Тялото на Осама бен Ладен е било пренесено в САЩ?

Това твърди белгийски вестник, позовавайки се на данни на "Стратфор"
Обновена: 7 мар 2012 14:50 | 7 мар 2012 11:30, Елка Василева
41
Тялото на Осама бен Ладен е било пренесено в САЩ?
Осама бен Ладен. Снимка: архив, Reuters

Белгийският вестник "Соар" публикува анализ, основан на разпространените от WikiLeaks имейли на агенция "Стратфор", според които тялото на Осама бен Ладен е било пренесено първоначално до САЩ след убийството му в Пакистан в нощта на 1 срещу 2 май миналата година.

Изданието отбелязва, че така възниква ново съмнение в официалната версия на Вашингтон, според която тялото е било погребано в северната част на Арабско море часове след превземането на къщата на Бен Ладен в Аботабад и убийството му от "тюлени" на САЩ. Решението на американските власти да погребат трупа в морето бе обяснено с желанието гробът му да не се превръща в място за поклонение.

В статията е цитиран имейл от Фред Бъртън, зам.-началник на разузнавателния отдел на агенцията, написан в 5.51 ч. на 2 май (около 17 часа след убийството на Бен Ладен).

Още по темата

В текста пише: "тялото пристигна в Доувър (столицата на източния щат Делауеър) със самолет на ЦРУ. Предстои да бъде пренесено в Института по патология на Въоръжените сили в Бетесда (близо до столицата Вашингтон)".

13.35 ч. Бъртън изразява съмнение в официалната версия на американските власти, защото е сигурен, че министерството на правосъдието и ФБР не биха допуснали погребение на трупа, преди да бъдат взети проби ДНК и пръстови отпечатъци. В 15.11 ч. обаче (близо 48 часа след убийството) Бъртън потвърждава в имейл до генералния директор на агенцията Джордж Фридмън: "Готово, вече спи при рибите".

Вестник "Соар" отбелязва, че не може да се разчита напълно на доказана правдоподобност на сведенията на частната информационна агенция и коментира, че подобни данни вероятно ще станат повод за продължението на дебата около неяснотите за смъртта на историческия водач на „Ал Кайда“, поне до публикуването на снимки на трупа му, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Осама Бин Ладен отдавна не е между живите , защо не кажат америкаците как така...... по случайност, командосите убили тъй наречения Осама бяха убити
34
0
 
8
 
! Отговори
Марк-о Тотев преди 12 години
Американците само нашите *** ще ги оправят.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Осама бен Ладен е жив и е избягал от Сащ и сега тероризира още някоя страна богата на нефт която трябва да се спаси от терора и да и се донесе демокрация. "РОЙТЕРС"
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sigurno 6te mu napravqt mavzolei pred beliq dom da mu se klanqt.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ясно, че никой не смее да каже истината, че не са стъпвали на Луната освен в пустинята в Невада беше ако не се лъжа.Нали в момента в, който се разприказва някой и ще изчезне безследно..
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-опасният враг на САЩ- некакво ***. Това ли им е величието.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма Ал Кайда!!!Ал Кайда е името на система от база данни или нещо такова която американците са имали по време на руско - афганистанската война!!!
28
1
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Ами да има и измислици,ама простоти като гмо ,че могат да те следят с гсм , разни такива са си на 100% вярни.За тероризма - измислен враг за да се правят воини.Просто информацията се контролира и изопачава много.Бил съм свидетел в последната воина какво се предаваше по снн и по локалните телевизии,е такава разлика имаше.При нас беше вариянта на снн повече ,но изобщо не бе истината.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американец като ти каже каде добър ден гледаи каде е слънцето.Ама горките незнаят ,че тук не сме зомбирани човечета и много от мурафетите им са ни ясни.След като го няма -ако го е имало де, врага какъв ще е ?
26
11
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 12 години
до 23ахааааа по интернета си гледал хиляди анонимни залъгалки. Впрочем гледа ли новите филмчета, които разкриват, че концлагерите също са измислени. Или този който "доказва", че Рейгън бил извънземен. Последен опит, някой доказал се физик,специялист по космонавтика от Русия или от другаде да е написал труд, който рзакрива измама в програма Аполо и да се е подписал под това. Морски 25 по полека бре. Поне бъди глобален конспиратор. Не само САЩ. Ами Беслан, ами татър Дубровка. Там кво стана?
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Луната е извънземен кораб, наскоро някакъв метеорит се удари във луната и се чува шум от камбанен звън в продължение на 1 час, неслучайно никой вече не иска да ходи там, ако въобще са ходили.
24
7
 
28
 
! Отговори
морски преди 12 години
Кулите близнаци в Ню Йорк бяха взривени от самите САЩ,нали никой не вярва че е бил Осама бин Ладен,същото е и с Пърл харбър през 2св.война-САЩ умишлено предизвикват Япония като държат флота си в нейни води за да ги нападне империята и американците да влязат в войната.За стъпването на луната да не говорим - САЩ никога не са кацали там,има неопровержими доказателства.Ако американец ти каже Добро утро,виж дали навън е светло.
23
2
 
22
 
! Отговори
Ghost Buster преди 12 години
САЩ пускат продължение. Осама всъщност е излязъл от морето като върколак. Сега ще пуснат най-съвременни оръжия да го гонят в Иран, където му е бърлогата.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22Разгледай из интернет ще видиш стотици хиляди материали в ползва на това, че всички е един уникален за времето си филм.. спретнат от НАСА и правителството.А, аз не съм видял все още неоспорими доказателства, че реално са ходили...
21
12
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 12 години
до 18иКой? Хайде посочи ми един грамотен руски или каъвто и да е учен от онова време, който да е оспорил полета до луната. Нямаше да им е трудно да ги разкрият още тогава, ако лъжат. Колкото до Осама... истината е някъде там, но не и в жалките ви папагалски импровизации да се изтъкнете, как вас не могат да ви излъжат, докат си пърдите пред компа. Всъщност сте лесни за манипулиране, както и безрезервно вярващите. Просто трябва да ви кажат, че нещо е така, когато искат да сте сигурни в обратното!
20
2
 
7
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
Dosega nikoi ne e letql do Lunata.Da se otide ne e trudno.no vrustaneto kak ste stane. na vse oste nikoi ne mu e qsno.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един ден тоя ще лъсне отнякъде и програмата ''Син лъч ''започва.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бин Ладен сигурно сега си пие уискито някъде в Зона 51 и им гледа сеира.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
17то отдавна е разконспирирана теорията им че са летели до луната :)
16
6
 
32
 
! Отговори
$ преди 12 години
Като гледам как всяко действие на САЩ е обвито в конспирация, започвам все по-сериозно да се питам, дали са летели и до Луната?