Асад: Ердоган се смята за новия османски султан

Турският премиер гледал на Сирия с очите на колонизатор
Обновена: 9 ное 2012 14:41 | 9 ное 2012 13:20, Елка Василева
221
Асад: Ердоган се смята за новия османски султан
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер се смята за халиф и за новия османски султан и гледа на Сирия с очите на колонизатор, заявява сирийският президент Башар Асад в интервю за руската телевизия на английски език Russia Today.

В интервюто, цитирано от турската частна телевизия НТВ, Асад отправя остри критики по адрес на турския премиер Реджеп Таип Ердоган, който е един от най-върлите критици на режима в Дамаск.

По думите на сирийския президент турският народ иска да има добри отношения с народа на Сирия, но правителството на Ердоган пречи на това.

"Ердоган смята, че ще си гарантира политическото бъдеще, ако Мюсюлманските братя поемат управлението в региона и по-специално в Сирия. Друга причина да е против Сирия е това, че се вижда като новия османски султан. Във вътрешния си свят той се възприема като халиф. По тези две причини Ердоган премина от политика на "нулеви проблеми" към политика на "нулеви приятели", заявява Башар Асад.

Сирийският президент казва също, че не вярва да се стигне до война между Сирия и Турция. "За война е нужна и подкрепата на народа. Голямото мнозинство от турския народ не иска такава война," посочва той.

Башар Асад отбелязва още, че снарядите от Сирия, паднали на турска територия, може да не са били изстреляни от сирийската армия, а от бунтовниците. По този въпрос сирийската страна е предложила на турските власти да бъде съставена комисия, но предложението й е било отхвърлено.

Асад уточни, че за последно е разговарял с Ердоган през май 2011 г., пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
19
 
9
 
! Отговори
aga преди 11 години
АЛЛАХ е велик и ще на каже тази шиитска *** асад !!!
50
10
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
мачкай терористичната натовска гнус Башар с теб сме!
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Yajte se galfoni Asad e bita karta kraya mu e kato Kadafi s kol v gaza
48
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Асад изглежда модерен политик - избръснат, спретнат, а онзи прехвален бащица на ислямската република - мустакат, черен анадолски башибозук, който само се чуди как да направи съседните държави турски колонии, натиска се за ЕС, а междувременно не само не изпълнява изискванията, но и премахва целия светски облик на страната си, какъвто беше идеалът на Ататюрк. Разликата е от небето до земята. Сирия е къде по-подготвена от Турция за ЕС но на САЩ такъв облик на Сирия не е удобен за нападение над Иран
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 59 Я мисли за тебе бре.Ако поманци и турци скочат за автономия какво ще правиш ти мишок?
46
2
 
7
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Ама ти въобще не си в час.Първо-опитаха се да направят постановката както в останалата част на арабския полуостров,но не им се получи,въпреки милионите,които наливат ,за да въоръжават т.н. ,,опозиция'',които са си терористи,както в афганистан ,либия,ирак.....Втората причина,поради която на Американците не им стиска е тази,че в Сирия се намира една от Руските бази за Ядрени подводници,което означава,че няма да рискуват да им бъдат потопени самолетоносачите.
45
3
 
18
 
! Отговори
Опасния "съсед& преди 11 години
Ахмет Давитоглу признава, че неговата страна реализира политика на нео османизъм:Ние сме нео османисти. Ние сме принудени да се занимаваме със съседните страни и даже влизаме в Африка. Има наследство оставено от османската империя заявява министърът на външните работи. Нас ни наричат нео османисти . Да ние сме новите османисти. Ние сме длъжни да се занимаваме със съседните страни.
44
23
 
15
 
! Отговори
хасан паша преди 11 години
Българите ще напълните гащите от страх,че турците ще ви превземат пак.Това не е нужно,не се страхувайте вие сте превзети отдавна просто не можете да го осъзнаете още.
43
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците имат много сериозен проблем с кюрдите. 20 милиона кюрди, които продължават да се увеличават и след 20 години ще станат почти 30 милиона кюрди. Ще има Косово в Турция. Турция е една изкуствена държава и ще бъде разцепена на части и разделена от великите сили. Турция е една разпадаща се, изкуствена държава и нейното бъдеще е много трагично и незавидно. Турция няма да съществува скоро. Ататюрк спаси Турция от разпад, но само забави процеса и тази уродлива държава скоро ще изчезне
42
17
 
6
 
! Отговори
jivak преди 11 години
Asad e tapanar,kak moje da obijda koito e sposoben da go svali to vlast ? Stupid !!!
41
2
 
22
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
Те затова американците под предлог за демокрация, всъщност навсякъде подготвят пътя на шерията и ислямисткия ултра нацизъм - за да спретнат една хубава религиозна трета световна. Както бил казал еврея, там откъдето се лее кръв се леят пари.
40
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Erdogan SULTAN
39
25
 
8
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Давай Ердо! Мачкай Асад! *** вън от България! Марш в Сирия!
38
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Асад изпрати танкове и армия да защитават християнските църкви и културни паметници от безчинствата на мюсолманските терористи наричащи себе си опозиция-това е един отговорен държавник който искат да премахнат за да въведат шерията на сирийска земя-жалко е че България е на страната на опозиционните бандити и американския колониализъм!
37
9
 
15
 
! Отговори
Erdogan преди 11 години
Башаре приятелю не разбра ли още,че ти си просто един курбан и нищо повече.
36
7
 
32
 
! Отговори
ГрузинскиБек преди 11 години
Да асаде тоя грузински маймун се смята за сулнтан.НО първо лиже *** на изрел и сащ.
35
24
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
Хайде братя става дума эа Турция -атакуваме с обидите !!! Щтото сме най жалкия народ на света живеем в миэерия ,и эа това е виновна турция...
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПОКО БЕ БАШАР.И ТОЙ ЧЕ ПИЕ ЛИМОНАДА В НЯКОЯ АМБАСАДА.
33
13
 
5
 
! Отговори
The end преди 11 години
Абе гламчовци, стига с тези клишета. Ако САЩ толкова искаха ислямистите да вземат власта в Сирия, с Асад отдавна да беше свършило. За какво да го свалят, като след него ще бъде още по-лошо. Просто Асад трябваше да поотстъпи малко в началото, но той реши да се прави на мъж с характер и сега как ще завърши всичко ... един господ знае. И колко време ще зарастват раните ?
32
4
 
32
 
! Отговори
до 7-ми преди 11 години
прав си ,но отчасти.Свикнали са със светския живот,но само в европейската част,от другата страна на Босфора е съвсем различно.Ние имаме представа за тази част от курортите,но те са за европейци,извън тях е 18 век.Имам познати,които имат роднини там.Направо щели да ги линчуват,за това че жена му отишла на плаж по бански.По-голямата част от турция си е азия-със всичката им неграмотност и ислямизъм

Спонсорирани публикации