Наши ромчета отново просят по улиците на Хелзинки

Някои са на училищна възраст, други още по-малки, съобщава местна телевизия
Обновена: 4 апр 2012 15:33 | 4 апр 2012 15:16, Елка Василева
74
Наши ромчета отново просят по улиците на Хелзинки
Десетки ромски деца от България и Румъния отново просят тази пролет по улиците на Хелзинки. Снимка: архив, Reuters

Десетки ромски деца от България и Румъния отново просят тази пролет по улиците на Хелзинки. Някои са на училищна възраст, а други - още по-малки, съобщи финландската телевизия YLE на електронната си страница.

Ромските деца бяха изчезнали от улиците на Хелзинки през последните няколко години вследствие на предприетите от властите мерки. Действията им имаха за цел да покажат, че Финландия не толерира децата просяци. Мерките обаче изглежда са забравени, посочва медията.

Още по темата

Децата посещават често ромски дневен център, ръководен от хелзински институт. Организацията посочва, че ромите от Източна Европа сега водят със себе си целите си семейства да просят във Финландия. Възрастта на децата варира от неколкомесечни бебета до по-големи деца, които би трябвало да ходят на училище. Ромите наемат скромни апартаменти тип студио, в които могат да живеят десетки семейства.

Финландия и Румъния подписаха вчера споразумение за справяне с проблема с просяците в Хелзинки. Споразумението предвижда румънски пратеник да посети Финландия, за да съдейства за решаването на проблема.

Преди дни в парламента на Финландия избухна скандал между министъра по европейските въпроси Александер Стуб и парламентариста Юси Хала-ахо заради потока от румънски и български роми, които просят по улиците във финландските градове.

Депутатът Юси Хала-ахо от партия "Финландците" поиска от правителството да вземе мерки за борба с това явление. "Тази дейност включва трафик на хора и организирана престъпност", подчерта той. Стуб изрази възмущение от твърденията на парламентариста, като изрази надежда, че дебатите по тази тема няма да се водят с използвания от Хала-ахо тон. "Близо сме до опита да поставим етикет на един цял народ", посочи Стуб.

Финландският министър на вътрешните работи Пейви Ресенен обеща, че властите ще анализират проблема, за да определят дали просенето в организирана форма трябва бъде смятано за престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години по ТВ показваха малолетни наши цигаанчета-крадли във Виена. И едно от тези деца с лъчезарна усмивка каза: Их бин айне булгаре" (sic!), а австрийският полицай разбиращо се усмихваше. Това е положението! Тук са "роми" и искат повече (закъде повече!), г-жа Хилари специално ги навести (вече добре разбирам Бил), а зад граница цапат името българско. Е, ние се провалихме в интегрирането, нека опитат хуманните западняци. Лицемери!
65
2
 
0
 
! Отговори
munio преди 12 години
tezi hora sa zjertvi na shibanata organizirana prestapnost na BG a te plashtat reket na kogo..pitam tezi koito taka smelo klevetiat prosiacite-zjrtvi..kato ne znaete ne pishete gluposti.
64
1
 
8
 
! Отговори
мониторинг преди 12 години
Не знам дали българите са оценили и са доволни че са в ЕС, но за българските роми определено се откриха огромни нови възможности и чудесни перспективи за бъдеща реализация в Европа!
63
1
 
3
 
! Отговори
никола преди 12 години
ще си умра от радост да видя тази ОРКА на снимката като интегрирана финландка,с интегрираните и ***,но трябва ПОСТОЯНО ин се повтря че в Финландия,Швеция,Дания, Холандия и Белгия дават по 800 евро социал както ин казват те. От друга страна трябва да искаме от холандското правителство да насърчава браковете между ромите и местнитните трверси,ей тогава ще цъфнем и вържем.
62
0
 
