Георги Георгиев: София не може да има "Фейсбук" кмет

Като кмет на София Васил Терзиев не бил направил нищо
19 май 2024 11:30, Нели Христова
51
Георги Георгиев:  София не може да има "Фейсбук" кмет
Снимка: БГНЕС

Затварянето на Симеоновския лифт е резултат от бездействието на кмета на Столична община.

Това заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев подчерта, че като кмет на София Васил Терзиев не е направил нищо.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС уточни, че договорът за приватизация се сключва през 2007 г. и обвини в лъжа временния председател на СОС, който каза, че срокът бил изтекъл.

„Вярно е, че за "Продължаваме промяната" времето тече по-бързо. Проблемът е на първо място в бездействието, на второ място в незнанието“, каза той и добави, че София не може да има „Фейсбук“ кмет.

„Трябваше да прочетат договора, за да разберат как да защитят софиянци. По време на управлението на Фандъкова Симеоновският лифт работеше. Резултатът от това бездействие на кмета е затварянето на Симеоновския лифт“, отбеляза Георгиев.

По думите му за пръв път нямаме нито едно работещо съоръжение. „Намираме се в 17-тата година на договора“, обяви той и добави, че договорът е за срок от 25 години.

Георгиев призова общината да подхожда с повече критичност и мнителност когато получи хвърчаща бележка на английски език.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС съобщи, че приватизаторът отговаря за техническото състояние и не е вярно, че не може да го поддържа, тъй като е в лошо техническо състояние.

Георгиев подчерта, че СО има право да поиска неустойка на стойност 8 300 000 лв., както и има право да развали договора за приватизация.

Мирослав Боршош заяви от своя страна, че ситуацията със спирането на Симеоновския лифт е поредното безобразие, което Терзиев и екипът му са допуснали по време на само 7 месеца управление.

„Това е нещо, което не само, че не сме очаквали, но възможността да ги допуснем е толкова невероятна и говори за изключителна невъзможност на "промяната" за управление на града ни“, каза той.

Антон Хекимян се обърна към колегите си с думите: „Вие им дадохте пътната карта от първа до последна точка, просто кметът трябваше да я подпише."

За 7 месеца, подчерта той, ние не видяхме нищо, което да е свършено за Витоша, а спирането Симеоновския лифт.

„Като предизборни действия ние отчитаме повдигането на темата за Витоша, за която 7 месеца Терзиев нищо не е направил“, каза още Хекимян.

Общинският съветник заяви, че от ГЕРБ-СДС очакват кметът Терзиев да отговори на всички важни въпроси, свързани с реорганизацията на движението по „Патриарх Евтимий“, „Фритьоф Нансен“ и „Витоша“ – колко струва проектът и защо съдът го върна.

В заключение Георгиев призова работещите в СО и СОС: „Четете преди да пишете, не лъжете гражданите и не улеснявайте приватизатора“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кметът е избран от софиянци, а не от гербаджията георгиев
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой си ти да кажеш какъв кмет може да има София, никой.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сегашният им кмет е инстаграмка.
45
2
 
3
 
! Отговори
Бенц преди 1 месец
До 28 "не зная"..... Тази улица я правят повече от година от вашия нов "стар" кмет и направи тротоарите по-големи от платното за движение!!!! А да не говорим, че затвори едно от най-ключовите кръстовища на "Житница"!!!!! За застрояването по-добре да не се обаждам........
44
1
 
6
 
! Отговори
КАК, КАК преди 1 месец
Агресивен си, младежо! Явно за теб е печеливша стратегия, защото все пак те сложиха в листите, но си агресивен случайник, хората не те харесват, а освен това ги отвращаваш! Сниши се малко, никак не ти отива тоя егоцентризъм!
43
3
 
4
 
! Отговори
Фандъкова преди 1 месец
Да върне 800млн.,които "усвои" от Топлофикация.
42
3
 
5
 
! Отговори
Георгиев, преди 1 месец
Я си кажи как за 17 млн.не можахте да пренаредите 500 павета.
41
1
 
6
 
! Отговори
Кметът преди 1 месец
Да,вярно е,София е европейска столица,но на мутрите,които,нагло крадат,фалшифицират избори,а народа си трае и продължава да блее...
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как да не може? Нали си го имаме
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво да направи? Той не е станал кмет да направи нещо, а да не прави нищо. Че е по-лесно. Ако искаше да прави нещо, щеше да иде да бачка в гугъл или майкрософт, ама той не ще.
38
2
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 1 месец
пп тролея се е сктивирало
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе то ушето май е кметица...
36
4
 
8
 
! Отговори
Ако този преди 1 месец
Беше много умен,Баце щеше да го издигне за кмет.А не онова недоразумение Хекимян.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън розовите понита от общината
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не минава и ден без някой гербав да се изходи за каквото и да е.Нищо,че тяхното управление ни докара до дъното в целия ЕС,та даже и извън него.Ама иначе устите им големи и ако ги слуша човек без да знае истината,ще си помисли,че сме цъфнали и вързали.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В моя квартал се подмениха спирките и тротоарите.Които не бяха пипани от бай Тошово време.Следват улиците.Фъндъкова само се хилеше и снимаше пред някоя спирка на метрото,като че ли разбира нещо от това,а София се превърна в гето с надраскани фасади,мръсни улици,ремонт на ремонтите.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
София е европейска столица не пишете простащини толкова ви е културата
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,гербав,вие какво направихте по въпроса за цели 12 години?Едни плочки не можахте да наредите,та камо ли цял лифт да ремонтирате.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжи лъжи лъжи за София се пишат тук от шепа маргинали като забравят че 16 % са гласували за няколкото партии сега управляващи
29
6
 
5
 
! Отговори
От 2005 преди 1 месец
До 2023 г.София се управлява от ГЕРБ.И я превърнаха в едно бетонирани гето,нямащо нищо общо с модерна европейска столица.