САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
6
 
! Отговори
Вирджиния до 110 преди 11 години
5. Баллистическая ракета средней дальности Но-Донг-2 (No-dong-B, KN-07 по по коду НАТО). Дальность 4000 км. 6-и осная СПУ[26]6. Баллистическая ракета средней дальности BM25 Мусудан (Musudan, KN-09 по коду НАТО) Дальность 2500-4000 км, на вооружении с 2009 года 200 ракет. Мобильная СПУ[27]7. Межконтинентальная баллистическая ракета Хвасон-13 (Hwasong-13, KN-08 по коду НАТО)
92
3
 
1
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Не знам как си представяш съвременния свят,но не мисли ,че СК може да изпепели САЩ (или която и да е друга страна) с едно натискане на копчето.Изстрелването на ядрена ракета(ако въобще имат такава работеща,АКО...) срещу САЩ ще доведе само до моментален ответен удар от страна на американците... И със сигурност никой няма да застане на страната на Северна Корея (даже и Русия) при подобен акт на агресияНо режим като този в СК е характерен с пропаганда и пъчене,но без реални действия така,че споко
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За какво?За това ,че ония мазния ще изстрелва някаква тенекия?Я полети,я не.Страната е толкова бедна ,колкото е дебел диктатора им:) Я полети,я не.Страната е толкова бедна ,колкото е дебел диктатора им:)"Я полети, я не, но американците са напълнили гащите. А ракетите на Северна Корея съвсем не са примитивни (източник Уикипедиа), дори в Иран са на въоражение и Израел трепери. Според данни на ЦРУ след 3 години СК ще има ядрени балистични ракети с които ще поразява всяка точка в Америка.
90
5
 
2
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Съгласен съм ,че 99% от коментарите тук въобще не са наясно как се води война . Мислят,че Северна Корея са много страшни и на някой му пука за тях само за това ,че имат някаква примитивна ядрена програма.Ако някой (Русия ,САЩ) вярваше ,че представляват реална заплаха да са ги обезвредили отдавна.Виждате ,че даже страните не си евакуират посолствата в Южна Корея..За какво?За това ,че ония мазния ще изстрелва някаква тенекия?Я полети,я не.Страната е толкова бедна ,колкото е дебел диктатора им:)
89
1
 
5
 
! Отговори
@107 преди 11 години
"някои направи ли си трудът да провери как се води съвременната воина.бомбардировки до като не се чудиш на земята ли си или на небето.и чак тогава тръгва пехотата."Правилно! И Ким може да е малък и само на 28 години, но много добре е разбрал това. След като може с едно натискатне на копчето да бомбардира и изпържи Америка с ядрени ракети, хамериканците никога няма да и да си помислят да влязат в Северна Корея да ги демократизират както в Ирак и Либия.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
американците не се умориха да си търсят поводи да се размотават окол бреговете на китай и русия и се плюнчат с тази малка държава - стига просташки номерано да не им го върнат след време тъпкано
87
5
 
0
 
! Отговори
янки преди 11 години
99% от коментарите са писани от пъпчиви пубери които са пълни кратуни.въобще някои направи ли си трудът да провери как се води съвременната воина.бомбардировки до като не се чудиш на земята ли си или на небето.и чак тогава тръгва пехотата.
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EVREITE SA V PATI PO GOLEMI EKSTREMISTI OT MIUSULMANITE JALKOTO E 4E VIANAGI NI OBLA4VAT S TO4NO OBRATNATA INFORMATSIA YUDEISKITE MEDII da VZEMAT PRIMERI OT DRUGITE EVROPEISKI MEDIII KOITO SA MNOGO PO LIBERALNI V TAKIVA OTNOSHENIA
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evreite sa nai Radikalnoto Pleme na tozi Sviat te dori ne ponasiat svoite saiuznitsi zadavaiki im Neudobni vaprosi v Izrael pove4eto Ultra Izraeltsi ne Ponasiat kogato Televizioni Ekipi pravi Dokumentalni filmi po ulitsite na Telaviv Oshte neshto koeto me vpe4atli 4e religioznite evrei Ne rabotiat pri vaprosa s kakvo se zanimavat te kazvat 4e U4at a kogato stane vapros kak rabotiat kak se izdarjat TE vdigat RAMENE kato 4e li ne razbirat SHTO za vapros e TOVA
84
2
 
