Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 11 години
Трети представител на на ГЕРБ се включи в бунта срещу ЦветановИван Петров потвърди, че шефът на НАП е в листите заради апартаментите на бившия министър Бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров директно обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че подслушва безразборно, че рекетира бизнеса и че отговаря за черните каси в партията.Петров е третата личност от ГЕРБ, която застава срещу Цветанов след бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и бившия депутат Емил Димитров.За мен най-големият ужас бе да чете СРС-та в НС и да обвинява лекари, без да е ясна вината им, казва Петров,
30
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 12 май 2013 Българоубийците от герб и техните гъзоблизци ще загубят по многокатострофален начин изборите.Хората няма да простят издънките и пошлите приказки на бойко медотиев борисов по известен като бойко тиквения памперс за пенсионерите ,на цветан цветанов по известен като цецо лъжецо за подслушванията и ще ги накажат.След загубата на герб този професор Михайл Константинов със какво ще се оправдава ще е останал изненадан от вота на българския народ
29
3
 
3
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Е*ал съм ви и в сметките.ПП Шльонск и ПП Глас Народен номер едно!!!11one!
28
9
 
11
 
! Отговори
gg преди 11 години
*** ***, как не ви омръзна нагло и безпардонно да гледате собствените си деца и възрастни родители да ровят по кофите. Трябва да си мазохист за да подържаш една 100 годишна илюзия разбила живота на няколко милиона хора и просперитета на една цяла държава. Сергей Доган Местан Ибрям на сЪд гробокопачи на Р България. Да махнем този цирей БСП-ДПС веднъж завинаги стига с тази долна комунистическа пошла партийка.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolkoooooooooooooooooo ste prosti ne e istina kakav e tozi mazohizam nevijdan da glasuvash za komunistite za poreden pat
26
7
 
9
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
ДО 11- От такива ид*оти като теб България ще се затрие ,ако аз гласувам за ГЕРБ,а децата ми за БСП трябва да ме убият ли в гражданската война ?Не сте забравили и до девето коляно да се затриете как братя и сестри вкарвахте в затворите и убивахте за една загубена и доказана престъпна кауза наречена комунизъм. Ако не ви харесва хващайте балкана търсете си ятаци ,така или иначе червената клика се е научила да живее на гърба на народа.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен по Яворовски да възкликна към бедния нещастен народ"Спри,недей",друго не остава.Всеки народ сам твори съдбата си.Колко ли са свестните хора в тези уж влизащи в парламента партии.Откъде толкова вяра у този измъчен народ към своите сатрапи.
24
3
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Нали спечелихте предните избори с акцента на целувката на Доган за БСП и се кълняхте, че никога няма да се коалирате с тях, както лошите комунисти! А сега и с дявола ще се съюзите, за да влезете в Парламента!
23
4
 
7
 
! Отговори
аве преди 11 години
този Мишу трябва да се скрие като Мира Януева и да не си показва грозната *** повече!
22
0
 
9
 
! Отговори
Чукча преди 11 години
Аз не искам коалиции в следващият парламент,а партиите влезли там да седнат на една маса и да се разберат как да намерят работа на хората.Това го интересува в момента всеки един българин.Има ли коалиция,ще има и опозиция,а има ли разединение в такъв момент,ще има и нови протести,ново падане на правителство и в крайна сметка народа ще си остане все така беден.Надявам се политиците ни да проявят поне малко отговорност и да преглътнат партиините си различия в името на народа.
21
5
 
16
 
! Отговори
Отчаян Българин преди 11 години
Хора, Българи, бъдете толкова активни на изборите, както сте по форумите, иначе ще стане като предния път - всички, които пишеха по тях, разбираха какво е Будиста, ама гласуваха другите, *** и го избраха..... Да не стане пак така.п.п. Мразя комунистите, но повече мразя простотията, чалгаризацията, мутрафонщината, милиционерщината, месийството, безпардонността и всичко което представлява ГРОБ!!!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
iskame si dartite komunisti i tehnte kato Gechev.....zaslujavame tanene v mizeriq za6toto ne gi ochstihme predi 23 godini
19
4
 
1
 
! Отговори
Michael___ преди 11 години
До АнонименПри демокрацията трибуната се дава и на подобни елементи. Друг е въпросът как да ги слушаме тези елементи.
18
3
 
1
 
! Отговори
Michael___ преди 11 години
До АнонименПри демокрацията трибуната се дава и на подобни елементи. Друг е въпросът как да ги слушаме тези елементи.
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ataka sa komunisti a horata imv lstite sa meko kazano oligofreni
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mahaite go toq Konstantinov....daite tuk pelteka Raichev pddrajnik na a Sergei
15
3
 
12
 
! Отговори
лебовски преди 11 години
Цецо, дългото ухо,противно, нагро същество,физкултурник , мазен и пъпчив,пъпешовиден и плешив,невежа, нагъл и ***,ХОРА, иска да ни управлява ПАК!
14
10
 
3
 
! Отговори
anakin преди 11 години
Никой няма право да определя народния глас олигофренски или Будалски ли е , това . че някой ще го заболи от това какво ще гласува народа си е негов проблем....
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излиза, че гласувайки за герб, получаваш и *** чушки в комплект! За какво Боко събори само барбекюто на Доган. За да не се гледат накриво сега За това никакви гербове и фесове!
12
12
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
АТАКА НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ГЕРБ

Спонсорирани публикации