Запис със скрита камера злепостави Ромни

Републиканецът "шокиращо" коментира привържениците на Обама
Обновена: 18 сеп 2012 14:57 | 18 сеп 2012 08:24, Петя Славова
71
Запис със скрита камера злепостави Ромни
Ромни със съпругата си. Снимка: Reuters

В САЩ беше публикуван компрометиращ видеозапис, в който републиканският президентски кандидат Мит Ромни пред богати дарители се подиграва с привържениците на президента Барак Обама - почти половината от американските избиратели, описвайки ги като храненици, които живеят от правителствени подаяния и не се
грижат за собствения си живот.

"Има 47 процента от хората, които ще гласуват за него независимо от всичко. Има 47 процента, които са с него, които живеят на гърба на правителството, които са убедени, че са жертви, които вярват, че правителството носи отговорността да се грижи за тях, че всичко им се полага - здравеопазване, храна, жилище, каквото се сетите", казва Ромни в записа, направен със скрита камера, на частно събитие за събиране на средства, качен на сайта на независимото списание "Мадър Джоунс", предаде Асошиейтед прес.

"Моята работа не е да се тревожа за тези хора. Никога няма да ги убедя, че трябва да поемат лична отговорност и да се грижат за собствения си живот. Това, което трябва да направя, е да убедя онези 5 до 10 процента в центъра, които са независими",казва Ромни, цитиран от Ройтерс.

Демократите побързаха да се възползват от записа, като го нарекоха "шокиращ". "Трудно е да служиш като президент на всички американци, след като презрително си отписал половината нация",заяви мениджърът на кампанията на Обама, Джим Месина. От щаба на Ромни не оспориха автентичността на записа, но обясниха, че републиканецът е загрижен от нарастващия брой на хората, които са зависими от федералното правителство, и иска да помогне на всички американци, страдащи от икономиката на Обама.

"Мадър Джоунс" не обясни кога и къде е направен записът, за да предпази човека, който го е направил, пише БТА. В изявлението си Ромни обяснява стратегията си да апелира към независимите избиратели или онези, които още не са решили за кого ще гласуват, като набляга на разочарованието от политиката на Обама. "Тези хора, които искаме да привлечем - те искат да вярват, че са постъпили правилно, като са гласували за него, просто той се е оказал негоден за непосилната задача, надхвърляща възможностите му. Те обичат фразата "не е по силите му" (he's 'over his head)", обяснява Ромни.

Националният комитет на Демократическата партия отделно разпространи клип от видеото, в който Ромни се шегува, че щял да се представи по-добре на изборите, ако бил латинос.

Баща му е роден в Мексико, припомня Ройтерс. "Ако родителите му бяха мексиканци, щял съм да имам по-добър шанс", казва Ромни.

Според партийните стратези предимството на Обама сред испаноезичните избиратели е ключът към спечелването на изборите и Ромни се опитва да спечели подкрепата им. "Убеден съм, че Републиканската партия е правилният избор за испаноезичните американци", заяви той пред около 1400 испаноезични бизнес лидери в Лос Анджелис вчера.

Ромни използва аргумента, че безработицата сред испаноезичните е 10 процента по-висока от средното национално равнище от 8,1 процента. В речта си в Американската испаноезична търговска камара той представи повече подробности за икономическите си предложения, за да парира обвиненията, че в кампанията му има много реторика и малко детайли за това как ще съживи икономиката. Той обеща също да подобри имиграционната система на САЩ, и по-конкретно да структурира програмата за временни работни визи така, че да отговаря на нуждите на работодателите, и да въведе система за проверка, за да може бизнесът да знае дали новонаетите работници имат легално право на работа. Допитване на Галъп през юни показа, че 66 на сто от испаноезичните избиратели планират да гласуват за Обама, срещу 20 на сто за Ромни.

На набързо свикана пресконференция в Коста Меса, Калифорния, републиканският президентски кандидат Мит Ромни обясни, че скандалните му коментари относно привържениците на американския президент Барак Обама, записани със скрита камера, не са били формулирани по най-добрия начин, но той не се отказва от тях, предаде още Ройтерс."Не се изразих особено елегантно - нека да кажа така", заяви кратко Ромни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
4
 
! Отговори
@41 преди 11 години
плюс, че реално се размотават през повечето време и си вършат своя работа насам натам, докато бачкат, въобще не ги мисли, че нямат отпуски. работотаделите им не изпадат в криза, като кажат, че имат лека хрема и няма да ходят на бач точно този ден
40
1
 
3
 
! Отговори
@41 преди 11 години
да не говорим, че отиват и с 2 часа по-късно
39
1
 
7
 
! Отговори
do 2 преди 11 години
Hubawo e 4owek da razgrani4awa qsno edna sistema ot druga. W Bulgariq 35-40% ot zaplatata ti otiwat w danyi. Sled kato se pla6ta tolkowa mnogo danyk, togawa, DA, dyrjawata e dlyjna da gi uswoqwa tezi pari po prednazna4enie, a ne da si gi pyha w djoba na partijnite sekretari i bodygardowe. W Amerika otiwa mnogo malyk procent za danak kym dyrjawata. Wsi4ko ostanalo, kato pensia, zdrawni, ... horata sami si gi razpredelqt. USA ne e socialna dyrjawa, taka 4e ne prawi paralel mejdu neq i Buglaria.
38
7
 
