БСП против местенето на агенции

"Това е поредната медийна акция на кабинета"
Обновена: 14 юни 2012 11:54 | 14 юни 2012 11:48,
73
БСП против местенето на агенции
Драгомир Стойнев. Снимка: БСП

БСП се обяви срещу намеренията на правителството за децентрализация на някои от държавните административни структури.

„Идеята е един социален експеримент, поредната медийна акция на кабинета, симулация на административна реформа“, заяви в декларация на Коалиция за България Драгомир Стойнев.

Парламентарната група на левицата остро осъди намерението на управляващите и настоява до две седмици министрите да представят ясна концепция в Народното събрание за преместването, план за действие с конкретни срокове и оценка за въздействието от реформата.

Още по темата
Червените настояват правителството да се откаже от намерението си НАП да бъде преместена от София във Велико Търново, а митниците - в Русе.

„На риск са изложени човешки съдби. ГЕРБ не се интересува от съдбите на гражданите у нас“, отсече Стойнев, като цитира писмо, подписано от 650 служители на Митниците и НАП, адресирано до премиера, шефката на НС, финансовия министър и омбудсмана. Никой обаче не се срещнал със служителите.

„Ще бъде създаден реален риск, няма да са налице необходимите условия от гледна точка на оборудване и апаратура, които да позволят качествено изпълнение на дейността на служителите. Новите сгради няма да отговарят на съвременните изисквания“, аргументира се още Стойнев защо БСП е против местенето на агенции.

Левицата предупреди, че ако тези структури бъдат преместени, под риск са приходите в бюджета.

Стойнев посъветва ГЕРБ концепцията да бъде обсъдена с бизнеса, синдикатите и организираното гражданско общество, за да получи подкрепа за готвените административни промени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
BKP/BSP E PROTIV WSI4KO,KOETO SE PRAVI OT DRUGITE BEKAPETA,ZA6TO?...NALI SI GI DELQT
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Местенето на агенциите и изключително правилно решение на кабинета.Тоя комсомолски саморасляк да се скрие и да не пелтечи глупости.
52
2
 
10
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Дай боже следващите избори да се спечелят от ГЕРБ че иначе тъпите комунисти пак ще опропастят всичко градивно! А този дето говорят за ЧОВЕШКИ СЪДБИ явно в провинцията хората за БСП не са ЧОВЕЦИ!
51
2
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Винаги партийният прийом е бил: "Ако не можеш да го обориш с доводи, почвай да обиждаш". Другарю , сигурно ти е гадно че твоето място ще го местят в провинцията, ама и там почнаха да строят молове, сопко
50
3
 
10
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Кой е казал че ще се местят хората? И нали все плюете че е пренаселено в София, защо да не се преместят? Ааааа извинявай, просто съм пропуснал да видя че не партията майка го е казала ама са герберите. Е така става , виж ако партията каже, и министерски съвет в Куртово Конаре ще го пратим, ама иначе сега да си ревеме
49
2
 
4
 
! Отговори
Цецо до 62 преди 11 години
нема значение от ВИФ ли съм или от НАТФИЗ вЕрно е че акъл нЕмам. он по Ората Одил не по добитъка кат мен. *** се си мислИм че не е лошо и у нашЕ село да имаме барем едно министерство. Дано не е това У което ти рАботиш душко;)
48
3
 
7
 
! Отговори
до 65-я бастун преди 11 години
Ще подкрепи общините...с к'во бе ***?С местенето на 1000-1500 човека из цяла България ли?Или още неуредици и чакане на документи, пътуващи от единя край на страната до другия и обратно.Виж, това по време на криза да се дават пари за ремонти, нови служебни коли, наеми и т.н. е хубаво...(ти добре ли си бе).За капак в следващия бюджет хер Флик предвижда двойни заплати на висшите чиновници.Умни са от ГЕРБ, да ама гънката им е една и е ниско под кръста...
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бат Бойко си гледа европейското по футбол, Гоце ходи да гарми по горките животни, а БСП от 3 години винаги са били против решенията взимани от ГЕРБ, което ме води до една мисъл; с тези си действия, БСП по един или друг начин пречи на България да се развива. Доказателство 1 е, че БКП/БСП са управлявали от 1944 до 1989 г. без прекъсване и от 1989 до 2009 те са имали 3 пълни мандата и за всичкото това време те не направиха от нас поне средно европейци !!! Ето защо АЗ няма да гласувам за БСП!
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо, ти си вифаджия и нЕмаш толкУ акъл та да мислиш...
45
6
 
