7 г. затвор за пънк "молитва" срещу Путин?

Съд в Москва удължи ареста на трите дами от пънк групата "Pussy Riot"
Обновена: 20 апр 2012 14:40 | 20 апр 2012 13:34, Екип на Dnes.bg
155

Съд в Москва удължи с два месеца срока на задържането в предварителния арест на три млади жени.

Те бяха арестувани през февруари след пънкарска „молитва" срещу Владимир Путин в Московската катедрала, които може да получат 7 г. затвор за  хулиганство.

Правозащитни организации поискаха освобождаването им, а делегатът за правата на човека към Кремъл Владимир Лукин поиска "християнско отношение" към тях, докато патриаршията на Руската православна църква поиска сурово наказание. 

Една от трите задържани Надежда Толоконникова заяви, че акцията на пънкарската й група "Pussy Riot" осъжда съглашателството между Църквата и държавата.

Десетки техни поддръжници и неколцина техни критици се бяха събрали пред сградата на съда. Полицията задържа около 15 души, които хвърляха димки, пееха и танцуваха в подкрепа на музикантките.

На 21 февруари, преди спечелените от Путин президентски избори на 4 март, пет млади жени с качулки и озвучителна техника влязоха в Московската катедрала "Христос спасител" и изпълниха "пънкарска молитва" пред олтара. "Майко божия, прогони Путин!", бе част от "молитвата" им. Руските власти успяха да идентифицират само три от тях и ги задържаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Америка по всяка втора телевизия говорят срещу Обама. По радиото го наричат национален предател, некадърник и какво ли още не. А кажете ми кога това ще стане в Русия срещу Путин?
23
5
 
5
 
! Отговори
с.до 23 преди 12 години
Ти на това ли му викаш научаване на възпитание!?Години в панделата и провален живот!?Това е чисто и просто келешлък!Честно казано сериозно започвам да се съмнявам в психическото ви здраве!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега не говорим за съдебната система на България, то май като не ви изнася почвате да сменяте темата, мили поамериканчени българи
21
5
 
5
 
! Отговори
с.до 21 преди 12 години
Ти живял ли си някога в Щатите!?С такава убеденост и компетентност говориш за съдебната система,че явно или си адвокат или федерален съдия!Безспорно и в Щатите стават тъпотии,но нека да те светна,че ще получиш много по-голяма справедливост отколкото например в България!
20
4
 
6
 
! Отговори
Килюминати преди 12 години
Тогава защо го правят тая изродщина в храма Господен, където е място за молитва - да ходят да си протестират пред Кремъл
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като са някакви 20 годишни кифли таман сега ще се научат на възпитание.........кофтито е, че 20 годишните кифли не се занимават с политика, а тия просто са на заплата при някоя организация или фондация финансирана от САЩ
18
10
 
8
 
! Отговори
с. преди 12 години
Какви демони,какви 5 кинта бе!?Няколко 20 годишни кифли,които са решили да се направят на интересни!Аре на бас,че ако провокацията не беше насочена срещу Путин нямаше да им направят абсолютно нищо!А вие станахте големи християни всичките!Ако в инцидента нямаше политическа нотка изобщо нямаше да обърнете внимание!Супер смешна и жалка пасмина сте!
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да припомня на плюещите Русия и Путин случай с БЪЛГАРИНА, който беше нарисувал свастика на една синагога в САЩ и беше осъден на години затвор!Или случай с българския учител, който беше прекарал месеци в нещо като психиатрия без съд да го е решил или доктор, говоря за български учител живеещ и работещ в САЩ, освен това в САЩ те хващат и те хвърлят в затвора без съда да се е произнесъл, ако преценят, че се занимаваш с тероризъм. Не бъдете толкова наивни!Русия е държава с достойнство!
16
3
 
5
 
! Отговори
с.до 16 преди 12 години
Това по Дискавъри ченъл ли го гледа или го чу на сбирка на анонимните алкохолици посветена на някои особености на руската култура!?След 12 явно сте се омаяли достатъчно и сте минали на конспирациите!
15
7
 
20
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Какви са тия демони в дома Господен, *** долна.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрация по руски...Важно е да се прави разлика между руските хора, които са наши братя и руския империализъм, който е наш враг от много години.
13
7
 
9
 
! Отговори
с. преди 12 години
И друго ми е интересно!Защо ги държат в ареста!?Обвинили са ги в нещо-хубаво!Да ги пуснат!Да не са терористи!Явно идеята е да не се разприказват пред журналисти!Това е тотално погазване на основни човешки права!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, то щото американската демокрация е по-добра... ако не си съгласен с теб, те срещя приятелския им огън...
11
15
 
14
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Някога за виц срещу бай Тошо ти лепваха агент на гърба. *** те вкарва в затвора. То затова Русия е в ерата на динозаврите още
10
11
 
7
 
! Отговори
с.до 12 преди 12 години
Ти видя ли някой да е пребит лично!?Кажи бе русофилстична ***!?За няма нищо ще набутат за години в панделата тия момичета и ще им провалят живота!Няма такъв цирк!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жидовщина маскирана като пънк.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В америка пък за танц пред Jefferson Memorial първо те натупват добре и после отиваш на топло ? По демократично ли е ?
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм, да пееш "Свещени ***" (Holly SHit) в руски храм, не само, че е за затвор ами и за разтрел... Погледнете снимката, на новината преди да отворите самата новина и ми кажете нормално ли ви се струва ? Е как да не ги затвориш. *** наркоманския, американски, прогнил *** ... из целия свят плъзна...
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като виждате това видео според вас молитвата срещу Путин ли не е редното?! Или вие нещо не сте в ред, скъпи кланящите се на Запада!Такива циркове могат да правят на улицата, храма не е място за такива жалки изпълнения!
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американската простотия плъзва навсякъде. Тъжно ми става като видя руснаци болни от тази неизлечима болест, че и момичета при това. Да се правиш такива американски мзиерии пред храм си е чиста гавра с нацията и всичко човешко ....

Спонсорирани публикации