Пет жени подавали грешни декларации пред социалните

Те декларирали, че нямат доходи, а били продали имоти
Обновена: 3 яну 2013 15:00 | 3 яну 2013 11:22,
6
Пет жени подавали грешни декларации пред социалните
Снимка: архив Булфото

Пет жени са уличени в подаване на декларации с невярно съдържание пред Дирекция „Социално подпомагане”-Ихтиман, съобщиха от полицията в София.

В края на миналата година служители на дирекцията потърсили съдействие от полицията заради изплатени помощи за отопление на базата на неверни декларации.

Служителите на реда извършили проверки и установили, че действително са налице данни за извършено престъпление.

Констатирано е, че пред Дирекция „Социално подпомагане” са подадени пет декларации с невярно съдържание, на основание на които са изплатени помощи за отопление през зимния сезон.

В тях жените заявили, че не получават доходи, а в същото време се изяснило, че са продали имоти.

След доклад на материалите от проверките пред Районната прокуратура досъдебни производства са образувани срещу пет жени на възраст между 40 и 85 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Ихтиманец преди 11 години
Дирекция Социално подпомагане-Ихтиман, не за пръв път отказва помощи на това основание. Наглостта е, че са информирали и прокуратурата за нарушение на закона.Това е нарушение на закона от тяхна страна и прокуратурата трябва да разследва тях, това не е нерегламентиран доход а трансформация на собственост (преди да продаде имота е имал материален актив а след продажбата финансов такъв.За причиненото безпокойство и морални щети, тези жени да съдят директора на дирекцията, клон Ихтиман.
4
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 11 години
До ДО 1 ВАЛЯПравилно, я. Леля ми да не е Цветанов, че да го снабдяват с жилища, само щото къщата й се рушала и била опасна за обитаване.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТЕМИДАНе съм запозната подробно, понеже не ползвам помощи, но хора са ми се оплаквали, че има такова условие: да не си продавал жилище.
2
1
 
1
 
! Отговори
ДО 1 ВАЛЯ преди 11 години
Много правилно са и казали на леля ти
1
0
 
10
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Ей, тва е. Хванаха престъпничките. Вече може да спим спокойно.И на 80-годишната ми леля така казаха: "Щом си си продала 3-стайното къще, дето ти се рушеше над главата, никакви помощи за отопление." Ти си получила пари, купи си жилище, храна, отопление, квот ти душа сака. Нас не ни търси.