9
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Мноого яко *** назначените от партията майка за местенцата си в Софето. Ама кат ги карат да отидат на село не искат, станали столичани, е столичаните са в повече ;) Нека и другите градове се развият и живнат малко, а другарите кат не щат в провинцията, там има много народ който ще им вземе местата.
44
4
 
7
 
! Отговори
пипи преди 11 години
Г-н Дянков да изберат за шеф на СВЕТОВНАТА банка та белкем хората да се отърват от този натегач. Ако има лесно парите от пенсионнонния и здравния фонд да бъдат вкарани в държавни резерв както стана в началота на мандата на Герберите. Нека пенсионерите болните и безработните да умират. По голяма мизерия както е в момента никога не е било. Пътищата са поважни от хората.
43
4
 
7
 
! Отговори
бостаня преди 11 години
Ей, платените герберски акнета...Я вижте вашата най-голЕма тиква кЪ си държи на думата: "Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов промени на 180 градуса позицията си по Закона за съдебната власт и поиска от президента Росен Плевнелиев да наложи вето над закона." Е к'во ше кажете бе неандерталци?
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЪЩНОСТ ИМЕННО ЦИВРЕНЕТО НА БКП Е МЕДИЙНА АКЦИЯ.
41
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
А може ли Българския съд да се изпрати на луната или в централния при *** които единствено са осъдени за кокошкарски неща?
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** да си затварят човките. Местенето на агенции ще даде шанс на доста градове да раздвижат малко нещата, защото сега всичко е мъртвило. Много добра идея.
39
4
 
8
 
! Отговори
БОКЛУК преди 11 години
ТЕЗИ ЧЕРВЕНИ БОЛУЦИ ВСЕ СА НА КОНТРА,ТЕ ЗАТОВА И ПОЛУЧАВАТ ПАРИТЕ СИ ВСЕКИ ДЕН ДА МИНЕ ДРУГ ДА ДОЙДЕ НЕ МИСЛЯТ ,А СА В ОПОЗИЦИЯ ДА СКУБЯТ НАРОДА НИ.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NESHTO DA ZAVISI OT BKP / BSP I PITA LI GI NIAKOI ???
37
5
 
8
 
! Отговори
Ха ха хаааааа преди 11 години
Щом другарите са недоволни без да се замислям знам че решението е правилно и това е начина да махнат децата и внуците на партийните секретари от постовете които заемаха доживотно.
36
10
 
9
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
до 40, Добре, представи си, че си на 45-50 години и живееш от години например във Варна. Целият ти живот е там, приятелите, семейството, децата и т.н. И изведнъж се появявя един нарцис като Бойко и ти казва, че ако искаш да продължиш да работиш същата работа ще трябва да се преместиш примерно в Свиленград. И ти какво ще кажеш? А да, добре. Те хората винаги си сменят местоживеенето заради работата. Да, ама ако си на 25-30 години, а има доста хора, които са на възраст и си бачкат за държавата...
35
2
 
3
 
! Отговори
да се размърдат преди 11 години
НЕКА ДА СТАНЕ СОФИЯ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА В ЗРЕЛИЩЕ ДА ВИДИМ КАК СЕ ЖИВЕ В ПО МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА КОРУПЦИЯ,МАФИЯ НАВСЯКЪДЕ ,НО В СТОЛИЦАТА СЕ СЧИТА ЗА НОРМАЛНО,КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ СОФИЯНЦИ,МАЛЕ МИЛА ПАК ЩЕ КРАДАТ И ДАЛАВЕРИТЕ ИМ НЯМА ДА СЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ,ЗАЩОТО СА ИЗПЕЧЕНИ МУШЕНИЦИ.

Спонсорирани публикации