Стойчев нажежи волейстрастите: Ганев лобира за екипировчик!

14 хиляди души искат във Facebook оставката на шефа на волейбола
Обновена: 14 юни 2012 15:08 | 14 юни 2012 10:50,
216
Стойчев нажежи волейстрастите: Ганев лобира за екипировчик!
Радостин Стойчев не знае дали звездата Матей Казийски ще се върне в отбора. Снимка: БТА

Подалият оставка като наставник на националния отбор Радостин Стойчев нажежи още страстите във волейбола, след като заяви, че членът на Управителния съвет на федерацията Любо Ганев е лобирал за фирма, която да осигурява екипировката на националите.

Треньорът на италианския "Тренто" направи разкритието пред bTV часове преди Общото събрание на БФВ в Правец.

Стойчев уточни, че благодарение на него е сключен договор за доставка на екипировка. Според клаузите във федерацията щели да влязат по 90 хил. евро годишно. Споразумението било за 3 г.

Въпреки това Любо Ганев се опитал да лобира друга фирма да поеме услугата и в крайна сметка до договор не се стигнало.

"90 хил. евро стигат за екипировката на три отбора за една година. Не знам дали Любо Ганев се е опитвал да намери по-изгодна оферта", заяви специалистът.

Още по темата

Стойчев не скри учудването си от парите, които националите получават от генералните си спонсори.

"През тази година всяка фирма, която иска да види името си на гърдите на волейболните национали, трябва да извади 600 хил. лв. За лого на ръкавите се плаща допълнително 300 хил. лв. Въпреки това в момента в отбора влизат 70 хил. лв.", допълни специалистът.

Той за пореден път подчерта, че битката му срещу шефа на БФВ Данчо Лазаров не е за власт. Той не разбирал защо една федерация може да се управлява 16 или повече години от едни и същи хора.

Специалистът, който ни класира за Олимпийските игри в Лондон, не се нае да прогнозира дали Матей Казийски би се върнал в националния отбор. Звездата също поиска оставката на Лазаров.

Стойчев внесе яснота и по конфликта за заплатата му. Той показа документи, с които опроверга думите на шефа на централата, че получавал заплата от 120 хил. евро.

Оказа се, че договорът му наистина е на тази стойност, но сумата си я поделят трима души – Стойчев, помощникът му Камило Плачи, както и кондиционният треньор.

"В крайна сметка аз съм взел 117 хил. лв., за които трябва да платя 40% данък в Италия", уточни специалистът.

Стойчев не подмина темата и за големия екип, с който работи. По думите му това е било договорено с федерацията, като към всеки чужденец в щаба се поставял българин, който да се учи от него. Така след време именно родните треньори е трябвало да поемат функциите по ръководене на отбора.

Междувременно 14 448 фенове изразиха подкрепата си към наставника и Матей Казийски чрез група във Facebook "Против уволнението на Радостин Стойчев".

"За нас, обичащите българския волейбол, целите не са се променили и позицията ни остава непреклонна – оставка на Управителния съвет на БФВ и пълна подкрепа за Стойчев и Казийски, както и техните съмишленици.
След като Ивайло Константинов може да си подаде оставката, по същия начин може да си я подаде и всеки друг. Въпрос на доблест!", се казва в декларацията.

Тя е адресирана до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, спортния министър Свилен Нейков и медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
1
 
! Отговори
Veselinov преди 11 години
Да не забравяме само, че най-големите успехи на българския волейбол са под управлението на в общи линии настоящия управителен съвет, и по време, в което Стойчев не е бил треньор! Не ме разбирайте погрешно, не защитавам БФВ, но когато стадото мисли по само един начин, трябва да погледнем другата гледна точка. Откъде накъде Стойчев може да поставя ултиматуми за смяна на УС на БФВ - това изобщо не му е нито право, нито в юрисдикцията. Дори си позволи да изманипулира и вярната си дружка Казийски!
198
3
 
8
 
! Отговори
?! преди 11 години
Колко безнравствен и безчестен трябва да е човек, за да не се махне, а и нагло да обяснява, че не усещал вина. Лазаров, ЗАПЛЮВАМ ТЕ!
197
5
 
