Убиха бизнесмен в София

Драгомир Бицов e прострелян два пъти в главата
Обновена: 18 апр 2012 15:50 | 18 апр 2012 14:30,
295
Убиха бизнесмен в София
Снимка: архив, Булфото

Криминалисти от столичната дирекция разследват убийство на 40-годишен мъж, намерен мъртъв в кв. Горубляне, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал още на 14 април, но МВР съобщава за случая едва днес. По неофициална информация убитият е бизнесменът Драгомир Бицов, собственик на заложни къщи и занимавал се с лихварство.

На 14 април рано сутринта в Седмо районно бил получен сигнал за починал мъж в кв. Горубляне. На място пристигнали дежурна оперативна група и съдебен лекар.

Тялото на 40-годишния бизнесмен е открито в гараж, който бил негова собственост. Според съдебния лекар нямало данни за насилствена смърт, посочват от МВР. 

Последвалата аутопсия обаче установила две огнестрелни рани в главата, уточняват от полицията. От там отказаха подробности как се е получило разминаването от заключението на съдебния лекар и резултатите от аутопсията.

На мястото на инцидента е извършен повторен оглед. Продължава работата за изясняване на случая.

Бицов не е криминално проявен.

По неофициална информация той е имал фирма за авточасти и магазин на столичната ул. "Козлодуй", както и няколко заложни къщи, и се занимавал с лихварство.

Смята се, че той е един от мозъците на бандата, разбита в края на май 2010 г. при спецакция “Лихварите” на МВР срещу незаконна финансова дейност, лихварство и изнудване.

Тогава полицията задържа 12 души в столичните квартали „Младост”, „Надежда”, "Дружба", "Христо Ботев" и „Свобода”.

Това е поредното убийство за последния месец в столицата. На 9 април бе убит бизнесменът Васил Лазов, известен с прякора Железния. Пет дни по-рано в центъра на София бе застрелян 40-годишният благоевградски хазартен бос Йордан Динов. На 25 март пък бе убит един от групата на „Наглите“ – Кирил Кирилов-Шкафа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
3
 
! Отговори
stoian79 преди 12 години
HA SEGA DA VIDIM KOI LAJE,SPORED CV.CV. NIAMA ESKALACIA NA POKAZNITE RAZSTRELI A RAZBIRAME ZA POREDNIA POKAZEN RAZSTREL.
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брутално беше взривен в колата си варненски бизнесмен, бивш борец, шампион, на улицата. Такъв точно атентат не се е случвал от времето, когато взривиха Доктора показно точно пред редакциите на вестниците на бул. Цариградско шосе.Бизнесменът във Варна, казват, имал рибен бизнес и неуредени отношения, поради които има конфликт. Така поне твърди вътрешният министър, т. нар. Цвъ Цвъ.Ден по-рано шеф по антитероризма в полицията на Велико Търново се гръмна сам и куршумът му отнесе мъжествеността. Такава поне е официалната версия - че сам се гръмнал, докато се обува или събува вкъщи след дежурство в малките часове на нощта (а това за мъжествеността евфемистично беше споменато като слабините).И този човек е бил бодигард и лична охрана на Бойко Борисов. Чак толкова кьопав? Да не може да борави с оръжие и пистолетът му да е калпав, че като падне, да гърми сам? Кой сериозен ще повярва в тази басня? Няма съмнение, че Борисов и всичките му приближени са ерзац каратисти, ерзац бодигардове и дори ерзац мутри. Но такива изпълнения с пистолет, дори да се опитваш, не можеш да направиш. По-скоро е калпаво обяснението за нараняването на бойковия герой.Ден по-късно пък наръгаха тежко с нож момък от същия калибър мутренски среди, шампионът по самбо Благой Иванов - Багата. Сбиване станало, казват, в някаква дискотека в София. Влезли едни, заяждали се и се сбили, та един шампион по самбо бил наръган. Пак прозира калпаво обяснение.Току-така 8 души не влизат да се заяждат в бар. Направо си е подготвена акция, боят е с достатъчно сериозен повод. Ако някой не знае - бащата на този боен момък (Сашо Иванов) е бопаджия, от елитните полицаи. Името му изплува преди няколко години в един доклад за корупция в службите, споменат и като приближен на Борисов. Бойко лично награди и сина му при едно състезание. И шефът на федерацията по самбо (Румен Стоилов) е депутат от ГЕРБ (това е една от най-силно субсидираните федерации).Малко по-преди друг спортист - щангистът Боевски, пак човек на ГЕРБ, беше хванат в Бразилия с 10 кг. кокаин. Подхвърлили му били такива нови куфари, твърди той. Абе, кой е луд да пробутва на някой заминаващ за София куфари пълни с кокаин, който струва към 900 000 евро? Ей тъй, да му направи беля? И в онзи случай имаше калпави обяснения.Във всичките случаи силно мирише на наркотици и разпределение на пазар.На този фон човек може да се спомни някои епизоди - как на трибуните на стадиони на 2-3 пъти през годините издигаха плакати с надписи, които свързваха Бойко Борисов с наркотиците. Как се промъкват реплики от някой от престъпните среди, че Бойко е овладял каналите. Или реплики от някой уволнен полицай - че е разкрил канал на Бойко и затова са го уволнили (последно съпругата на музиканта Илия Илиев, уволнена полицайка по наркотрафика, каза нещо в тази посока).Както и да е. Може всичко това да е случайно, нали?Само ченгетата да не ни взимат за канарчета с тъпите си версии при подобни инциденти.
200
0
 
