Кадиев: Фандъкова ще фалира "Топлофикация-София"

Общинарят от БСП предложи 2 идеи за спасение на дружеството
Обновена: 26 фев 2013 14:25 | 26 фев 2013 11:51,
150
Кадиев: Фандъкова ще фалира "Топлофикация-София"
Снимка: БТА

“Топлофикация – София“ ще фалира, ако бъдат въведени мерките на кмета Йорданка Фандъкова, смята общинският съветник Георги Кадиев от БСП, пред БНР. За него решението е всеки потребител да си направи прогнозна сметка колко топлоенергия ще потребява и в края на отчетния период, ако разликата между реално потребеното и прогнозното се различава с повече от 10% - да бъде налагана лихва върху плащанията.

„Това положение съществува в момента в корпоративното подоходно облагане“, обясни още Кадиев. От друга страна самата „Топлофикация“ трябва да дължи лихви на гражданите при надвзети суми, предлага той.

Дълговете на „Топлофикация – София“ растат и това ръководство не може да се справи със ситуацията, а фалира ли дружеството това означава и фалит на „Булгаргаз“, смята още общинският съветник. София няма как да се отоплява по друг начин, освен с ток и при липсата на топлофикационно дружество биха изгърмели и електрическите вериги, защото те не са пригодени да отопляват 400 хил. домакинства, допълни още Кадиев.

„Най-големият проблем на общинското дружество е, че хората не си плащат сметките – около 50% от абонатите не си плащат сметките“, смята той.

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова предложи няколко действия, които биха намалили сметките на абонатите на „Топлофикация – София“. Една от тях е да не бъдат начислявани лихви, ако не се плащат прогнозните фактури, но задълженията към топлофикационното дружество да бъдат покрити с изравнителното плащане.

„Топлофикация“ ще получава фактури от „Булгаргаз“ и ще плаща лихви, ако не успее да покрие задълженията си, а с тази мярка има възможност всички хора да не си плащат сметките и да изчакват края на сезона“, смята обаче Георги Кадиев.

Аргументът на кмета е, че няма да бъде чакан края, тъй като сумите ще се натрупат, но Кадиев обясни, че така има опасност потребителите да не платят, а накрая, когато получат големите сметки, също да откажат да се издължат. „Така дружеството се води към несъстоятелност“, смята още общинският съветник от БСП. Според него по-добра опция е сметките да бъдат плащани през цялата година. Тази опция и сега съществува, но тя е пожелателна, а трябва да стане задължителна, смята още той. 

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер. Време и тези от Булгаргаз и Лукойл - руски олигарси с БГ имена да се накажат
67
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква прогноза, бе мишок. То и математик от олимпиада не може да разчете стойностите камо ли да ги прогнозира.
66
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да фалира. Само така софияннци ще бъдат освободени от доживотното си робство на този абсурд-Топлофикация
65
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тези не са по-малки крадци от CEZ и EVN.
64
8
 
40
 
! Отговори
обективен преди 11 години
България така или иначе ще фалира, всеки грях се плаща, грешките от миналото сега рефлектират с пълна сила. Тези които създадоха монопилите, при това ИЗКУСТВЕНИ монополи без реална конкурентна среда, сега реват че някой си фалирал държавата. Реален фалит при това в съвсем кратки срокове обаче е руската БелеНЕ, цените на руските горива (с които работят и повечето ТЕЦ- ове), многобройните вериги бензиностанции и газ- станции на Лукойл и т.н. Тока е капка в сравнение с тези грабежи- ФАКТ!!!
63
8
 
43
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
аз ако фалирам това ще го пише ли по вестниците ?аз ако ще работя незаконно за да не фалирам, това допустимо ли е ?
62
8
 
42
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Народа трябва де се управлява от хора които имат дълбока памет и задължение към народа. Тези политици през последните 23-три години забравиха че има народ.
61
11
 
47
 
! Отговори
още една причина преди 11 години
Една от причините за високият ток е и наглият крадец Кадиев. По-точно жена му, която е прекупвач на ток, станала такава само за 10 дни, въпреки че няма подходящо енергийно образование, но с благословията на Р.Овч.
60
16
 
41
 
! Отговори
emo преди 11 години
борисов фалира държавата,фандъкова топлофикация-нека дойде времето народът да поумнее и да не вярва на престъпници
59
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** да спре да приказва. 50% не плащали - ами господин монопол, хората не искат да плащат защото не ползват или не искат да ползват. Сградната инсталация ги задължава да плащат загубите (чух че глобалното затопляне идва от топлофикация). Дефакто се печели от загубите в остарелите инсталации.
58
11
 
44
 
! Отговори
Deathstalker преди 11 години
Да, Кадиев, така е. И после удря твоят и на Ку(ку)румбашевия (новите хиени) звезден час, както и на Р. "Дългия инкасатор" Овч. (дъртата хиена). Просто ви виждам как още отсега потривате доволно ръце, пиявици ненаситни!!!
57
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОСТО ПРИФАНАХ ОТ ПРЕМИЕРО, МИНАХ ДА ГОВОРИМ ПРОСТОВАТО , ЗА ДА ВИ Е ЛЕСНО ДА *** ЧЕТЕТЕ, БАСИ ЧАЛГАДЖИЙСКОТО ПЛЕМЕ
56
8
 
40
 
! Отговори
марга преди 11 години
предлагам всеки абонат на топлофикация на всяко първо число от месеца да вкарвапоказанията на топломерите и водомера за топла вода във файл на топлофикация през април окончателно изравняванегоплинните счетоводители аут от веригата същото се отнася за вик и ел енергиятамисля че и двете страни ще са доволни
55
8
 
36
 
! Отговори
Набл1дателен преди 11 години
Ето къде беше снощи Кадиев - youtube/watch?v=utqq2KCN7mQ
54
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АВЕ ***, ПИШЕМ НА СЕЛСКИ ЗА ДА ТИ Е ЛЕСНО ДА *** ЧЕТЕШ, ВЕ
53
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАЙ ВЛАСТ НА ЕДИН *** И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА
52
8
 
34
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
до 49:Като гледам правописът ти, и на теб не е простила чалгата....
51
9
 
36
 
! Отговори
До 43 преди 11 години
И се хвали с това! Ужас!!! Скрий се някъде, страхлив крадецо!
50
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега всички политици ще се втурнат да ви сплашат и вече го правят. Вече започнаха да се надпреварват да говорят за кризи и стабилност. А всъщност те заедно с "бизнеса" започнаха да се притесняват за собсвената си трапеза,защото знаят,че без донор кърлежите ще умрат.Искат да ви кажат:Трайте си,че ще стане по-лошо.Искат да ви кажат "Оставете ни да крадем на спокойствие,иначе ще ви спрем трохите." Не се лъжете и не се поддавайте на страха.
49
9
 
39
 
! Отговори
До 43 преди 11 години
Вместо да потърсиш начин за справедливо решение си станал част от проблема! Много умно! Много. Понеже крадеш от пенсионери и честни хора си много ербап. Обаче видиш ли мутра, сигурно се насираш от страх!

Спонсорирани публикации