Най-доброто от електронната сцена през април

Club Tunes: Какво слушахме през месеца
Обновена: 2 май 2012 17:38 | 2 май 2012 10:04,
1
Най-доброто от електронната сцена през април
Снимка: Dnes.bg

Най-после, след дългата и мъчителна зима доброто време, а с него и още по-доброто настроение се завърнаха. В последните дни се отдадохме на мисли за морето, което все още остава доста далеч.

Още по темата
Клубните хитове обаче, които ще се въртят цяло лято, както повелява традицията, започнаха да се появяват през април и няма как да не сме доволни от новите предложения на електронната сцена през последните няколко седмици.

Започваме с „обичания и мразения” Skrillex. Преди броени дни ви представихме нашироко 24-годишния американец, който е най-обсъжданото име на електронната сцена в последната година.

Наскоро той реши да направи и поредния си експеримент като се обедини със сина на Боб Марли - Деймиън, за общия им сингъл "Make It Bun Dem". Парчето използва части от вече познати тракове на Skrillex и може да се превърне в следващото негово доста популярно и обичано творение, особено заради бързите и ударни рими на култовия Деймиън. След него идва едно от новите предложения на Eric Prydz.

Pryda ще издаде най-накрая своя дебютен албум в края на май. Той ще бъде троен и ще съдържа всичките му вече превърнали се в класики хитове, легендарните му ремикси, както и нови парчета, едно от които е страхотното "You".



След като предизвика фурор с изказванията си срещу Мадона преди месец, Deadmau5 се закани да си вземе почивка, но вместо това съвсем скоро избухна с премиера по BBC Radio 1 на чисто нов сингъл, който има доста по-меко от обикновеното му звучене – "The Veldt" с вокалите на Chris James.

„Мишока” обаче за пореден път удря точно в десетката и това отпускащо и мечтателно парче може да получи сериозно подкрепата на радиостанциите. Няма да пропуснем и едно транс парче, което може би е най-силното за сцената от началото на годината и се тиражира от титаните Армин Ван Бюрен и Маркус Шулц в техните сетове, както и в наскоро излезлите им компилации.

Става въпрос за блестящото "Hyperfocus" на Mark Otten в ремикса на Wezz Devall. Трябва да споменем и вече утвърдилото се като хит "Nothing Inside" на Sander van Doorn, дебютирало на Замната конференция и вече предизвикало фурор.



За край отново останаха най-ударните тракове на последните седмици.

Първо един все още не особено популярен  ремикс, който заслужава да се нареди до най-въртените парчета на това лято. Песента "A Heavy Abacus" на The Joy Formidable e миксирана от новите имена Qulinez и би могла да докарва публиката до екстаз навсякъде, където звучи.

Swedish House Mafia също излязоха с голям нов сингъл – "Greyhound", както и клип към него.

Няма как да не завършим този месец с нещо от Тиесто. Преди седмица ви представихме неговия най-нов проект – втората част от сериите компилации "Club Life – Miami". Най-впечатляващото от него е ремикса на холандеца и неговия сънародник Hardwell на прекрасното "Young Blood" от инди бандата The Naked & Famous. Без съмнение едно яко парче, с което да гледаме с надежда и оптимизъм към идващите летни месеци.




Пълен плейлист тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Страната ни има нужда от електротехници. Такива събития електронни събират всички електротехници:)))