4
 
! Отговори
Бангу преди 12 години
Хайй не и вярну това новина.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега в момента съм с едно ромче в ръка и няма нищо общо с тази смрад на снимката.Наричайте тези *** с истинското им имециганин и престанете да ги наричате роми.А заради това добиче седнало на стълбите не ни искат никъде.Освен това същата тази съм убеден че взима помощи в България!
60
2
 
3
 
! Отговори
a преди 12 години
Хей, хулиганчета! Трябваше да се родите във Факултето в бордей с майка *** и баща алкохолик с тъмна кожа и да разберете проблемите на живота, социалното и етническото неравенство. Проблемът за интеграцията е наистина сложен и не става с писане на инфантилни глупости от задоволени готованковци.
59
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Недоумявам как тези бедни долни *** без пари са отишли във Финландия да просят, срам за нашата страна, за тях няма интеграция, за тях само газови камери или крематориуми !
58
1
 
12
 
! Отговори
Атака преди 12 години
не ромчета, а *** и не са МОИ!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая е румънска ***, нашите са по-чернички.Финландците са едни от най-щастливите в Света, сигурно заради ***.
56
1
 
7
 
! Отговори
do;57 преди 12 години
Имат , имат казва се Индия , ноооо и от там са изгонили защото са стока ... няма как да интегрираш "хора" които не искат да бъдат интегрирани , това е като аз да стана атомен физик , ит ис джът импосибле бе мен ! Единствения начин май , май е затягане на мерките по граници , това естествено е за западните държави , ние трябвя да ги караме в Турция , така или иначе се турчеят 99 % ОТ ТЯХ :))
55
2
 
7
 
! Отговори
музикант преди 12 години
Много от финландците имат *** потекло от изгонваните и заточавани на времето от Русия и Полша ***,които са били принудително заселвани във Финландия! Учудващото беше когато бях в Хелзенки да науча,че много от тях страхотно се гордеят с произхода си и подчертано го демонстрират със самочувствие и изтъкват винаги и по всякакъв начин за да се отличават, като презират пренебрежително и се обиждат ако ги смесват с останлите русоляви скандинавци.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KAK NIAMA DA PROSIAT EDIN 4OVEK OT PROSIA SI IZKARVA 40\50EVRO NADNICA,AMI YA SMETNETE CETIRI 4LENO SEMEISTVO KOLKO IZKARVAT, A V BG KO PRAVIM A.
53
2
 
9
 
! Отговори
ученик преди 12 години
Добре де, аз съм учил по география и биология, че маймуните не живеят в северните територии, та се учудвам как така тия сатда от мангалоиди са мигрирали толкова на север?
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сигурно тези са от интегрираните ...
51
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Наши ромчета отново просят по улиците на Хелзинки------------------------------------------------------------------------------Какви са тия "наши ромчета", бе алоооо !? Аз не знам Българския народ да ражда ромчета. *** са ничии, те нямат родини. Щом мангалоидите са отишли в Хелзинки, те автоматично стават "техни"....
50
4
 
1
 
! Отговори
guzi преди 12 години
*** kradit ama nekatovas bilgari mrisni vie kradete bilgariya domuzi takiva.
49
6
 
1
 
! Отговори
sik преди 12 години
kakiv bilgarinsiti be prase takova turzite te ebaha 500 g. isega si turcin a ne bilgarin gyavur takiv
48
4
 
1
 
! Отговори
ciganin ot xelzinki преди 12 години
abeeeeee tuka golem para ima i za *** ima i za balgare are git alate tuka che kradnem 4e prosim dalavera da stava....dgombi6 da stava .....
47
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Проблемът с хъхряшката просия е лесно решим - просто хората у нас и по света трябва да проумеят, че на *** НИЩО НЕ СЕ ДАВА !!! Голям *** или ***, все тая, ако ще и от глад да умира - НИЩО да не се дава. Всички ние знаем как отвръщат на доброто тия твари, в чийто мръсен "език" няма дори дума за благодарност.51 - като си толкова жалостив, осинови си едно *** семейство и си ги отглеждай - да видим как ще ти се отблагодарят.

Спонсорирани публикации