Бивш шеф в КГБ стана президент на Южна Осетия

Леонид Тибилов спечели балотажа на президентските избори
Обновена: 9 апр 2012 15:04 | 9 апр 2012 11:43, Красимир Ангелов
14
Бивш шеф в КГБ стана президент на Южна Осетия
Новоизбраният президент Леонид Тибилов. Снимка: Reuters

Избирателната комисия в Южна Осетия обяви Леонид Тибилов за президент на отцепилата се от Грузия република, предаде ИТАР-ТАСС.

По окончателни данни от състоялия се в неделя втори тур от президентските избори Тибилов получава 54,12 на сто от гласовете, а конкурентът му Давид Санакоев - 42,65 процента.

Против двамата кандидати са се обявили малко под един процент от избирателите, обяви председателката на ЦИК Белла Плиева.

Очаква се встъпването в длъжност на новоизбраният президент на Южна Осетия да се състои на 21 април.

Леонид Тибилов е бивш ръководител на южноосетинския клон на КГБ, отбелязва ИТАР-ТАСС.

АП припомня, че планинската провинция Южна Осетия се отцепва от Грузия в началото на 90-те години, което довежда до война.

Впоследствие в района са разположени многонационални мироопазващи сили. През август 2008 г. напрежението между Грузия и проруските сепаратисти разпалва кратка война, в която армията на Русия отблъсква грузинските военни части.

Независимостта на Южна Осетия е призната от Русия и само от още четири държави от ООН - Венецуела, Науру, Никарагуа и Тувалу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Осетинци = Алани преди 12 години
Осетинците нямат нищо общо с Грузинците. Това са Аланите, свързани с Българската история в древноста. Биологично те са по-близо до Русите, отколкото до Грузинците. Редно е Северна и Южна Осетия да се обединят и вероятно това ще стане в бъдеще. Много разделени народи търсят своето обединение, така както ние искаме България и Македония да сме едно цяло. Работата е там, че Великите сили не желаят това.
9
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Терористичните мюсюлмански организации Хизбула и Хамас също са признали Южна Осетия.
8
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
vie koi iskate da stane nekoi mlekar.
7
3
 
8
 
! Отговори
Angel преди 12 години
Нашите запяха друга песен.Колко време нашето правителство и "независимите" ни медии не знаеха кой е започнал войната,присъединиха се към глутницата която искаше санкции за Русия а сега много мяхко коментират войната :)Нещастници хем свирите на хамериканския кавал хем играете на същата музика :)
6
2
 
9
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Казано е: ''Глас народен, глас Божи''!
5
7
 
9
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Осетински хора е били много зависими от Грузия 1000 години на ред, като България от турците. Грузинците насаждали своят език и уничтожавали култура на осетинците. Много войни беше на тяхна земя. Раздел на едино державна Осетия е бил произведен през 1922 година. Северна част стана руска, южна стана грузинска.За всички здрав човек е ясно, че Осетия трябва да стане едина и тогава всички страни на света ще признаят тази держава. Осетински хора желаят това отдавно. Обаче имперски политики на Русия и Грузия не даватна хората звършат този процесс без кръвта. След няколко време Грузия влиза във НАТО и тогава тези КГБешни играчки ще завършат.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През август 2008 г. напрежението между Грузия и проруските сепаратисти разпалва кратка война,ало ,редакцията поправете си грешката ,войната беше разпалена от грузинците и последваха етнически кланета в Цхинвал
3
3
 
21
 
! Отговори
Независим преди 12 години
Интересно ние защо още не сме я признали!?!Американците де що създадоха нови държави, България е винаги от първите дето ги признават.А-а-а извинете, щом има намесени руснаци ние сме пас или против.Е няма как, това ни заповядват днес новите ни господари от Запад.Да живей независима България !!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Edni izbirat general,drugi izbirat pogarnikar.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрация по руски стандарт

Спонсорирани публикации