Стойчев нажежи волейстрастите: Ганев лобира за екипировчик!

14 хиляди души искат във Facebook оставката на шефа на волейбола
Обновена: 14 юни 2012 15:08 | 14 юни 2012 10:50,
216
Стойчев нажежи волейстрастите: Ганев лобира за екипировчик!
Радостин Стойчев не знае дали звездата Матей Казийски ще се върне в отбора. Снимка: БТА

Подалият оставка като наставник на националния отбор Радостин Стойчев нажежи още страстите във волейбола, след като заяви, че членът на Управителния съвет на федерацията Любо Ганев е лобирал за фирма, която да осигурява екипировката на националите.

Треньорът на италианския "Тренто" направи разкритието пред bTV часове преди Общото събрание на БФВ в Правец.

Стойчев уточни, че благодарение на него е сключен договор за доставка на екипировка. Според клаузите във федерацията щели да влязат по 90 хил. евро годишно. Споразумението било за 3 г.

Въпреки това Любо Ганев се опитал да лобира друга фирма да поеме услугата и в крайна сметка до договор не се стигнало.

"90 хил. евро стигат за екипировката на три отбора за една година. Не знам дали Любо Ганев се е опитвал да намери по-изгодна оферта", заяви специалистът.

Още по темата

Стойчев не скри учудването си от парите, които националите получават от генералните си спонсори.

"През тази година всяка фирма, която иска да види името си на гърдите на волейболните национали, трябва да извади 600 хил. лв. За лого на ръкавите се плаща допълнително 300 хил. лв. Въпреки това в момента в отбора влизат 70 хил. лв.", допълни специалистът.

Той за пореден път подчерта, че битката му срещу шефа на БФВ Данчо Лазаров не е за власт. Той не разбирал защо една федерация може да се управлява 16 или повече години от едни и същи хора.

Специалистът, който ни класира за Олимпийските игри в Лондон, не се нае да прогнозира дали Матей Казийски би се върнал в националния отбор. Звездата също поиска оставката на Лазаров.

Стойчев внесе яснота и по конфликта за заплатата му. Той показа документи, с които опроверга думите на шефа на централата, че получавал заплата от 120 хил. евро.

Оказа се, че договорът му наистина е на тази стойност, но сумата си я поделят трима души – Стойчев, помощникът му Камило Плачи, както и кондиционният треньор.

"В крайна сметка аз съм взел 117 хил. лв., за които трябва да платя 40% данък в Италия", уточни специалистът.

Стойчев не подмина темата и за големия екип, с който работи. По думите му това е било договорено с федерацията, като към всеки чужденец в щаба се поставял българин, който да се учи от него. Така след време именно родните треньори е трябвало да поемат функциите по ръководене на отбора.

Междувременно 14 448 фенове изразиха подкрепата си към наставника и Матей Казийски чрез група във Facebook "Против уволнението на Радостин Стойчев".

"За нас, обичащите българския волейбол, целите не са се променили и позицията ни остава непреклонна – оставка на Управителния съвет на БФВ и пълна подкрепа за Стойчев и Казийски, както и техните съмишленици.
След като Ивайло Константинов може да си подаде оставката, по същия начин може да си я подаде и всеки друг. Въпрос на доблест!", се казва в декларацията.

Тя е адресирана до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, спортния министър Свилен Нейков и медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
33
 
4
 
! Отговори
До 188 преди 11 години
Кой играч остави отбора си преди олимпиада- Матей Казийски май,а? Кой тренер взе националния ни отбор 3-ти в Европа и го направи 6-ти - Радо Стойчев,а? Радо Стойчев се ПРОВАЛи с националния отбор и нищо не постигна. Иначе е лесно в Тренто най-скъпите играчи от всички националности. Тук в Национала е по-високо ниво и той се провали. За България нищо не направи освен скандали и простотия!
178
7
 
1
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
НЕДОНОСЧЕ 189, омръзна ми да ти пълня тиквата празна. Ходи да въртиш минети на любимия ти управителен съвет, дето донесъл медалите, може и на Стоев да врътнеш нещо, той пак ще ви донесе медалче, ако батковците от Русия и Сърбия позволят. Тичкай.
177
2
 
