Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лв. в "Петрол"

Бизнесменът е пуснат под гаранция от половин млн. лв.
Обновена: 14 авг 2012 14:45 | 14 авг 2012 13:05,
60
Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лв. в "Петрол"
Денис Ершов на влизане в следствието. Снимка: Булфото

На  бизнесмена Денис Ершов е повдигнато обвинение за злоупотреби в размер на 1 млн. лв. в "Петрол", съобщи той пред журналисти, след като беше привикан в столичното следствие.

Ершов е пуснат на свобода срещу гаранция от половин милион лв.

По-рано днес той беше конвоиран  до столичното следствие, след като снощи беше задържан на летището в Бургас.

Бившият собственик на "Петрол" е бил доведен принудително във връзка с досъдебно производство за злоупотреби в "Петрол".

На влизане в столичното следствие Ершов заяви само, че не знае защо е тук.

На руски език той допълни, че не знае за какво го издирват разследващите. Той беше доведен с джип и придружен от двама служители на съдебна охрана.

Още по темата
В сградата на следствието Ершов влезе с куфар, като в колата, с която беше доведен, имаше и негов сак.

Бизнесменът беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина, след като предишния ден той е напуснал безпроблемно страната.

 „Г-н Ершов никога не се е укривал от съдебните власти. Последните четири месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе хоспитализиран в болница "Токуда". Това е досъдебно производство, което се води пред следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол"“, съобщи защитникът му Анна Павлова.

Първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болница "Токуда", където се е лекувал.

След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът. Освен това и експертите констатирали недоброто здраве на Ершов, като са го посетили непосредствено след извършена операция.

На 28 юни той е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията.

Ден по-късно на 29 юни бизнесменът вече е обявен за национално издирване и му е забранено да напуска страната. Последното ограничение обаче е било отменено преди дни.

Тя беше категорична, че Денис Ершов не е призован в качеството си на обвиняем.

През юни бившият президент на руската република Калмикия и настоящ ръководител на Световната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов закупи 52.5% от българския доставчик на горива "Петрол Холдинг” от руските бизнесмени Денис Ершов и Александър Мелников, които притежаваха съответно 47.5% и 5% от "Петрол". Останалият дял принадлежи на Митко Събев, с когото Ершов и Мелников се съдят от години.

През 2000 г. тогавашният директор на Националната служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов издаде заповед, с която на Ершов бе наложена административна мярка „отказ за влизане в страната” за срок от 10 години. С него същото наказание получиха израелският бизнесмен Майкъл Чорни и още трима руски граждани. Мотивът на службата бе, че представляват заплаха за националната сигурност.

Четири години по-късно Софийски градски съд, а след това и Върховният административен постановиха, че забранителната заповед срещу Ершов е нищожна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 11 години
"".... той е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията." Брей, не знаех, че Гранд хотела бил всъщност балнеосанаториумче :)))))))
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Заколете го да не се мъчи!"Коледа е далече.
10
3
 
5
 
! Отговори
Иванчо до 2 преди 11 години
С една малка подробност обаче: не защото обичат България а за да се облажат те!
9
0
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Ами за такива мазни бизнесмени работите и затова получавате ниски заплати , не ви ценят труда ! Всички са такива , само ви доят !!!
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целия зор е, че не е продал дяловете си на един приближен петролен бос на власта ............за тоя 1 млн. са пари за семки
7
1
 
6
 
! Отговори
до преди 11 години
силно се съмнявам че точно тези са правили някога нещо за благото на народа
6
1
 
15
 
! Отговори
съдия преди 11 години
Наглец! Веднага да бъде наказан с условна присъда!
5
0
 
15
 
! Отговори
ХАХАХ преди 11 години
ТОЯ ПЪК САМО ЕДНО МИЛИОНЧЕ ЛИ Е ДРЪПНАЛ , БОЛЯМ *** ЩЕ ДА Е ..........
4
0
 
15
 
! Отговори
Messi преди 11 години
Значи пак е на далавера с 1/2 милион !?!?
3
14
 
16
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ !!! преди 11 години
Ето как се пълни бюджета. И това е начин все пак. А в България поне престъпници за прибиране - БОЛ! Така като ги приберат всичките и платят всеки по 500 000 гаранция, пак е нещо - пак пари в хазната влизат :))) Хитро са го измислили. Като не ги съди Гоцевия съд, поне им взимайте парите под формата на гаранции
2
10
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ето затова винаги ще уважавам хора като г-н Иван Костов и генерал Атанасов,защото набиха един здрав шут в пиянската мафиотска морда на тая *** и го изритаха като мръсен *** извън пределите на свещената земя на Майка България!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заколете го да не се мъчи!