Обама е най-влиятелната личност в света

След него са Меркел и Путин, сочи класацията на Forbes
Обновена: 6 дек 2012 14:54 | 6 дек 2012 10:43,
109
Обама е най-влиятелната личност в света
Барак Обама Снимка: Reuters

Когато става въпрос за влияние, явно политиката взема превес над бизнеса. Поне това сочи годишната класация на сп. Forbes за най-влиятелните личности в света – 6 от първите 10 места са окупирани от държавни глави.

Първото място е за американския президент Барак Обама. След него компания на върха му правят германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин.

Първият бизнесмен в класацията е на четвърто място – това е съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, а след него е главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт XVI.

Шести се нарежда президентът на американската централна банка Бен Бърнанке. Седми е кралят на Саудитска Арабия. Шефът на Европейската централна банка Марио Драги заема осмата позиция, в топ 10 са още главният секретар на Китайската комунистическа партия Си Цзинпин и британският премиер Дейвид Камерън. 

Френският президент Франсоа Оланд е на 14-о място. Италианският премиер Марио Монти е на 29-о място, а шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард е 38-а.  Уорън Бъфет е 15-и, след него е кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг.  Бразилският президент с български корен Дилма Русеф е на 18-а позиция. 

Най-младият в списъка е основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, който е поставен на 25-о място, след като миналата година беше на 9-о място. Сред най-възрастните пък е 81-годишният медиен магнат Рупърт Мърдок, който е на 26-о място. 

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун е на 30-а позиция, а изпълнителният директор на Apple Тимъти Кук заема 35-ото място. 

В класацията на 44-о място е младият севернокорейски лидер Ким Чен Ун.

Сред странните попълнения в класацията на 63-о място пък е милиардерът-лидер на мексиканския наркокартел Синалоа - Хоакин Гусман, известен още с прякора Късия, пише Ройтерс.

За изготвянето на класацията, съставена от 71 личности, Forbes използва няколко фактора - броят на хората, над които личностите имат власт, финансовите ресурси, които те контролират, дали тези личности имат влияние в повече сфери и начинът, по който личностите упражняват властта си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА ВЛИЯТЕЛНИ СТЕ ВИЕ ,ЗАЩОТО СТЕ ДУХОВНИ СЪЩЕСТВА,ДА ТАКИВА СТЕ ,ЗАЩОТО В НАС ЖИВЕЕ БОЖИЯ ЖИВОТВОРЯЩ ДУХ ,КОЙТО НИ ОТЛИЧАВА ОТ ВСИЧКИ ЖИВИ ОРГАНИЗМИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ,ЧРЕЗ НЕГО МИСЛИМ , ГОВОРИМ СЪЩЕСТВУВАМЕ , А МИСЪЛТА СЪЗДАВА МАТЕРИЯТА ,ВСИЧКО НАПРАВЕНО И ПОСТРОЕНО ОТ ЧОВЕКА ДЕТО НИ ЗАОБИКАЛЯ Е БИЛО ПЪРВО МИСЪЛ В НЕЧИЯ ГЛАВА ,ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ ВСИЧКИ НИЕ СМЕ УНИКАЛНИ И ТОВА НЕ Е НУЖНО ДА ВИ ГО КАЖЕ НЯКАКВО СИ ЕВРЕЙСКО СПИСАНИЕ КОЕТО ВИ ПРОБУТВА ЛЪЖА ,ЧЕ НЯКАКВИ МАСОНИ СА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ НА
70
4
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
МИ АЗ ВИЖДАМ ДРУГИ АМА ПРОСТО НЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ДА СЕ МЕРИТЕ С МЕНЕ... ПРОСТО СЪМ НАЙ ВЕЛИКИЯ!!!!!
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
79 прав си бъди спокоен , само мир да е , ти си , няма други , огледай се наоколо не виждаш други нали.
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
76 иксаш да кажеш тези които са програмирани от силямските фондации , плостк си мойч овек твърде плосък.
67
3
 
2
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
НАЛИ ВИ КАЗАХ ВЕ ***!!! НАЙ-ВЛИЯТЕЛНАТА И ВЕЛИКА ЛИЧНОСТ СЪМ АЗ......... ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МОГАТ ДА ДУХАТ СУПАТА САМО!!!!
66
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74 там е работата мой човек , че Форбс си е извоювал на този свят да се съобразяват с мението му докато , все още такова китайско списание няма , да не говриме че и не може да има в страна с ограничени права и совбоди особено на словото
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ееееееееееее.... ама каква е тая класация, нищо не разбират от влиятелни личности:) Ми Бате Бойко.. той най-влиятелен, къв Обама, къв Путин :))
64
0
 