10
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
184, писах доста в постинг 187, но явно няма как да ти обясня нещата, куца ти мисленето. Не си само ти така, много сте, затова сме на тоя хал. Опитй се, бе момченце, да разбереш, че, за да има спорт - волейбол или друг, ТРЯБВА ДЕЦАТА ДА ЧУВСТВАТ, ЧЕ МОГАТ ДА СТАНАТ КАТО ЛЮБИМИЯ СИ СПОРТЕН ГЕРОЙ - ВЕЛИКИ, ТОВА Е, КОЕТО ГИ ВОДИ В ЗАЛИТЕ ДА ТРЕНИРАТ. Едва тогава вече трябват пари за подготовка на нац. отбор и пр. А медалите, дори и от олимпиада, са ценни, но преходни. Най-важен е МОРАЛЪТ в играта
176
13
 
1
 
! Отговори
До бивш Българин преди 11 години
Няма изпросени медали, има спечелени. Ти си много недостоен,за да говориш така. Протеже на Стойчев ли си- некадърника. Няма как да са подарени и Световни и Европейски медали,а на "великия" Радо Стойчев никой нищо не му подари.Що така? А Федерацията се е доказала именно с тия медали,които показват,че в първенствата се работи добре, щом излизат силни национални състезатели,които са 3-ти в света и Европа! А Радо Стойчев само устата му е голяма!
175
1
 
17
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
до 180: Медали и успехи? Успех е, да има силно българско първенство, отборите да се водят от хора, разбиращи от волейбол и бизнес, а не от полуграмотни крадци от ДС. Най-големият успех ще е, ако, както в Германия, Франция, Сърбия, Испания, Полша, Чехия, Япония, та чак САЩ, Канада и Австралия, МНОГО ДЕЦА И ЮНОШИ ИГРАЯТ ВОЛЕЙБОЛ В УЧИЛИЩА, КОЛЕЖИ И УНИВЕРСИТЕТИ. За това трябват НЕ "МЕДАЛИ", изпросени от Русия и Сърбия, А ГЕРОИ КАТО СТОЙЧЕВ И КАЗИЙСКИ, НА КОИТО ДЕЦАТА ДА ПОДРАЖАВАТ! Схаващ ли?
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 178 Венелин,Мамино убаво заблудено момченце. Фактологията здраво ти куца. Федерацията първо взе решение Пранди да води отбора до Олимпиадата 2012 (официално договорът му бе за 2+2 години), а после (и то по медиите) му се изплюха на лицето. Не знам откъде черпиш тази невярна информация, но то си е за твоя сметка.
173
7
 
6
 
! Отговори
До striker преди 11 години
Отборът,който стана БРОНЗОВ МЕДАЛИ с Пранди 2009 година е същията, със същия отбор Радо Стойчев го свали до 6-то място! Ето това е некадърник и това са фактите.
172
6
 
3
 
! Отговори
До бивш Българин преди 11 години
Някой медал... по милост - хем световен,хем европейски- егати много мили били. Що сега не са така мили,а ни бие Германия,Словакия,а? А преди биехме Бразилия. Това са МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ,КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ГОВОРИШ ТАКА ЗА ТЯХ? Ти Българин ли си или пртеже на некадърника РАдо Стойчев??????? Радо Стойчев НИЩО не спечели с отбора, само му е голяма устата. А Марто Стоев донесе 2 медала.
171
1
 