4
 
! Отговори
голяма лъжа преди 11 години
в бг може да плати данък 10%, но той предпочита да плати 40% в италия, а работата му е да тренира отбора, а не да търси доставчик на екипи
196
2
 
3
 
! Отговори
Опозиционерка преди 11 години
Чудна атмосфера цари УС на БФВ - всички говорят едно зад гърба и против срещу Лазаров, а не смеят да го кажат публичноСамо Иво Константинов излезе мъж, още на конгреса мрез март 2005 г. искаше оставката на Лазаров, дори бойкотира конгреса с тези от ЦСКА, Славия, Локомотив и тн. сега показа че има чест. А армейците дето ненавиждат Лазаров сега не смеят да го свалят. Лека му пръста Чукчето само той вкарваше в правия път Лазаров и той не смееше да си развява коняБил ли е агент на ДС инж. Лазаров?
195
1
 
3
 
! Отговори
деятел преди 11 години
Част 2В тези 130 отбора и клуба има такива само с Президент и нищо - политика като Батето в БФС, за изборна маса. Брезник има 2 клуба, Русе 5 клуба...4.Няма клуб който да развива всички направления при мъже и жени от деца до представителни отбори. Май само ЦСКА но и те са пред фалит.5. ИМА СМЕШНА И НЕПОДЪРЖАНА СТРАНИЦА В ИНТЕРНЕТ.Федеацията не я интересува състоянието на волейбола, а само собствения си рахатлък и не си мърда пръста да излязат отборите от този хал.Може още да се пише но ...
194
1
 
3
 
! Отговори
деятел преди 11 години
ЧАСТ 1Защо се получи скандала?1. Волейбола у нас пред закриване- клубовете нямат пари за наем, лагери, заплати, лечение и с една дума за развитие на спорта. Пр. ЦСКА не са вземали заплати от 18 месеца, Левски закри част от школата си, Славия дава символични заплати...2. Отборите нямат база за трениране и игра на едно сносно ниво - ЦСКА нямат собствена база, Славия се мъчи в залата, левски в зала собственост на Азлог.3. Водят се над 130 клуба и дружества, а нито един не е на средно ниво,
193
1
 
4
 
! Отговори
Въпроско преди 11 години
Питам първо - Защо се позволява спам с някаква реклама на рибарски магазин?Второ - Кой зад този управителен съвет начело с Данчо Лазаров, та дори и Б.Борисов не може да ги помръдне?Трето - Няма ли добър, практикуваш психиатър, който да направи един портрет на Лазаров, щото виждам че не му дреме за Гласа народен - Гласа Божи? И да се вземат съответните мерки!Четвърто - До кога ИСТИНСКИ МИЛЕЕЩИТЕ И РАБОТЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ "ЩЕ ДУХАТ СУПАТА" ???
192
1
 
8
 
! Отговори
Протест в събота преди 11 години
ДО ФЕНОВЕТЕ НА ВСИЧКИ СПОРТОВЕ Като фенове на българския спорт и най- вече като българи, ние привържениците на Мъжкия национален отбор по волейбол , искаме да Ви приветстваме и поканим , да ни подкрепите на нашия мирен протест в събота на 16 юни 2012год. Пред Централата на БВФ в гр. София. за повече инфо във фейсбук /events/362474797153017/ Смятаме, че е крайно време в България фенът да бъде водеща роля независимо от спорта и нашите мнения да бъдат чувани и подкрепяне.
191
0
 
5
 
! Отговори
Протест в събота преди 11 години
ЦИТИРАМ ДОСЛОВНО КАКВО КАЗА ДНЕС В ПРАВЕЦ ИНДЖИНЕР ДАНЧО ЛАЗАРОВ: "ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ТЕЗИ ФЕНОВЕ, ДЕТО СЕ СЪБИРАТ ПО ПЛОЩАДКИТЕ"
190
3
 
