Обама е най-влиятелната личност в света

След него са Меркел и Путин, сочи класацията на Forbes
Обновена: 6 дек 2012 14:54 | 6 дек 2012 10:43,
109
Обама е най-влиятелната личност в света
Барак Обама Снимка: Reuters

Когато става въпрос за влияние, явно политиката взема превес над бизнеса. Поне това сочи годишната класация на сп. Forbes за най-влиятелните личности в света – 6 от първите 10 места са окупирани от държавни глави.

Първото място е за американския президент Барак Обама. След него компания на върха му правят германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин.

Първият бизнесмен в класацията е на четвърто място – това е съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, а след него е главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI.

Шести се нарежда президентът на американската централна банка Бен Бърнанке. Седми е кралят на Саудитска Арабия. Шефът на Европейската централна банка Марио Драги заема осмата позиция, в топ 10 са още главният секретар на Китайската комунистическа партия Си Цзинпин и британският премиер Дейвид Камерън. 

Френският президент Франсоа Оланд е на 14-о място. Италианският премиер Марио Монти е на 29-о място, а шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард е 38-а.  Уорън Бъфет е 15-и, след него е кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.  Бразилският президент с български корен Дилма Русеф е на 18-а позиция. 

Най-младият в списъка е основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, който е поставен на 25-о място, след като миналата година беше на 9-о място. Сред най-възрастните пък е 81-годишният медиен магнат Рупърт Мърдок, който е на 26-о място. 

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун е на 30-а позиция, а изпълнителният директор на Apple Тимъти Кук заема 35-ото място. 

В класацията на 44-о място е младият севернокорейски лидер Ким Чен Ун.

Сред странните попълнения в класацията на 63-о място пък е милиардерът-лидер на мексиканския наркокартел Синалоа - Хоакин Гусман, известен още с прякора Късия, пише Ройтерс.

За изготвянето на класацията, съставена от 71 личности, Forbes използва няколко фактора - броят на хората, над които личностите имат власт, финансовите ресурси, които те контролират, дали тези личности имат влияние в повече сфери и начинът, по който личностите упражняват властта си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
=== преди 11 години
forbs.....
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
102 кой го бръсне Иран а още по-малко Сърбия , става въпрос за световен мащаб
89
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 11 години
Да де, ама е важно какво му е влиянието - добро ли, или не...Я да питат за това някого в Иран, например... или в Сърбия, Китай:)
88
1
 
1
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
А АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ Е НАШЕНЧЕТО- БОЦЕ. КАК САМО ОБАМАТА МУ СТОЕШЕ МИРНО И ГО СЛУШАШЕ.
87
3
 
2
 
! Отговори
666 преди 11 години
Не вярно това за Обама!Щом Станишев не го е приел...А той е ПЕС-началник!!!Така че много поздрави на форбс от позитаното!Пък и Р.Петков не го приема т.е.съвсем невярна класация!Най-влиятелния политик е СС-ПЕС-началника,следван от Р.Пет.,Р.Овч. и Кутев,а най-влиятелната жена е Маечка/макар и без братята галеви/!!!Друго всичко е лъжа!И андрейчо райчев то твърди - двамата с кънчо са правили изследване...в два кабинета на позитаното!!!
86
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
David Duke trebva da e prezident na USA.
85
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
97 де да може от теб да се отървеме ,та има ли по-голяма чума от теб , хахахахахаах
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой няма право да отрича холокоста и колкото по бързо се осъществи един истински,а не измислен холокост дето ни го пробутват еврейските медии ,толкова по добре за цялото човечество , защото ще се отървем от чумата на света днес-ционизма!
83
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Misha Saakashvili e otpadnal ot klasaciata.
82
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Dnes.bg e propusnalo da spomene za Erdogan i Natanjahu.
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
93 защо триеш бе червено *** или искаш по този начин да докажеш че нямаш нищо общо с хомо сапиенса , защото е точно така , нали циливизоваността на човека зависи от цвета на кожата му , типично расисткйо изказване на неандерталец с *** черти.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да вървим по еволюционния си път от примата към хомо сапиенс , с това си решение жидовското списание Форбс иска да ни втълпи ,че една *** е по влиятелна от всички хора и по този начин се опитват и нас да ни направят на маймуни.....
79
2
 
8
 
! Отговори
допълнение преди 11 години
Те всичките са безлични марионетки в ръцете на ционистките си господари!
78
4
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Този човек ще остане в историята само с това че е първият цветнокож президент на щатите,с нищо друго,много безличен президент.
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DEDO DEDO MNOGO SI ZLE
76
1
 
3
 
! Отговори
дядо преди 11 години
за тъпите българи може бикукла на конци да е най-влиятелния политиквлиятелни са тези дето го управляват с многото париа за политик можете да се огледате в китай ,русия , германия дето наистина политиците са управляващи
75
1
 
9
 
! Отговори
w преди 11 години
Обама най-влиятелната личност в света ли?! В кой свят? Що за долна лъжа!? Всички знаем, че най-влиятелната личност е наш Бойко! Каква е тая червена пропаганда, че Обама е заел мястото на Него? Ай, стига, тоя Станишев не се спира! Че като капак Той беше на посещение в САЩ, и няма начин да не е напомнил на Обама как стоят нещата в световните работи. Ама айде, как да е. Дано не се повтаря.
74
3
 
4
 
! Отговори
чугунена тиква преди 11 години
За мен по-голям от товарищ *** няма. Той е солта на Земята.
73
1
 
4
 
! Отговори
bai_jordan преди 11 години
Не е вярно, аз съм!!!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
84 стига проповядвал от ***.

Спонсорирани публикации