3
 
! Отговори
striker преди 11 години
Ako ne si zabelqzal otbora koito stana bronzov medalist i sega6niq ne sa edin i sy6ti. Ima mnogo mladi mom4eta, koito ima o6te kakvo da nadgradqt. Rado se e dokazal pred cql svqt taka 4e s kakvo pravo go opliuva6 po tozi na4in?
170
9
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Искам да попитам защитниците на предателите Стойчев и Казийски...?!?! Дами и Господа... дето много скачате но не знаете за какво! Имам един въпрос: КОЯ СТРАНА ПЛАЩА ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ НА РАДОСТИН И МАТЕЙ... И В КОЯ СТРАНА НА МАТЕЙ МУ СЛОЖИХА ПРОЗВИЩЕТО "ИМПЕРАТОРА" ?!?! И АКО СЛУЧАЙНО БЯХМЕ БИЛИ ГЕРМАНЦИТЕ В ОНЯ ПОЛУФИНАЛ СРЕЩУ КОЯ СТРАНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИЗПРАВЯТ ДВАМАТА НАГЛЕЦИ И ДА ИГРАЯТ А?!? Отговорете си на този въпрос и доста неща от онази "загуба" ще ви станат БОЛЕЗНЕНИ ЯСНИ... :( :( :( !
169
3
 
3
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Анонимен 176, медалите, дето ги била спечелила федерацията ти, си ги заври в ***. Ето сега, най-кадърния ти треньо Стоев (не Стойчев) нека пак да спечели медал от олимпиадата, та и него да си го завреш пак там. А междувременно, нека се множат и да наддават над 150 кг парчето безмозъчни лапачи като Любо Ганев, Борето Кьосев и пр. *** - нашата предишна волейболна слава. Такова като тебе и федерацията ти, това произвеждате. И някой медал, пуснат от руснаци и сърби по милост, през 5-6 години.
168
5
 
6
 
! Отговори
До бивш Българин преди 11 години
Класиране ли за теб е успех за България??? И То срещу Пакистан,Египет и Франция от 2-ра квалификация??? Успехи,драги, са медалите,които под ръководството на Федерацията и бившите треннери Пранди и Мартин Стоев България спечели! Радссо Стойчев НИЩО НЕ СПЕЧЕЛИ. Провал на Европейското, не взехме квота за Олимпиада още там,провал 1-ва квалификация, 2-ра квалификация с най-изпадналите отбори оставаше да не я вземе и ни пиши на ниво Словения и Узбекистан вече. Това е Стойчев!
167
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение дали Стойчев е велик треньор или не. Просто тези скандали точно преди олимпиадата никому не са нужни. Всичко това се отразява на психиката на играчите. Аз лично не очаквам добро представяне на олимпиадата,просто няма как да стане. Жалко , но факт!
166
3
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
До 171-виСтига сте писали измислици! Пранди никой не го е гонил. Договорът му изтече и не му предложиха нов. И това стана, защото някой тогава лобираха за Стойчев. Е-е, той дойде и се видя, че не направи нищо. (класирането за олимпиадата по този начин не е успех)
165
3
 
4
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Анонимен 172, като задрънка и задраска някое такова като тебе и ми иде да му навра мусурата в ***. Кой, бе ***, класира отбора за олимпийските игри в Лондон? Дращиш, че "кадърните и доказалите се за България са Федерацията и бившите треньори". Какво направиха "за България" тези, "доказалите се" - на предишните олимпийски игри, с женския национален отбор, с първенството но страната, с "Левски"? УНИЩОЖИХА НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ И ПОРАХЧИХА 1300000лв. ДЪРЖАВНИ, ОТ НАШИЯ ДЖОБ ПАРИ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ.
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кадърния тренер? Колко е кадърен,та направи отбора от Бронзов медалист 6-ти? На това кадърност ли му викаш ти. Аз предпочитам тая гадна Федерация,при която България печели медали , а не кадърния тренер Радо Стойчев, който тласка отбора назад и го разбива.
163
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Радо браво Матей,натрийте носовете на готованците
162
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Да не е играл той,бе? Кой води отбора и го мотивира? Не видя ли при срещата с Франция?
161
1
 
10
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Става въпрос за пари и власт.Има хора които не искат да испуснат кокала,очакват много и не им се дели с други.Л.Ганев е голям само на ръст,жалко,че беше добър играч-само.Явно кадърния тренер им пречи да си разиграват кончето
160
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, кадърните и доказалите се за България са Федерацията и бившите треньори. Радо Стойчев никакъв успех не постигна с отбора, но го разби за сметка на това. За това,след като няма успехи и не е кадърен да ръководи отбора,трябваше да си тръгне,както и стана.