Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
15
 
10
 
! Отговори
ДО 11 преди 10 години
Само не разбирам партизанин ли си ,терорист ли си , какъв си ?? Ако Герб били 1-ви - щял да ги бута с гражданска война. Нали ако са първи това е волята на хората все пак ..
10
29
 
7
 
! Отговори
anakin преди 10 години
До Лебовски, Това , че ще гласувам за ГЕРБ не ме прави *** колега , задръж си мнението за белота....
9
1
 
13
 
! Отговори
лебовски преди 10 години
Навсякъде е беднотия, безнадежност, мор Отчаяни са всички и обезверени,Така нареченият главен прокурор,е главатар комай на шайка от ***.И моля ви, махнете от стените Левски,опозорихме името и му предадохме мечтата рамките строшете ги на ситни трески а ликът му заровете скришно във земята.Но тъй го заровете, че да бъде пак намерен,от българин достоен, честен, смел,за да застане той изправен и уверен,да изпълни всичко за което Левски се е клел.Айде, роби, да излизаме на площадите.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е безпристрастен, този е гербер, поради което и беше уволнен от държавния си пост заради явно партийно агитиране. Не разбирам защо се дава трибуна на подобен елемент.
7
50
 
20
 
! Отговори
МАРИЯ преди 10 години
САМО ГЕРБ И НИКОЙ ДРУГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ С НОВ МАНДАТ НА ГЕРБ...За съжаление и моята прогноза за резултатите е подобна. ГЕРБ ще са първа политическа сила, България е пълна с *** тип Буда. За мен изходите след 12 май ще бъдат 2: 1) герберите не могат да съставят правителство и е на ход коалиция с участието на БСП; 2) ГЕРБ правят правителство с помощта на Волен или Местан (еднакво позорно е който и от двамата да е) и ги бутаме с национална гражданска война.
5
5
 
26
 
! Отговори
Лебовски преди 10 години
Боко кротко си пикае,сетне футболче играе,а върху синята идеяКостов, като чудна фея,изс-ра се нагло, безогледно,и тя издиша за последно..
4
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е важно как гласуват хората, а кой брои бюлетините, на това разчитат и от ГЕРБ и сега ни облъчват с платените от тях прогнози!
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки път във вечерта на изборите гледам нааканите физиономии на досега управляващите и на социолозите. На 12-ти няма да е различно.
2
1
 
18
 
! Отговори
... преди 10 години
Затуй сме зле, понеже наще големциса всъщност жалка банда от крадци.Затуй и наще майки и бащи,се ровят в кофите посред нощиПричината са наще магистрати,комай дружнка от кастрати,които няма грам достойнство или чест,имат само интерес..
1
3
 
22
 
! Отговори
Мира Радева преди 10 години
Аплодирам статистиките на безпартийния, подчертавам, безпартийния проф. Константинов, но моите фантомни проучвания от анонимни агенции показват 250 депутати за ГЕРБ в НС.