0
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Имало ли е време в което са се слушали,значи няма да им трябва много време.Ха наздраве,карай Руфинкината
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е като Чикаго през 30-те години...Цецо къде си бре?
198
4
 
2
 
! Отговори
.... преди 12 години
Ако бяха гръмнали някой пенсионер, Дянков щеше да черпи ...
197
1
 
4
 
! Отговори
Читател преди 12 години
В криминалните романи пише, че ако няма кръв, стреляно е във вече мъртъв от известно време човек. Щом лекарят не е видял "насилие", вероятно не е имало кръв, а трупът е бил рошав.
196
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червената *** във форума и в своя вихър! Другари, нека ви напомня че, държавата все още се държи от старите ДС генерали! Така че, нищо чудно тези убийства да са поръчани именно от тях, особено ако жертвата е някой от късметлиите на които връчиха червените куфарчета.Изиграл си е човека ролята и вече не им трябва.
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Има задържан за убийството в "Горубляне", това съобщи за Агенция "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Лицето е задържано за 24 часа. Той е също на 40 години, криминално проявен и осъждан. Задържаният не е от София. Признава за извършеното престъпление. Като причини за убийството засега се очертават лични мотиви. Към момента няма данни за лихварства или това, което беше написано", каза Валери Йорданов.============ Тоя ахмак, дето е задържан, дали ще оцелее в следващите 24ч?
194
3
 
7
 
! Отговори
До г-н Църо преди 12 години
Много станаха бе! То не беше отстрел, то не беше чудо! Как да не си помисли човек че става на въпрос за преразпределяне на някакво парче "пица". Дали това е ясно на ГЕРБ или те са инициаторите не знам, ама едно е сигурно - явно е че те не владеят положението. Не може в страна която е с претенции за приемане в шенгенското пространство да се случват такива неща.
193
2
 
15
 
! Отговори
четящ преди 12 години
Кипи гангестерска война, а някои тръбят: "преборихме организирана престъпност"
192
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Eми-да, то в България, огнестрелните рани в главата вече не се броят за насилствена смърт:)!!!
191
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако не друго, поне ГЕРБ спряха поръчковите убииства....:)хахахахахаха
190
1
 
4
 
! Отговори
Песа преди 12 години
То се вижда коя новина е най-коментирана.То е ясно общественото мнение какво най-много го вълнува.
189
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лентореза сега дали ще накара апартаментчика да праща пържолки на следователите и съдебния лекар?
188
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Още месец-два и ще се изтрепят тотално!
187
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Интересно защо са го гръмнали? Сигурно е бил много "почтен".
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека да се трепят, то бързите пари винаги са били рискови.
185
1
 
4
 
! Отговори
Bace преди 12 години
Този пич ако някой го познава нека да пише . Имаше един много известен от много години има магазини в близост до борсата в Горубляне или се лъжа ? С гола глава мисля че беше . Ако е той голям скандал може да се оформи според мен . Незабравяите че от МВР в повечето пъти лепват криминално досие да окрасят жертвата а той си е редови гражданин дръзнал да изкарва сам насъщният си . А лихварството само по себеси би трябвало да е криминализирано . Такова нещо трябва да правят банките само . Фирма не
184
0
 
7
 
! Отговори
ани преди 12 години
Като е бил криминално проявен, защо не е бил в затвора! Браво на полицията!За изтеклия месец трябва да им пишем отлиен!!!!!!!
183
2
 
6
 
! Отговори
Rocker преди 12 години
Тук ми мирише на улично правосъдие ...

Спонсорирани публикации