5
 
! Отговори
@41 преди 11 години
а нямат отпуска, щото работата им там е като отпуска, отиваш с кеф на работа, тръгваш си 2 часа по-рано и други екстри, да верно, телефона ти трябва да е включен 24/7 ако ти звъннат от работа, но иначе яко кръстосване на крака върху бюрото и симулиране на дейност, за пари, които ни печата ФЕД
37
3
 
9
 
! Отговори
@41 преди 11 години
тва не е вярно, безработни се тъпчат като щури в САЩ, стоят само пред лаптопа и наддават 200 кила, само ако можеш да ми кажеш как става това без социална система? това че при капитализма няма социална система са го измислили бг псевдодемократчетата обирджии, които обичат да гледат народа да мизерува около тях.
36
3
 
6
 
! Отговори
do 25 преди 11 години
Da to4no towa 6tqh da kaja i az. Pyrwo Amerika nqma absoliutno nikakwa socialna sistema. Tam ne raboti6 li, si na ulicata. Nqma socialni pomo6ti kato w Ewropa. Nqma socialni stolowe, Ewroromi, humanni organizacii, bezplatno zdraweopazwane. Ako ne raboti6 i nqma6 pari umira6 na ulicata kato ku4e i nikoj nqma da te pogledne. Towa e USA. Te nqmat dori po zakon normalna otpuska. Kojto iska otpuska izliza w neplatena. Taka 4e Romney prikazwa gluposti za pred amerikanskiq budala.
35
1
 
5
 
! Отговори
:D преди 11 години
горките хамериканци, квито са си глупави, ся такова шоу ще им организират.. и от двете партии, ще са като котка на състезание по пингпонг, накрая ще са с кръстосани очи, и ще е избран правилния президент. (както и у нас избират правилните наши хора, въпреки че разни партии уж надават писъци и вой)
34
3
 
5
 
! Отговори
do 24 преди 11 години
Za 4ernite otrepki sam napalno syglasen s teb. Az sa6to ne ponamsqm bokluci i paraziti w ob6testwoto. No tozi Romni e pylen glopak s dosta krajni izkazwaniq. Tozi e po-zle ot Bush. Pazi boje ako toj stane prezident na takawa woenna sila. Wojnite s Iran 6te sa fakt. W takaw slu4aj naistina predpo4itam Obama.
33
1
 
4
 
! Отговори
@29 преди 11 години
еми ФЕД ще му направят 2но харакири на Обама в допълнение с бунтовете срещу US по света, а Ромни, че е поредния Рейгънист е ясно, само че защитава правилните интереси. Просто беше абсурд Обама да се ослушва само и от ФЕД да не му направят една яка подсечка, а той къвто си е лекичък ще изфърчи надалеко
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ отчаяно се нуждае отново от силен долар, за да се справи с кризата, което значи край на социализЪма.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въобще у нас лява партия НЯМА
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
още едно доказателство че *** са десни, защото от позитано по-долу в коментарите подкрепят думите на Ромни с две ръце
29
0
 
3
 
! Отговори
А У НАС преди 11 години
ми това у нас десните и не само десните, всички политици го твърдят нон-стоп и не е станал скандал, явно само тук хората не се възприемат за хора, а искат да ги третират като кучета, ама...кво да очакваш от пишман демократи
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този дървен и *** мормон не трябва да поема поста, защото ще е лошо за света.
27
5
 
10
 
! Отговори
Подгушник преди 11 години
Тоя ако дойде на власт световната война не ни мърда
26
2
 
13
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
"Има 47 процента от хората, които ще гласуват за него независимо от всичко. Има 47 процента, които са с него, които живеят на гърба на правителството, които са убедени, че са жертви, които вярват, че правителството носи отговорността да се грижи за тях, че всичко им се полага - здравеопазване, храна, жилище, каквото се сетите" **********************************************Боже, колко актуално звучи това и за България
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миналия четвъртък, декларацията на ФЕД беше красноречива -> икономиката не работи, сори следва QE3 и сега електората е бесен, повярвайте ми.Цяло чудо ще бъде ако черньото събере и 30% от гласовете.
24
5
 
7
 
! Отговори
......... преди 11 години
Абсолютно е прав Ромни. Ако Обама продължава със "социалните" си дейности. Америка ще фалира окончателно и американците сами ще са си виновни.
23
9
 
11
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Ромни е абсолютно прав !!! Не може половината население да седи и да чака,'някой' да му оправи живота.И само да мрънка,че било несправедливо.Работещите,умните и инициативните създават и все пак там имат нещо докато тук,червените барони,които са толкова социални,че ограбиха пенсионните фондове и е*аха мамата на всичко работещо,за да го 'придобият' на безценица
22
11
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 11 години
Това е един от последните шансове на Америка да има бял президент с различно от мюсюлманско вероизповедание, дано не го пропилеят.А иначе - нито нещо обидно, нито нещо невярно има в изказването му.

Спонсорирани публикации