САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня

Американските въоръжени сили са в повишена готовност
Обновена: 11 апр 2013 14:49 | 11 апр 2013 11:16,
145
САЩ предупредиха Пхенян да не си играе с огъня
Снимка: Reuters

Съединените щати призоваха Северна Корея да спре да "си играе с огъня" и да се откаже от изстрелването на ракета, което тя изглежда възнамерява да направи въпреки международните санкции и риска от избухване на война на Корейския полуостров, предаде Франс прес. 

Американските и южнокорейските въоръжени сили остават днес в състояние на повишена готовност пред лицето на смъртоносната заплаха, която представляват според Вашингтон и Сеул провокативните изявления и действия на режима в Пхенян.

През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса - актове, смятани от Запада за прикрити тестове с балистични ракети, извърши ядрен опит, след който ООН й наложи нови санкции, обяви, че възобновява своята ядрена програма и разположи ракети със среден обсег по източното си крайбрежие.

Още по темата
"С войнствената си риторика Северна Корея си играе с огъня и не помага за успокояването на нестабилната ситуация", заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

Той даде да се разбере, че Съединените щати са готови да реагират при всякакъв сценарий. Попитан за възможностите на севернокорейските балистични ракети, председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси предупреди, че "трябва да очакваме най-лошото" след няколкото успешни севернокорейски ракетни изпитания, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ти си ***. САЩ са най големите терористи на света. Никой не може да ги спре скоро ще видите. Те унищожават собствения си народ та ще мислят добро на други. Много сте заблудени
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"През последната година КНДР на два пъти изстреля ракети носители на сателити в космоса "Що бе, Щатите колко изстреляха? Малко като "лов на вещици", а? Кой показва мускули СК или Световния полицай?
71
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛОЛ!!! Американците ядоха бой в Афганистан 12 години от талибани въоражени с руско оръжие от 47 година и накрая предложиха да преговарят. ЛОЛ!!! Талибаните отказаха да преговарят и американците сега се изтегят. ЛОЛ!!! Американосите също така ядоха пердах от Кеверна Корея през корейската война. ЛОЛ, по голям пердах и от Виетам в Коерея ЛОЛ!!! Сега ако се опитат да демократизират КНДР пак ще ядат здрав пердах ЛОЛ!!! а може и да се изпържат от ядрените ракети на корейците ЛОЛ!!!
70
1
 
5
 
! Отговори
aide преди 11 години
naprah sa s kiufteta i tarator s chesan ,sega otivam da spa.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бомба е гръмне някакси, ще има поразии, но трета световна не.
68
6
 
16
 
! Отговори
Kratos преди 11 години
Щатите щели да претърпят поражение ??? LOL!!! От кого от Северна Корея? САЩ има военен бюджет около 600млрд $ годишно. Не са решили не са демократизирали СК за 24 до 48 часа... Но просто нямат интерес,няма никакви ресурси освен камънаци и гладни хора.На кой му трябват?
67
5
 
18
 
! Отговори
???? преди 11 години
От известно време следя сайта и особено новините относно Северна Корея и наистина не мога да разбера задоволството с което някои хора желаят да има война и то не каква ами с участието на ядрено оръжие-коментарите на тези хора са едни от най-харесваните,което е по- страшното има още хора които им симпатизират...Съвсем изтрещяха комунистите в нашата държава, при такава война,какво драги комунисти,Вие под формата на радиоактивен прах ще се носите гордо над капитализма ли?!***...
66
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато Империята на Злото и Китай стоят плътно зад тях и световния тероризъм, много неща могат да се случат на този свят. Жалко, че я няма твърдата ръка на Рейгън, Тачър, Кол, Митеран и Йоан ПавелII.
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците три месеца хвърляха бомби срещу Югославия и не успяха да унищожат военния потенциал на сърбите. Срещу СК ще им трябват от 5 до 10 години :)
64
9
 
4
 
! Отговори
Прозрял експерт преди 11 години
САЩ са платили на Северна Корея да заплашват азиатските страни за да стане дестабилизациа и така икономокита в Азия да заслабне за сметка на американската.Колко са мръсни тези гадове!
63
3
 
7
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
Абе хора, защо се шашкате. Не разбирате ли смисъла на заплахите на Северна Корея? Когато показват мускули, дефакто си раздават много по-добри карти за бъдещите преговори. Да не си мислите, че Северно Корейците вятър ги вее? Показвайки мускули, много по-добре могат да си договарят по-добри условия при преговори на международната сцена. Особено с гърба на Китай, всичко става още по-добре за тях. Лошото е, че според мен САЩ в момента сами си вкарват автогол, като принципен агресор.
62
15
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Крайно време е Щатите да понесат поне един термоядрен удар на своя територия , за да разберат на място какво всъщност става с народите , на чиито територии те воюват !
61
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм за САЩ ! Нека да издумкат тази комунистическа *** СК !!! Много българи подкрепят комунизма .. защо бе *** такива ? Завиждате на САЩ и начина им на живот и тук избивате комплекси .. жалки сте и ще си живеете като мишки цял живот като подкрепяте разни комунисти и техните режими ! :)
60
8
 
9
 
! Отговори
HidAn преди 11 години
Каквото и да си говорим Северна Корея нямат шанс с техните ракети или с танкове а 30 годишна технология срещу САЩ вярно си е, че САЩ само се мешат там където не и е работата и после защо има терорастични атаки *** американци ...
59
6
 
17
 
! Отговори
янки преди 11 години
ако се отвори границата колко северно корейци ще останат?като си отговорите на този въпрос тогава пишете коментари.
58
7
 
15
 
! Отговори
янки преди 11 години
До коментар.напротив обикновения северно кореец има една мечта да живее като южния си събрат.а не да умира от глад.
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия, aко изстрелят рaкетa, ще бъдaт изпържени нa секундaтa.
56
7
 
6
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Явно амеиканците не разбират нещо , което не им се случвало в животът.Тези хора , дали ще умрат от глад или война-им е все едно.И вместо да ги нахранят,те си "играели с огъня"?????
55
7
 
20
 
! Отговори
янки преди 11 години
1-ви ден от воината янките са унищожили всички радари , летища и 2-3 ракети,ако имат готови-колкото садам имаше химическо оръжие! кафе пауза.от 2рия до 5тия ден 24 часа бомбандиране на всички военни цели.и кореиците на 6 ден няма да знаят на земята ли са или на небето.проблема е ,че няма петрол.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев става главнокомандващ на българската армия при война на НАТО с КНДР.

Спонсорирани публикации