Американците са затруднени да плащат за лечение

Над 50% са го избягвали или отлагали заради цените
Обновена: 12 юни 2012 08:36 | 12 юни 2012 08:29, Елка Василева
49
Американците са затруднени да плащат за лечение
Една четвърт от американците са срещали затруднения при плащането на медицински услуги. Снимка: Reuters

Една четвърт от американците са срещали затруднения при плащането на медицински услуги и над половината са избягвали или отлагали лечение заради високата им цена. Това показват резултатите от допитване до общественото мнение, извършено, докато Върховният съд се готви да реши съдбата на здравната реформа на президента Барак Обама, предаде Франс прес.

В анкетата на Фондацията на семейство Кайзер, която се е посветила на политиката на здравеопазване, 64 на сто от запитаните американци са притеснени от растящите цени на медицинските услуги и застраховки. 26 на сто от анкетираните признават, че те или членове на семейството им са срещнали трудности при плащането на медицинските сметки през миналата година. А 58 на сто са отложили или избегнали лечение заради цените.

Около 45 милиона американци нямат здравни застраховки в САЩ, където не съществува система за обществено здравеопазване.

Върховният съд на Съединените щати умува в момента над реформата на Барак Обама, чиято цел е милиони американци да се сдобият с достъп до здравеопазване. Най-висшата съдебна инстанция в страната ще се произнесе по-късно този месец.

Анкетата е направена между 8 и 14 май сред 1218 души. Вероятността от статистическа грешка е по-малко от 3 на сто, посочва АФП, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
beshe li tova? преди 11 години
V" bedna" BULGARIA pri TODOR ZDRAVEOPAZVANETO beshe B E Z P A R I. SAMO SPOMENAT OSTANA
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е и в България. В провинциалните болници са на ниво шаманизъм. Тъй като, при нас липсва солидарност е време всички болници да са частни и гъзарите дето не се осигуряват да си плащат яко като ги стигне. Лошото е, че нито го правим като комунистите, нито като капиталистите. Измислили сме собствена изродска система, позволяваща да се краде здраво.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
там 50 %, тук 95 %
42
5
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
ами да емигрират в европа бе, кой ги е спрял. в европа всичко е без пари, а американската политика винаги е била към привличане на оправните хора.
41
16
 
7
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
DNES.BG - отново засилвате комунистическата си пропаганда! Много нагли ставате вече! Кого си мислите, че ще заблудите? САЩ са световната суперсила в момента! Американското здравеопазване е най-доброто в света!
40
1
 
2
 
! Отговори
Как ще ги стигнем.. преди 11 години
Ха!Поне в липсата на здравеопазване сме ги задминали американците...Тука процентите са още по-големи!
39
4
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
Ами то си е горе-долу вярно - там богатите си получават добро здравеопазване, по-бедните го духат. Защото здравеопазването там си е истинска индустрия, а не услуга - като всичко останало в САЩ. А това, че българите били доволни там въобще няма да го коментирам. Мнозинството българи и тука са доволни на 400 лева. Навсякъде, където българина отиде, ще е доволен от заплащането си - стига да му даваш пари, дори в г*за да го ***, той пак ще е доволен. И така.
38
4
 
8
 
! Отговори
39 преди 11 години
Пък аз знам много американци, които останаха в България! Идват по линия на Корпусчето като преподаватели и не искат да се върнат! Е,и!?
37
12
 
7
 
! Отговори
?! преди 11 години
Като чета тук коментарите оставам с впечатление, че в САЩ хората умират, като мухи по улиците и здравни грижи могат да си позволят само много богатите. Учудвам се дали е така наистина, защото нямам нито един познат американец дошъл да живее или да се лекува в "евтината" България, но имам много познати, които емигрираха в САЩ и никой не се върна. Всички са доволни. Някой вече имат собствен бизнес, други се записаха да учат там, някой там създадоха семейства и им се родиха деца
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сами ще се унищожим.
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Капитализъм,капитализъм и капитализъм,на кой му пука за хората,важни са паричкитеее.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да *** американците! Много ми дреме! Те избиват толкова хора по света, че не ми пука за най-човеконенавистната нация на земята!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, американското здравеопазване. Единствената областм, в която ги превъзхождаме. А този, който ми разправя, че "който работел, щял да има пари, който не работел, нямало да има", е типичния средностатистически чиновник, никога ненапускал свояfort zone. По света има прекалено много хора, които си скъсват задниците от работа, и пак не успяват да се изхранят. Особено в Щатите. На тези с чувството за превъзходство заради по-голям доход им пожелавам разорение и кучешка бедност.
32
9
 
7
 
! Отговори
гражданка преди 11 години
ПРОСТО Е СМЕШНО ДА СЕ КОМЕНТИРА ЗА АМЕРИКАНСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ !!! А НАШЕТО КАК Е !!!! ТО ПРОСТО НЯМА НУЖДА ОТ КОМЕНТАР !!!!
31
7
 
12
 
! Отговори
humptydumpty преди 11 години
$50000 е БВП на глава от населението което не е свързано с доходите или стандарта на живот. Около 50% от американците правят от $25000 годишно надолу. След таксите падаш под $2000 на месец. Квартирите в нормален кавъртал почват от $800 нагоре. Здравната застраховка е между 300-400 на месец. И не ти покрива всички разходи. Ами кола, храна, телефон, ток, дрехи, и т.н. Абе оцелява се но нищо повече. А ако си на минимална заплата 1160, само покрив и хляб. Това пък ако плащаш ипотека, доктор ли.
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравно-осигурителните системи на европейските страни са базирани на принципа на солидарността, докато в САЩ системата е в частни ръце. Милиони хора в САЩ не са здравно осигурени. Бог да им е на помощ!
29
4
 
24
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Ходете в Америка, заблудени души, там всичко е върха , всичко има, НО нищо не можеш да си купиш. Но ходете, там ви посрещат с червен килим, дават ти колкото искаш пари и е най-якото място.
28
3
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Не ги хваля, естествено,че там са най-големите неудачници обикновенно сменили 3-4 работни места за последните 5 години и ако нещо се обърка ще си счупят пръстите да набират 112 и да искат консултанти и спешен транспорт до държавната болница.Просто системата им позволява да искат доплащане и да си изкарат бюджета на +.Пациента не различава качествената здравна услуга.За него перфектната болница е чиста с шарени чаршафи,ПВЦ дограма,хубава храна,телевизор и WiFi,и млади хубави сестри.
27
13
 
7
 
! Отговори
Хъмн преди 11 години
Ми много правилно. Като си мързелив и не работиш и се плодиш от 13 годишен ще работиш като чистач на басейн, а децата ти ще са болни и ще умрат на 40. Който работи много и е способен получава добро здравно обслужване, живее добре умира на 80-90 както и децата му. А не като тука - работя по около 16часа дневно, с парите ми хранят *** и накрая не мога да заведа детето лекар, защото часовете на лекарите и болничните легла са заети от мързели дето не могат дори организма да си поддържат здрав.
26
3
 
10
 
! Отговори
МНОГО ТОЧНО преди 11 години
ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА НА МАЙКЪЛ МУР, "SICKO"

Спонсорирани публикации