БСП против местенето на агенции

"Това е поредната медийна акция на кабинета"
Обновена: 14 юни 2012 11:54 | 14 юни 2012 11:48,
73
БСП против местенето на агенции
Драгомир Стойнев. Снимка: БСП

БСП се обяви срещу намеренията на правителството за децентрализация на някои от държавните административни структури.

„Идеята е един социален експеримент, поредната медийна акция на кабинета, симулация на административна реформа“, заяви в декларация на Коалиция за България Драгомир Стойнев.

Парламентарната група на левицата остро осъди намерението на управляващите и настоява до две седмици министрите да представят ясна концепция в Народното събрание за преместването, план за действие с конкретни срокове и оценка за въздействието от реформата.

Още по темата
Червените настояват правителството да се откаже от намерението си НАП да бъде преместена от София във Велико Търново, а митниците - в Русе.

„На риск са изложени човешки съдби. ГЕРБ не се интересува от съдбите на гражданите у нас“, отсече Стойнев, като цитира писмо, подписано от 650 служители на Митниците и НАП, адресирано до премиера, шефката на НС, финансовия министър и омбудсмана. Никой обаче не се срещнал със служителите.

„Ще бъде създаден реален риск, няма да са налице необходимите условия от гледна точка на оборудване и апаратура, които да позволят качествено изпълнение на дейността на служителите. Новите сгради няма да отговарят на съвременните изисквания“, аргументира се още Стойнев защо БСП е против местенето на агенции.

Левицата предупреди, че ако тези структури бъдат преместени, под риск са приходите в бюджета.

Стойнев посъветва ГЕРБ концепцията да бъде обсъдена с бизнеса, синдикатите и организираното гражданско общество, за да получи подкрепа за готвените административни промени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации