Всяко второ бездомно куче било изхвърлено

Завишен контрол над собствениците, искат “Четири лапи“
14 юни 2012 17:10,
188
Всяко второ бездомно куче било изхвърлено
Снимка: Булфото

Всяко второ бездомно куче в София не е родено на улицата, а е било изоставено от своя стопанин, показват данни на международната организация за защита на животните "Четири лапи".

От 2008 до 2011 г. няма нито един наказан собственик, който е изхвърлил домашния си любимец на улицата. Все още реално не работи и единната база данни, в която трябва да се вписват данните от микрочиповете на домашните кучета, посочват от организацията.

Според специалистите от “Четири лапи“  у нас все още няма работещ механизъм, който да спре масовото изоставяне на домашни кучета и това е в основата на проблема с бездомните животни.

По техни данни всяка година от улиците на столицата се изтеглят под една или друга форма над 4 000 бездомни кучета, но местата им веднага се заемат от поредните изоставени домашни любимци.

Ако има стриктен контрол върху безотговорните собственици на домашни кучета и се намали до минимум броят на изоставените животни, проблемът може да се реши в рамките на 2-3 години, смятат от "Четири лапи".

Единствената причина за липсата на трайно намаляване на бездомните кучета е заниженото прилагане на разпоредбите на законодателство, което дава ясни насоки какви мерки трябва да бъдат взети, за да се реши проблемът, смятат от “Четири лапи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз от организацията 2 ръце и 2 крака, настоявам за поне 1 милион държавна субсидия на година иначе ще започна да скубя, хапя и ритам дриги крайници по улиците на "европейската" ви столица.
5
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е ясно! Идват *** в София- тичат да работят на някой строеж, взимат животинка за компания и после- бедната животинка на ***. Наказателна отговорност трябва за такава пасмина, както е в цял ЕС. Замислете се- навсякъде, където има строежи, има изоставени кучета. Пример- Манастриски ливади. На всеки строеж- куче. Пуска се блокът- айде кучето на *** и селяндуринът отива на нов строеж. В последсвие животните умират от глад и озверяват... За нищо не са виновни животните, а хората.
4
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто е, дава се шест-месечен срок на всички собственици на кучета да сложат микрочип.Който не спази срока - ако бъде хванат, не само глоба, ами направо му се застрелва кучето.Ама Фандъкова е грозна ***, никога нема се сети за такова елементарно решение. Нали трябва да се цоцат парички.
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смъъъъъъъъърт за всички 4 лапи.
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Четири лапи, лицемери долни, как не ви е срам да живеете още, бе???
1
3
 
10
 
! Отговори
Нечуваният преди 11 години
Искам адекватно решение с кучетата.

Спонсорирани публикации