6
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
А САЩ като си играеха с огъня или тогава огъня беше локализиран само на Балканите, Ирак, Афганистан и т.н. не можеше да достигне САЩ за разлика от сега. Интересно нещо са хамерите-обичат да палят чужди дворове, но когато техният е застрашен вече друга рпесен пея.
83
9
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 11 години
Време е да се даде добър урок на Империята на Злото ! Да не си мислят че това са ония с камилите и чаршафите !! Севернокорейския народ е съвсем друга бира !! Така че УСА то да си седне на задниците и да не се прави на световен господар !!
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
amerika zaedno s GADNITE MIRIZLIVI EVREI DAGO DUHAT PEDALITE .
81
11
 
3
 
! Отговори
ГОГО преди 11 години
След като Садам победи САЩ сега Иран и Северна Корея се надпреварват кой да ги победи.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само го предизвикват малкото кюфте да си изпусне нервите, за да му смачкат фасона. Руснаците няма да го защитят, те искат САЩ да се ангажират с такива дребни риби, за да не им пречат на тях.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98 те и във Виетнам не загубиха , но се отеглиха заради антивоенните вълнения в самите Щати , можеха да озпешелят целия Северн Витенам но не го направиха , за тях никога не е била цел тоталната война , тя е нещо друго.
78
1
 
5
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Do "palen lud si " - какво значи да спечелят война? Искаха да свалят Саддам,свалиха го,искаха да свалят талибанското правителство в Афганистан и го свалиха.Не знам какво разбираш под спечелна война...Имат войски в съответните страни-нормално е да загиват техни войници все пак е военно положение,непрекъснато има въоръжени сблъсъци.Не са там на почивка.На САЩ последната загубена война е Виетнам.А Северна Корея,ако мислеха нещо да правят нямаше да обявят всяка стъпка и да се пъчат,абсолютен фалш
77
2
 
9
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Мале! Хора, подценявате ядрените оръжия. Започнат ли да си разменят ракети, с този свят е свършено. *** бил комунист, *** били бедни...
76
8
 
7
 
! Отговори
ФРАНКО преди 11 години
анкета направена по улиците в България казва, че 65 % от запитаните ще подкрепят АТАКА Т.Е..АТАКА ОТСВИРВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ, КОИТО БЪЛГАРИНА НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ КАКВО ОГРАБВАНЕ И ОБЕДНЯВАНЕ МУ ПРИЧИНИХА, А ИМЕННО БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ И СДС !!! РАЙКОВ ПОРЕДНИЯТ АМЕРИКАНСКИ БАЛОН ПОД НАЛЯГАНЕ- НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА СЛАДКИТЕ ПРИКАЗКИ БЪЛГАРИ - ЩЕ ВИ НАГЛАСИ КАТО ОСТАНАЛИТЕ ПРЕДИ НЕГО.......
75
3
 
2
 
! Отговори
фсб преди 11 години
До Не пишете глупости! - Печеливши от война с тях не може да има.Глупости пишеш ти, това е страна, която не можа дори да се изхранва сама, ако ги бомбандират и им сринат стратегическите обекти, само ще капитулирао от глад за 1-2 години!
74
0
 
0
 
! Отговори
palen lud si преди 11 години
До Kratos kade sa spe4elili voina sami tez klouni mi kaji 4e ne moga da se setja kadeto da otidat go barat mek koliat gi i gi izbivat kato mi6ki tez xamerikanci

Спонсорирани публикации