислиш, че се случва когато се използва автоматично оръжие и се стреля на месо, а? Ами точно така става, разбирам че не ти се нрави но е така. Или си го представяш както в екшъните на Шварценегер - пукат си хората с автоматите и се забавляват, купон да става. И за каква омраза на етническа основа, за какъв закон бълнуваш - по скоро ти не си наред с главата ако мислиш, че може да тръгнеш да линчуваш някой който е въоражен с автоматично оръжие.
144
7
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 12 години
......хахахаха...а я си представи братчето роми начи ако се беха насунали с боб кво щело да става..половиното бъгари Пирогов начи...добре че мелицията било там та ги спасилха от публично гибел.....
143
0
 
9
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Това твоето не е омраза на етническа основа, а садизъм, който налага спешна лекарска намеса от специалист. В този случай законът предвижда лечението да бъде принудително.
142
2
 
7
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Недей да се пениш бе *** ненормален. Няма значение дали е Узи или HK MP-5K или което и да е автоматично оръжие. Само обяснявам на *** като теб какво би могло да стане ако е бил използван този арсеал, защото явно сте много *** и изобщо не може да го допуснете.
141
0
 
18
 
! Отговори
1212 преди 12 години
"Нашата Милиция" търсила злато открила боеприпаси. Кога ще преровите двора на къщата на Кирил Рашков, която така старателно запазихте по време на протестите. Там в двора и в трезори в къщата е по голямата част от скътаното злато. Може и да подхвърлите някой и друг калашник за залъжите народа, че търсите оръжие а не златото.
140
0
 
12
 
! Отговори
До ЕС преди 12 години
Нито един български евродепутат не излезе с декларация по повод на кървавата драма в Катуница. Правилно е да се откажем да хрантутим тия фигуранти. Рашков и фамилия трябва да се лишат от избирателни права за тези избори. Срам за България е хора, които умъртвяват по жесток начин на публично място други хора да определят съдбините ни чрез вота си. Дори да ни глобят за това *** от Брюксел , ще си заслужава.
139
7
 
6
 
! Отговори
До 143 преди 12 години
А, бе *** нещастен! Спри да си повтаряш тъпата си мечта като света истина! Не те знам какъв си но ми миришеш на ***. И понеже това племе не разбира ни от наука, ни от техника, добре е да ти кажа, че това Узи е едно смешно пукало - ***. С узи действат само разни криминални престъпници и убийци, които не разчитатда гръмнат от тнего повече от няколко пъти.Хайде фантазирай си и си мечтай нещо по-реално или спри да пишеш глупости тука.
138
1
 
16
 
! Отговори
МД преди 12 години
".....както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков."Ето как родната полиция ни пази. Хората подават жалби срещу Рашков, а полицията му предава копия от жалбите. Цецо, Бойко - оставка
137
3
 
7
 
! Отговори
142 преди 12 години
"Така е. Протестите постигнаха арест на един "недосегаем" досега местен кърсердар. "Рашков щеше да бъде арестуван до няколко дни дори и нищо да не се беше случило в Катуница и дори и да нямаше протести. Даже и сега няма да бъде обвинен за инцидента в Катуница, защото няма пряка връзка с нег освен отправяни заплахи, о а за съвсем други престъпления.
136
1
 
9
 
! Отговори
До 142 преди 12 години
Много си наивен!Това да не ти е бай Тошо, че да го изпрати скоропостижно където му е мястото?!?Той Рашков не случайно на следващия ден публикува цяла статия във вестниците, че си остава член на ГЕРБ и има неизпълнени ангажименти към тази "най-българска" и "най-справедлива" партия... Ако изобщо има съд, ще е поредния фарс, за замазване очите на хората и накрая ще завържи с едно нищо.... Ще се обади някой *** от Брюксел и може и медал да му дадат накрая. Правилото на Рим - Разделяй и Владей!
135
29
 
1
 
! Отговори
за 137 преди 12 години
Не е нужно да изстрелват 50 патрона. Достатъчно два-три откоса с узито ниско в слабините и няколко десетки български титана щяха да се търкалят по земята омазани с ла****** и кръв и щяха да вият и *** като заклани прасета а другите щяха да се насе***рат от страх и да бягат като пилци.
134
0
 
19
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Така е. Протестите постигнаха арест на един "недосегаем" досега местен кърсердар. Денят, в който гражданинът Рашков ще отговаря пред закона за постъпките си, ще бъде един "хубав ден за българската демокрация".
133
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв гражданин Рашков бе?!? Тоя *** си е истински престъпник а в цял свят те не се считат за граждани.Това са ***, които просто трябва да се чистят.Ако сега на вляст не бяха текущите ***, а вече отречените управници от преди "демоксрацията" отдавна, ама много отдавна да са им смачкали фасона, ако изобщо ги оставят живи.
132
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Бенатова ,ако трябва да избирам м/у *** и *** с калашници избирам ***--защото така наричащите ги *** са младежи, които не желат да тьрпят дерибеиствата на вьорьжени ***.Р.Р.--онова момчедето писал вьв феиса го опаткаха набьрзо ,а аз гледах един репортаж по телевизията от Добрич един *** ли беше турчин ли показваше едни движения с нож като че ли коли пред камерата играеше нещо като кючек и навираше ножа си кьм гьрлото, за тая демонстрация пандиз няма ли ???
131
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докога ще го наричат "цар" този гражданин? Единственият успех на протестите на младежите беше, че наистина "цар" Киро умря и се роди за правния свят гражданинът Кирил Рашков, който вече отговаря за постъпките си пред закона като всички хора. Движението "смърт" за "цар" Киро следва да се приеме като ясно желание на народа да няма привилегировани пред закона. Не следва да се насажда омраза допълнително. Вече е пред правосъдието и няма имунитет.
130
1
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Какво правят тези жалби в *** къща,там ли се намира архива на полицията,кой полицейски шеф сега трябва да натикат в ареста при Киро.Цветанов подчинените ти са под всякаква критика,направиха те най-големия ***.
129
1
 
16
 
! Отговори
До 122 преди 12 години
Нещо си се объркал! След като *** изстрелят 50-те патрона, за които си щастлив да ни уведомиш, "българските титани" както пишеш и за които твърдиш, че щели да се насе***ат, щяха със същото това празно "Узи" да им счупят *** мръсни празни глави. (Въпреки, че Узи-то не може да изстреля 50 патрона без да засече поне един път). Всъщност цялата работа с проклетото *** племе е "храни куче да те лае". Спасихме ги от Хитлер преди 1944 г, та да ни грабят и убиват сега за благодарност...
128
0
 
7
 
! Отговори
ДО 126 преди 12 години
Проверките в БГ ,не са за всички !Има много "АРШИНИ",ВСЯКА ПАРТИЯ ....СЪС СВОЯ МЕРИ !А в БГ ,партитите са само .....258---официални ....?
127
0
 
6
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Макиавели пасти да яде пред доводите ти!!! Можеш да оправдаеш всяко действие и всяка постъпка...Защо се тараши само една от къщите на клана? То е ясно, че това не е единственото скривалище в техните имоти, трябва да се кара наред. Или пак има "законови" пречки? 20 години беззаконие, наричано "демокрация". 20 години разграбване на държавата, което продължава. Всичко печелившо - на концесия за нашите хора, народа да мре!

Спонсорирани публикации