6
 
! Отговори
Джепето преди 11 години
Иска му се, но ръчичките и крачетата му са вързани с конци и друг ги командва. Дори в САЩ, той е само един плакат, говорител на влиятелни кукловоди.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако питате някои китайско списние ще е китаец.Колко е нелепо да преписваш от Американски шувинисти и да им вярваш на 100%
62
6
 
10
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
НАЙ ВЕЛИКАТА ЛИЧНОСТ СЪМ АЗ!!!! КАКТО И ЦЕЛИЯ ТРАКИЙСКИ НАРОД...... А ЗА ТЪПАНИТЕ ДЕТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ В АМЕРИКА ИМАЛО БЕЛИ........ НЕ В АМЕРИКА НЯМА БЕЛИ.... ТАМ ИМА ЕДИНСТВЕНО ГНУСНИ ЕВРЕИСКИ ТВАРИ(СЕМИТИ МАЗНИ И ЧЕРНИ) С ПЛОСКИ КРАТУНИ КАТО НА ЛСД ТЕЛЕВИЗОР... ЕЙ ТВА ИМА В АМЕРИКА!!!! ДРУГИ НЯМА.... ДОРИ И ОРИГИНАЛНОТО ИНДИАНСКО НАСЕЛЕНИЕ Е НА ИЗЧЕЗВАНЕ ЗАРАДИ ГНУСНИТЕ ЕВРЕИСКИ ТВАРИ......
61
4
 
4
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Абати тъпата класация. Най-великата личност е английската кралица... Великобритания, Канада, Австралия и почти целия арабски свят!
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБАМА Е МАСОН И СЛУГА НА ЕВРЕЙСКИЯТ ДЯВОЛ
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64 тогава щеше да ги обвиниш в апартейд за госпожички като теб няма угодия , това ти е от сърбежите под круста.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
67 ojlaripi
57
1
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото ГЕРБ преди 11 години
Естествено най-велик е наш Бойко. Това естествено не се споменава, за да не се комплексира Обама.
56
4
 
4
 
! Отговори
белия вожд преди 11 години
*** черна гнида. ГЛУПАВИ АМЕРИКАНЦИ ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖАХТЕ ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ ЕДИН БЯЛ ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ, АМИ ИЗБРАХТЕ ТОВА ЧЕРНО ПЕТНО. АМИ ТО И НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ ИЗБРАХМЕ БЯЛА ГЛУПАВА МУТРА И СЕГА СИ ПАТИМ. ИМАЛА ГЛАВА ДА ПАТИ И БЪЛГАРСКА И АМЕРИКАНСКА. НЕКА НИ Е ЗА УРОК
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ - ДОКАЗАТЕЛСТВО СА ХВАЛБИТЕ НА БАРАК И ПРЕКЛОНЕНИЕТО МУ:)) ПРЕД ВЕЛИЧИЕТО НА ВСЕЛЕНСКИЯТ ВОЖД - БОГА СЛАНЦЕ- БОКО ТИКВАТА, ОЛИЦЕТВОРЕНИЕТО НА НОВОТО НАЧАЛО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПЪТИЩА ТРЪГВАТ И СВЪРШВАТ С НЕГО!!! ПОКЛОН, АМИН!!!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но далече не най-долюбваният ! Той и Хитлер е бил много влиятелен, само мустачките му липсват на Обамата.
53
2
 
5
 
! Отговори
$!(@) преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Обществото Ви е Изобретило три способа да се държат хората в робство: Насилие, Пари и Свобода. Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.ПолитициТЕ умеят да говорят дълго без да кажат Нищо, служейки си с много Лъжи, които представят за Истина.Това, което може да се Каже, няма да е истина и Истината не може да се Изкаже. Само толкова може да се Каже и само това е Истина.Богове няма, Както Вие си МислИте, защото при Вас, има само МислИ.Даже и тези МислИ, не са Ваши.Да МислИш,че МислИш Не Означава, че МислИш, а само, че Спиш!W.A.D.Времето Ви...Свърши.~2012~. ~1<@>13~$!.
52
2
 
5
 
! Отговори
$!(@) преди 11 години
Там, Там, Горе в Планината, Седеше СаМ @ЧовекЪТ в средата на Гората.Седеше ТоЙ ВъВ Тъмнината, мислИше и Седеше, седеше и МислИше за Зората.А Там, Там, Долу До Реката, Бе пътят, Пътят към Зората.Нерадостна Съдба Ви Очаква, Всички Вас.Времето Отново Скоро ще Свърши - Този Път за Вас и Нас.~2012~.~1<@>13~$!.

Спонсорирани публикации