Какви са възможните коалиции след вота

Константинов: ГЕРБ води на БСП с 20 депутати
Обновена: 30 апр 2013 14:45 | 30 апр 2013 11:17,
381
Какви са възможните коалиции след вота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутати и не повече от 25. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред „Фокус“ по повод електоралните нагласи малко преди изборите на 12 май.  

„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутати, а БСП – 75-80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров се е стабилизирала на около 20-22, г-жа Кунева засега прескача бариерата и ще има 12-14 депутати”, посочи проф. Константинов.

СДС, ДСБ и РЗС са малки симпатични партии, но в момента не влизат в следващото Народно събрание, посочи той.

„Дай Боже, електоралните нагласи да се променят. Тези партии имат добри експерти, чиито становища би било полезно да чуваме, ако влязат в законодателната власт, но трябва да положат много усилия. Единствено виждам, че г-н Костов е много активен в интернет пространството със свои поставени презентации. Възможно е това да му помогне”, заяви проф. Михаил Константинов.

Според него единствената възможна двупартийна коалиция е ГЕРБ плюс ДПС.

„Тук обаче има много тежки личностни конфликти, противоположности и тази коалиция изглежда трудна", коментира той.

Другата възможна коалиция е тройната коалиция – БСП, ДПС и Кунева в ролята на НДСВ.

"Има и вариант правителство на малцинството – нещо, което видяхме преди четири години. ГЕРБ прави правителство, няма собствено парламентарно мнозинство, но някой от другите партии го подкрепя. Примерно би могла „Атака” да го подкрепи”, посочи проф. Константинов.

Според него такива правителства на малцинството са много ефективни, защото малката партия, която не участва в управлението, задава своята програма.

„Тя може във всеки момент да свали правителството, като оттегли подкрепата си. Това правителство доста добре трябва да се съобразява с малкия си партньор”, заяви проф. Михаил Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА КОСТОВ НЯМА ДА МУ СЕ ОТВОРИ ПАРАШУТА ,ЗАЩОТО МНОГО СЕДЕСАРИ КАТО МЕН ГО ОТЪЖДЕСТВЯВАТ С БСП.
150
7
 
8
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Абе всички социолози ли са купени от ГЕРБ бе! Как пък не се каза че ГЕРБ няма да са с най-висок процент. Как ще бъдат със 100 депутата бе, че аз нямам нито едни познат, колега, приятел, който има намерение да гласува за ГЕРБ?! Ама спрете с тая нагла кампания бе, възможни коалиции и във всяка първо ГЕРБ. Е няма да е така, освен ако не купят изборите. Ама този път протестите може и да не са толкова мирни.
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до ''ПАРТИЗАНО''20Другари ,защо засекратихте енергийните ДОГОВОРИ ...за 15 г.?
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе червени, пенбени все тая - тока от юни ще ви скочи 20%, данъците пак ще ви ги вдигнат, пак приятели ще ви крадат колкото си искат и пак ще си бъдете роби на доизживяване :)
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля си след тази кална предизборна порноигра на комунистите дали няма да ядат още по-голям бой ! Това ще амбицира много хора ,които не харесват Герб за да накажат комунистите!
146
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не БСП и ДПС
145
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП и ГЕРБ се страхуват и треперят, Костов ще наказва предателите.
144
2
 
6
 
! Отговори
лъсват червени задни преди 11 години
Айде, яжте го сега на новата ''тройка'' - гея, бея и Габонската фея! Идат бодри (хидро-) инженери, Трактори и Бригадири, бързо заличили дири!
143
6
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 11 години
Управляваха ни ---КРАТУНИ и ТИКВИ ,....очаквам -----ДИНИТЕ !
142
4
 
7
 
! Отговори
до 187 преди 11 години
Пич, как да гласувам за някакъв, който обяснява по телевизията как пикае?
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цирка продължава
140
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българския народ явно заслужава ниския си жизнен стандарт! Как може да гласуваш "за"и върнеш на власт партия, която само за 4 години успя да срине, буквално да срине и съсипе тая държава!Явно БГ избирател има нискък интелектуален потенциал, робска психика и много лесно се поддава на медийни манипулации! Ако ББ и ЦЦ управляват още един мандат ще изтрият държавата България от картата на Света!
139
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дУ 181Напълно си добре !От това си направи сметката ,....КОЛКО ПО-ЗЛЕ СА ПРЕДИШНИТЕ КРАТУНИ ,ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ,ДО ТАМ ,ЧЕ ТАКИВА ТИКВИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ !Народът предпочита всеки друг ,но не и ----БСП/ДПС/СДС,НДСВ ---,КОИТО СЕ ПРОБВАХА ----ПО НЯКОЛКО ПЪТИ !
138
0
 
9
 
! Отговори
ннииккии преди 11 години
Всичко което съм прочел по медиите за последните 10 години ме накланя на един единствен въпрос.Защо не на превземе някоя друга държава и да се свърши със агонията ?И се чудя как във продължение на 500 г. Османската Империя на е изтраела.
137
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ФАКТ!Каквито и коалиции,и формули да се правят ,....БСП е на течение ---100%!Даже и ДПС ще ги изпързалят !България ,трябва да бъде управлявана от ---ГЕРБ и СДС---,ако има разбирателство !Ако няма такова ,....ДПС отново ще се намърда ,и българските партии ,....ЩЕ ДУХАТ СУПАТА !
136
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ли не съм добре? Как може една партия довела държавата до пълна мизерия и изритана от властта да е първа политическа сила?
135
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като толкова убедително се изказва професора, дайде да не правим избори, хем няма да харчим излишни пари!? Само искам да му видя червената тиква на 12 май, как ще приказва разни "заучени фрази" от типа - "....комунистите са виновни, Държавна сигурност виновна, Станишев виновен, пенсионерите виновни.....и пр."............
134
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато ---ДПС съществува в Бг ,....Бойко ще е на власт !БСП ,са аут!
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са възможните коалиции? Само от един вид - безпринципни. Нищо положително не може да се очаква от хора, с доказана некомпетентност, безпринципност и алчност. 23 години "преход", 23 години разруха! И пак трябва да се започне от нулата в икономиката.
132
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари от БСП ,....къде скрихте Меди ДоганоФ !---Ятаци ,...ли сте му?

Спонсорирани публикации