Нови социални мрежи печелят фенове

Pinterest вече е третата най-посещавана социална мрежа
Обновена: 29 авг 2012 14:57 | 29 авг 2012 11:25, Бойчо Попов
30

Интересно е, че изглежда сред доставчиците на социални мрежи дори има процес на съкращаване. Докато през юли 2012 г. Experian изследва 6098 социални мрежи в целия свят, преди година броят им е бил 7397.

Но какво означава бързото нарастване на новите конкуренти за съществуващите пазарни лидери като Facebook и Twitter? Тансер не вярва, че най-добрите играчи трябва да се притесняват. „Засега изглежда, че Facebook запазва позицията си на първото място, в което потребителите на интернет се отбиват. В допълнение, мрежата в момента се превърна в платформа за комуникация. Но все още има място и за нишови играчи. Хората започват да изследват в по-голяма дълбочина своите интереси".

Интересно е също как си взаимодействат мрежите. Така например 40 процента от посетителите на Instagram в Северна Америка и Бразилия попадат там чрез Facebook. Но тази цифра не важи за всички страни. В Сингапур Twitter е отговорен за 42% от посещенията в Instagram, а от Facebook идват само 22%. Все пак е важно да се уточни, че Experian измерва само достъпа до Instagram от местни Wi-Fi мрежи. Така използването на мобилни приложения остава подценено.

Тансер изгражда и няколко хипотези за това какво ще се случи с новите играчи Pinterest и Google+ в бъдеще. През последните седмици техният растеж се забавя до известна степен. При Pinterest броят на потребителите от САЩ се увеличи през последния месец само с 13%. Това предполага, че мрежата вече достига своя пик по отношение на растежа.

„Аз не мисля, че Pinterest вече е наситен", казва обаче Тансер. „Сигурен съм, че растежът ще продължи още малко. Виждали сме подобни тенденции и преди, например при Myspace и други предложения. Те достигат определено ниво, след това отпадат потребители, които са влизали временно, а ръстът продължава".

Тансер има своя теория и за Google+. В локалната услуга на Google той вижда „тайно социално оръжие". Услугата беше представена през лятото и свързва страници в Google+ на различни места (ресторанти, музеи, хотели) с безплатните оценки от потребителите на Zagat. Защо тази услуга може да направи разликата? Защото местната и регионалната информация са онова, което хората най-често търсят. „Google+ е на път да продължи да нараства с добър темп и в бъдеще", сигурен е Тансер.

Още новини от света на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

« Предишна12


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Ще ме убиете от смях с тези коментари :D
19
1
 
1
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Аман от социални мрежи. Стана миш-маш.
18
2
 
1
 
! Отговори
САН-ДЬО преди 11 години
ОНО ДЕКА СИ ТРЕБЕ, ОНО СИ ГО САКА! ТЕ ТАКОВ Е ПЪРВИЧНИО ИНСТИНКТ!!!!! АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ КЪДЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ НИЕ???????????
17
0
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Ти си една клюкарка, повечето във Фейсбук са позьори, които пускат нов пост дори когато са яли или ходили до тоалетна и клюкари, които държат да знаят кой с кого къде ходи и кога.
16
0
 
16
 
! Отговори
nona преди 11 години
Нямам,по-точно имах фейс за 2-3 часа и деактивирах профила,а и тАлевизора не го гледам много...асоциална ли съм ако предпочитам визуален пред виртуален контакт със събеседниците?!?
15
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
и какво се случи когато се събуди
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво му е социалното да си олбщуваш с хората онлайн, вместо да се видите лично?! Разбирам да става въпрос за хора в чужбина, обаче знам хора, които с роднините си, които живеят на две преки си общуват по Скайп и по нета - е това нормално ли е? И все се оплакваме, че имало много затлъстяване сред децата, не е виновна само храната да ви кажа - виновно е и стоенето пред компютъра по цял ден.
13
0
 
3
 
! Отговори
fen преди 11 години
Регнах се в Pinterest, интересно е. Красиви Art снимки по интереси !
12
0
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Къв тоз "Hidden Field", бе, преписвачи слепи...
11
0
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Докато ти таковаш чуждите жени, дали пък някой като теб не такова ***, а?
10
5
 
8
 
! Отговори
до 6 (Дебилоглу) преди 11 години
Говоря за това, че правя бракониерски сондажи на чужди булки, дето са недоуважени от мъжете си- и го правя като си пиша във фейса с тях. Пишат ми от вкъщи или от работа - какво не успя да разбереш? Кой е виновен че им се искат приключения- ако не съм аз друг ще ги ошета, а такива жени БОЛ. а тъпкачи като мене х10 - друг не разбрал?! Отивам да го обяснявам на жените Ви- мерси за вниманието!
9
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше един цитат, на който бях попаднал: "Колкото по-качествен е животът ти, толкова по-рядко влизаш във Facebook акаунта си". Много е вярно според мен:)
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалните мрежи са поредното доказателство как интернет превръща хората в ***, форумите и блоговете са другите.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелелее - венага и там акаунт ще си правя. Преди малко бях по голяма нужда и трябва да го споделя.
6
0
 
8
 
! Отговори
йоана преди 11 години
изключително интересна и градивна статия...
5
9
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 години
Тъпо.. по-тъпо.. най-тъпо... днес.бг
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените са ни евтини и тьрсят да си отежьт . В соц. Мрежа я готвиш за бьрзата процедура като се видите. Аз да не знам пьк наиколко народ сьм сложил рога щото жените им са...ви :-) добре си живея с фейса и пари пестя от черпня айде че ме чакат да отговора
3
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Британските учени доказаха че хората без социални мрежи и жесееми са опасни психопати с много мрачно минало. Виждал съм рейс да спира по средата на пътя и хората да го напускат с писъци, защото вътре имало човек без жесеем и фейс акаунт. Но скоро няма да има беззакония и тези неща ще са задължителни като личната карта и жесеема ще бъде и личен касов апарат. Ходиш по тротоара - такса метри. Седнеш в рейса - такса седалка, отстъпеш - данъчно облекчение.
2
2
 
4
 
! Отговори
mmmmmm преди 11 години
тъпо.....
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяко чудо за три дни, и на мен ми омръзна вече, предпочитам да излезна сред живи хора, било то и непознати