Нови социални мрежи печелят фенове

Pinterest вече е третата най-посещавана социална мрежа
Обновена: 29 авг 2012 14:57 | 29 авг 2012 11:25, Бойчо Попов
30
Нови социални мрежи печелят фенове
Google+ ще продължава да расте. Снимка: Ройтерс

Преди година светът на социалните мрежи все още изглеждаше доста скучен и статичен. Но оттогава се случиха много неща. Няколко млади компании се намесиха на пазара на утвърдилите се вече играчи, твърдят анализаторите на Experian Marketing Services, цитирани в материал на Wall Street Journal.

Pinterest вече се превърна в третата най-посещаваната социална мрежа, Google+ е на четвърто място, а фотоуслугата Instagram е на 11-та позиция. Все пак Experian разглежда само пазарите в Северна Америка, Австралия, Хонконг, Нова Зеландия и Обединеното кралство. Колко много се е променил пейзажът там, показва сравнение с предходната година. Тогава Pinterest е бил на 188-о място, Google+ - на 56-то, а Instagram – на 609-та позиция в класацията. Hidden Field

Още по-впечатляващ е процентният растеж от тогава насам: в Северна Америка само Pinterest е нараснал миналата година с 5124%. Instagram успява да скочи с цели 17 319 на сто - само между юли 2011 и юли 2012 г.

Въз основа на практиката на така наречените "начални осиновители" - хората, които скачат първи във всеки нов влак – главният изследовател на Experian Бил Тансер е сигурен, че все още има достатъчно подходящо пространство за други социални мрежи на пазара, и за поне още една ниша.

Тансер изследва моделите на растеж на социалните мрежи още от стартирането на YouTube през 2005 г. и е установил, че днес новите звезди напредват толкова бързо, както никога досега. "Ускорението е много по-бързо днес", казва Тансер. „Изведнъж едновременно няколко възрастови групи попадат в дадена услуга. Вече няма чисто органичен ръст".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Ще ме убиете от смях с тези коментари :D
19
1
 
1
 
! Отговори
Ракия и ШопскаСалата преди 11 години
Аман от социални мрежи. Стана миш-маш.
18
2
 
1
 
! Отговори
САН-ДЬО преди 11 години
ОНО ДЕКА СИ ТРЕБЕ, ОНО СИ ГО САКА! ТЕ ТАКОВ Е ПЪРВИЧНИО ИНСТИНКТ!!!!! АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ КЪДЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ НИЕ???????????
17
0
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Ти си една клюкарка, повечето във Фейсбук са позьори, които пускат нов пост дори когато са яли или ходили до тоалетна и клюкари, които държат да знаят кой с кого къде ходи и кога.
16
0
 
16
 
! Отговори
nona преди 11 години
Нямам,по-точно имах фейс за 2-3 часа и деактивирах профила,а и тАлевизора не го гледам много...асоциална ли съм ако предпочитам визуален пред виртуален контакт със събеседниците?!?
15
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
и какво се случи когато се събуди
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво му е социалното да си олбщуваш с хората онлайн, вместо да се видите лично?! Разбирам да става въпрос за хора в чужбина, обаче знам хора, които с роднините си, които живеят на две преки си общуват по Скайп и по нета - е това нормално ли е? И все се оплакваме, че имало много затлъстяване сред децата, не е виновна само храната да ви кажа - виновно е и стоенето пред компютъра по цял ден.
13
0
 
3
 
! Отговори
fen преди 11 години
Регнах се в Pinterest, интересно е. Красиви Art снимки по интереси !
12
0
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Къв тоз "Hidden Field", бе, преписвачи слепи...
11
0
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Докато ти таковаш чуждите жени, дали пък някой като теб не такова ***, а?
10
5
 
8
 
! Отговори
до 6 (Дебилоглу) преди 11 години
Говоря за това, че правя бракониерски сондажи на чужди булки, дето са недоуважени от мъжете си- и го правя като си пиша във фейса с тях. Пишат ми от вкъщи или от работа - какво не успя да разбереш? Кой е виновен че им се искат приключения- ако не съм аз друг ще ги ошета, а такива жени БОЛ. а тъпкачи като мене х10 - друг не разбрал?! Отивам да го обяснявам на жените Ви- мерси за вниманието!
9
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше един цитат, на който бях попаднал: "Колкото по-качествен е животът ти, толкова по-рядко влизаш във Facebook акаунта си". Много е вярно според мен:)
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалните мрежи са поредното доказателство как интернет превръща хората в ***, форумите и блоговете са другите.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелелее - венага и там акаунт ще си правя. Преди малко бях по голяма нужда и трябва да го споделя.
6
0
 
8
 
! Отговори
йоана преди 11 години
изключително интересна и градивна статия...
5
9
 
7
 
! Отговори
2 преди 11 години
Тъпо.. по-тъпо.. най-тъпо... днес.бг
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените са ни евтини и тьрсят да си отежьт . В соц. Мрежа я готвиш за бьрзата процедура като се видите. Аз да не знам пьк наиколко народ сьм сложил рога щото жените им са...ви :-) добре си живея с фейса и пари пестя от черпня айде че ме чакат да отговора
3
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Британските учени доказаха че хората без социални мрежи и жесееми са опасни психопати с много мрачно минало. Виждал съм рейс да спира по средата на пътя и хората да го напускат с писъци, защото вътре имало човек без жесеем и фейс акаунт. Но скоро няма да има беззакония и тези неща ще са задължителни като личната карта и жесеема ще бъде и личен касов апарат. Ходиш по тротоара - такса метри. Седнеш в рейса - такса седалка, отстъпеш - данъчно облекчение.
2
2
 
4
 
! Отговори
mmmmmm преди 11 години
тъпо.....
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяко чудо за три дни, и на мен ми омръзна вече, предпочитам да излезна сред живи хора, било то и непознати

Спонсорирани публикации