Откриха Белия кит

Албиносът е забелязан край бреговете на Камчатка
Обновена: 24 апр 2012 17:02 | 24 апр 2012 16:45,
12
Откриха Белия кит
Белите екземпляри сред китовете не са рядкост в природата. Снимка: Reuters
Учени вярват, че са открили първата възрастна косатка албинос.
 
Китът убиец, каквото е името на морския бозайник на латински език, е бил забелязан край бреговете на Камчатка (Русия) . Животното било в отлично здравословно състояние, а неговите откриватели го кръстили Айсберг. 
 
Белите екземпляри сред китовете не са рядкост в природата, а най-известният е героят на Херман Мелвил Моби Дик.
 
Единствените забелязани албиноси сред косатките обаче са били все млади. Бяло китче с рядко генетични заболяване беше голямата атракция на канадски аквариум до смъртта си през 1972 г.
 
"Преди време забелязахме две бели косатки в акваторията на Русия, но те бяха твърде млади. Този е първият възрастен, а големият му плавник достигаше максимума от 2 метра за мъжкар. Това означава, че той е поне на 16 години", заяви пред Би Би Си ръководителят на руските изследователите Ерик Хойт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Ти не си разбрал бе овчар, Еврейския автономен окръг на РФ е на 2000км. от Камчатка(Камчатски край на РФ) и между тях е охотско море.
10
2
 
0
 
! Отговори
brb преди 12 години
Не сте рабрали бре .... Айзберг е името на белият кит. И най верочтно съдейки по фамилията е еврейски кит, след като е на бреговете на Камчатка е кит с еврейски произход от Еврейския автономен окръг на РФ. :)
9
1
 
1
 
! Отговори
До №9 преди 12 години
Изречение се започва с главна буква. След точка и кой да е знак се оставя интервал. А и вземи научи къде се поставя запетайка, та тогава ми говори за "правописни грешки и неграмотно писане", много срамежлив българино! Взе да писва от "капацитети" по правопис в интерент вече!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
много лошо се пише в този интернет,пълно е с правописни грешки и неграмотно писане.срам за българина.пишете и давате лоши отзиви за тези животни.природата е пълна с различни видове и човек трябва да бъде толерантен към тях и те живеят на тази земя.те са много красиви и приятни,ако човек знае кака да се отнесе към тях нашата земя и нейната флора и животински свят нямат цена те са толкова прекрасни.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** много Зте *** журналята, Знимката на бялата коЗатка я има в нета вземете я качете, или ще ви паднат пръЗтите:)))) айЗберг... ЗерЗеми:)))
6
0
 
12
 
! Отговори
Улавия преди 12 години
Оптимистът би ви казал че кита на снимката е наполовина бял.Песимистът - че е наполовина черен.А реалистът би ви казал - намерете поне една снимка дето ви отговаря на новината бе серсеми :D
5
1
 
2
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Освен това топлата вода там я откриват на всеки 5 години като избират Путин/Медведев за президент
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На български - Айсберг. На руски - Айсберг. На Днес.бг - "Айзберг". Такъв правопис може да има човек с която и да е професия, но журналист.... много сте зле днес.бг обратно в първи клас!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е съветският албинос е най-белият албинос! Освен това, моля ви се всички чудеса стават в Русия.Там са открити топлата вада, колелото, радиото и т.н. а техните космонавти тайно са кацнали на месечината още през петдесете на миналия век.
2
0
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
АйЗберг?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ииии тва голям Албинос на снимката тц..тц..тц...