Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов
Обновена: 31 яну 2013 15:12 | 31 яну 2013 09:27,
318
Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти
Цветан Цветанов разкри подробности за стрелбата срещу Баретата. Снимка: Impact Press Group

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

Още по темата
„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора. 

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава  е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция. 

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че  сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
14
 
! Отговори
Йоца Амстердама преди 11 години
Бойко, и аз те чекам!
161
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ми по същата логика един друг който е начело на държавата беше и той съдружник с Алексей Петров
160
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баретата е ортак на Борисов от СИК, а Цветанов е ортак на Борисов от МВР. Така Баретата и Цветанов също стават ортаци и се получава престъпен синдикат между МВР и СИК.
159
0
 
9
 
! Отговори
Сретан Йосич преди 11 години
Бойко, чекам те!
158
0
 
8
 
! Отговори
НАДУПЕН е Тиквата преди 11 години
и скоро ще влезе в затвора, ако не го пратят неговите авери при свети Петър след мандата
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дУ 190Жалби и оплаквания ,...при 3-ната коалиция ----ТЕ ПРОДАВАХА И ЗАМЕНЯХА !
156
1
 
2
 
! Отговори
Тиквоча преди 11 години
разчиства миналото си, пък Плондера е негов говорител
155
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е да се НАМАЛЯТ ДЕПУТАТИТЕ В Бг-Парламент ,като бройка ,...от 240 на 45 !Да нямат право на глас НЕГРАМОТНИТЕ ,и забрана на всички политич. партии в Бг!От тук се започва ,а не от АЕЦ-овете ----другари и другарки ,госпожи и господа -----
154
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ ,МАФИЯЯЯЯ
153
2
 
14
 
! Отговори
Конгретюлейшъна преди 11 години
нали беше съдружник с половината бандити от 90-те. СМСите на ТИКВАТА защо не проверите та да се види как с ОКТОПОДА и още незнам кой бандит си кореспондирате. Банката на Карагьозова да се конфискува като перачница на мръсни мафиотски пари. На морето 90% от построените хотели са собственост на Мафията. НАРОДЕН СЪД И КОНФИСКАЦИЯ
152
0
 
7
 
! Отговори
ЯО преди 11 години
Кви професионалисти бе? Вместо да го гръмнат в главата и си решат проблема, те го обърнали на панаирджийско стрелбище!!!! А иначе Баретата е използван за мишена, но са го гърмели "безопастно" - демек ако има късмет ще живее, ако не няма да е загуба!!!!
151
1
 
9
 
! Отговори
бляк преди 11 години
Прави са от ЕС. Един от най-големите проблеми тук е съдебната система. Няма какво да си кривим душите. Десетки са случайте с престъпници на свобода въпреки осъдителна присъда на 1ва инстанция. И в последствие нови престъпления от "осъдените". И какво излиза, че не само тези, но и онези които са ги пуснали на свобода също са престъпници. Трябва генерална промяна, но явно някой има полза от това. Чудя се какв е!
150
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Стрелбата срещу Баретата дело на професионалисти"_______Цецо, Цецо акъл в главата нема да ти дойде : Професионалист няма да стреля 6 пъти и баретата да е жив. професионалист няма да ползва армейско оръжие
149
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и този случай с Баретата става въпрос за много, ама за много парикакво да ги мислимязък за норода
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази гнида баретата ..ако съм на него . тпябва на предсмъртния си одър да издаде всички така наречени политици и да издяде какви поръчки са му давали.поне едно полезно дело да свърши през живота си че по малко да се мъчи в ада)
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво ИЗДЪРЖАМЕ ----Бг-ПОЛИТИЦИ,УПРАВНИЦИ,ДЪРЖ.ЧИНОВНИЦИ И ***, ВСЕ ПИЯВИЦИ,........СЛЕД КАТО РАБОТЯТ И ПЛЮСКАТ ОТ Бг-НАРОД,И НЯМА ФАЙДА ОТ ТЯХ!
146
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе ,за който и да гласуваме май пак ще важи българската поговорка "От трън та на глог ,че е по-висок"просто нямаме избор само бандити в тая държава
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.. През 2001-2005г. по време на четиригодишния си мандат във вътрешното министерство Борисов е използвал своите правомощия да се бори с корупцията във властта с цел да помогне на съратниците си мафиоти да ликвидират конкуренти в подземния свят. "След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на вътрешното министерство през 2001г.... имаше голям брой убийства и мафиотски разстрели на личности, свързани с престъпните групировки в България", посочва докладът."Нито едно от тези убийства не е разкрито. Много разследвания, за които се съобщава, че са ръководени от Борисов, бяха прикючени
144
1
 
6
 
! Отговори
antracit преди 11 години
Такива работи стават когато някой рита копанката на БСП и Доган но нищо ..дерзайте да пукнат от глад гадовете.
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 174Не е важно кой гласува ,а КОЙ БРОИ БЮЛЕТИНИТЕ ,...не го ли разбра за 23г?

Спонсорирани публикации