Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов
Обновена: 31 яну 2013 15:12 | 31 яну 2013 09:27,
318
Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти
Цветан Цветанов разкри подробности за стрелбата срещу Баретата. Снимка: Impact Press Group

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

Още по темата
„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора. 

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава  е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция. 

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че  сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЕЦО май е време да въведеш вечерен час
181
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на Професионалиста му трябва един изстрел... изводите си правете сами
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
идват избори и трябват пари
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako biaha profesionalisti niama6e da e jiv. miastoto moje da sa go podbrali, ama sneiperistite sa bili bokluci.
178
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ така че нищо не е случайно
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
професионалисти ли, че те даже не го уцелиха, ние и професионалисти нямаме, както се видя, не можаха да изкарат момчето след атентата, а го гледаха как го бият 15 мин. това ако беше в щатите, да са го обезвредили и извели за 30 секунди
176
0
 
7
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
И 100 депутати са много, по-добре е 20-24 души и то без заплати, а примерно пенсионери. При Живков приемаха за 1 месец законите и после се връщаха по заводите.
175
0
 
6
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
тоз барета ли е, бомбе ли е не знам ама до края на живота си ще пикае през тръбичка, не му завиждам нито на милионите, нито на мацките
174
1
 
4
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО: преди 11 години
....целта на тази "гангстерска война"....НЕ Е НИКАКВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДРОГА ИЛИ ВЪТРЕШНИ ВЛАСТОВИ РЕСУРСИ В ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ!ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ ---"КАТО ЕДНО НЕСИГУРНО МЯСТО ЗА ИНВЕСТИЦИИ /отвън/"......ЗА ДА НЕ СЕ НАРУШИ КОМФОРТА И СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА МОСКВА -НА БАЛКАНИТЕ И ПО-СПЕЦИАЛНО , БЪЛГАРИЯ!БАРЕТАТА И ТРАКТОРА СА СЕ СРЕЩАЛИ-ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО!!!-защото: ТРАКТОРА ВЕЧЕ Е "БИТА КАРТА" и ХОРАТА НА ГЕРБ МУ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА .....ЗАТОВА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДРУГИ ФИГУРИ
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 192И аз от много време насам го говря това за намаляване на депутатите от 240 на 100 (лесно се смятат проценти и е напълно достатъчен брой). Премахване на вицепрезидентската институция и закриване на много излишни комисии, агенции, институти. Замяна на катаджии с камери, въвеждане на електронно правителство и драстично съкращаване на администрацията.
172
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
този *** на снимката както и да гледа не му се отдава мисленето
171
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази снимка ще си сложа за wallpaper.
170
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко е истински професионалист в невежеството
169
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 206Така е докато не се изрине целия личен състав на МВР и се подмени на 100 % като в Грузия нещата нема да се оправят
168
2
 
14
 
! Отговори
Шефа на ДАНС преди 11 години
бивш шофьор и охранител в ИПОН. Изгонен от МВР за мафиотски връзки и назначен лично от Тиквата - та той ли ще разследва или ще разчиства конкуренцията на Тиквената контрабанда с цигари
167
4
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО: преди 11 години
Винаги ,когато комунистите започват да губят --ВИНАГИ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА ПРЕДИЗВИКАТ МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ , ЗА ДА ПРОВОКИРАТ "народното недоволство"!ТОВА Е СТАР ТРИК НА БКП!/така комунистите , мообилизират вътрешните си сили/В случая , БКП/БСП загуби т.н. "референдум" провокиран от самата нея ,В ЗАЩИТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА МОСКВА И НЕЙНИТЕ СОБСТВЕНИ , СЪС САМО ..850-хил.човека гласували с "ДА"--СРЕЩУ 6-млн.българи "НЕГЛАСУВАЛИ"!
166
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнете внимание, че всички замесени са бивши и сегашни служители на МВР - от Борисов до Баретата. Ето там в МВР трябва да разследва Цветанов, освен ако не е корумпиран и самия Цветанов.
165
2
 
12
 
! Отговори
Абе Цвъки преди 11 години
Ти като знаеш толкова много кой с кого се е срещал и какво е говорил, зашо ти само трупове броиш?!!!!!
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Професионалистите Цецо не използват Калашников 7,62 и стрелят само по ведньж максимум 2-пъти
163
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новата стратегия на бившата тройна и техните подчинени -"Всички са маскари" - идеята е да има ниска избирателна активност на изборите и влизане на повече партии в парламента с възможност за коалиции със стари ДС муцуни. Да ама Не !!! - продажни ***

Спонсорирани публикации