6
 
! Отговори
емигрант преди 11 години
Още 5 такива скандала и мандата на Боко ще свърши.За заплати,пенсии,икономика,повишаване на стандарта на масовия българин ще говорят по изборите там те са царе на лъжата.А ние баламите седмици наред ще се дърлим треньор ли е Стойчев или само преводач на Казииски.След това ще има друго зрелище и друго и друго имного успешния мандат ще свърши.Честито!
189
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Риболовен магазин ПРИ КАДЕМА разполага с голямо разнообразие от стоки на водещи световни фирми като: Sesnsas, Owner, Garbolino, Balzer, Focus, Shimano, Pezon&Michel, Shakespeare, Browning, Van Den Eynde, Daiwa, Tica, Cormoran, Maver и много други. Всякаква жива стръв бял червей, шарен червей, пинки, торен червей, земен червей, хирономус, ручейник , пиявици, попово прасе. Живи рибки кубинка, каракудка. Захранки , ароматизатори, галети, гранули, глина и други на водещи фирми като: Sensas, Van Den Eynde, Mondial-f, Traper, FishMania 75, Filstar, Nesa, Promix, Respect. Магазинът предлага поръчка на артикули по каталог и направа на риболовен билет. Всичко нужно на риболовеца! АДРЕС:СОФИЯ, БУЛ.ШИПЧЕНСКИ ПРОХОД,ПАЗАР СИТНЯКОВО Лятно работно време от 01.04.2012г Понеделник - Петък 6.00- 20.00 часа Събота: 6.00 - 20.00 часа Неделя: 6.00 - 20.00 часа
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКОТ НА МАЧОВЕТЕ!
187
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а тия фенове да ги питаш ЗАЩО МУ СКАНДИРАТ ИМЕТО КАТО НИ ЗАКОПА ОТ БРОЗНЗОВИ МЕДАЛИСТИ НА 6-ТО МЯСТО?? Какво му се радвате? 1-ва квалификация не взе-груби грешки,Германия да ни бие, това е някакъв абсурд,та Германия нямат волейбол силен,смешна работа,и му скандират името.Това е абсурдно. Защото всеки,който не разбира нищо ,ходи да вика като в някое стадо.Като го питаш защо и той не знае! Именно Федерацията осигури и 2-рата квалификация,та барем класира отбора срещу Пакистан и Египет и Франция.
186
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОколението е същото като това ,което стана 3-ти 2009-та в Европа с Пранди. Същите са играчите. Стойчев само на приказки ви говори как иска да оправи волейбола,как светлото бъдеще ще дойде,как той е най-ваеликия,а като му погледнеш резултатите и игрите на отбора и ти става ясно,че само на приказки го докарва! НУЛА РЕЗУЛТАТИ,а взе печеливш отбор 3-ти в света! Със същите играчи нищо не направи. И ходи да се снима с превъзбудени фенове по залите, атия фенове да ги питаш ЗАЩО МУ СКАНДИРАТ ИМЕТО КАТО
185
2
 
32
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Имам усещането че цялата федерация по нволейбол се е настанила зад компютрите и бълва гадости във форумите.На Радостин Стойчев, не му пука за рези ***, просто човека искаше да направи услуга на българския спорт, но очевидно ние не го заслужаваме. А що се отнася до сегашното състояние на отбора!? - на никой ли не му хрумна, че този подмладен състав няма как още да е на нивото на предишния отбор. Че това се случва с всички отбори, които сменяват поколението.
184
11
 
6
 
! Отговори
До предния преди 11 години
Хи-хи-хи! Да сравняваш Радо Стойчев с Мориньо е все едно да сравняваш кебапче с печено агне!
183
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 11 години
Това, Радо Стойчев да тренира националния по волейбол е все едно Мориньо да тренира националния по футбол бе. И двамата са най-успелите треньори в своя спорт!
182
17
 
1
 
! Отговори
Ясна работа преди 11 години
Яснооо, борбата е кой да прилапа комисионните от екипите - Радо Стойчев или Любо Ганев!
181
19
 
2
 
! Отговори
До 190 и 191 преди 11 години
Простотията надделява при липса на аргументи и защита на некадърен тренер, недонесъл никакви успехи за България. За сметка на това дразни,че гадната Федерация е постигнала медали за България ,което показва,че се работи добре още от юношеските групи и вътрешните първенства и излизат силни национални състезатели Е,верно,Радо Стойчев иска да внуши обратното, но резултатите говорят друго!
180
3
 
24
 
! Отговори
иво преди 11 години
Бройте и моят глас за г-н Стойчев.Винаги съм си мислел , че Любо Ганев е такъв. Особено като му гледа боя,дебелият врат и златният му ланец. Ама как да се обадя , като съм метър и 50???