Норвегия ни дава ?12 млн., иска да види граждани

Общо 126 млн. евро налива Кралството в родни сектори
Обновена: 10 юни 2013 15:34 | 10 юни 2013 13:27,
47
Норвегия ни дава ?12 млн., иска да види граждани
Гюру Катарина Викьор, посланик на Кралство Норвегия. Снимка: Булфото

Норвегия отпуска 12 милиона евро за укрепване на гражданския сектор в България, съобщи във Варна посланикът на скандинавската страна у нас Гюру Катарина Викьор.

В морската ни столица тя представи възможностите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм пред представители на държавната и местната власт.

"За гражданския сектор програмата се разработва в момента, но на нея ще могат да разчитат всички неправителствени организации", каза тя.

Дипломатът уточни, че за 2009-2014 година страната ни ще получи общо 126,6 милиона евро.

Най-много средства - 43 милиона евро, България може да усвои в сферата на "зелената" икономика. За подкрепа на правосъдието и вътрешния ред скандинавската държава осигурява 16 милиона евро, а за опазването на културното и природно наследство в страната ни - 14 милиона евро.

Сектор здравеопазване може да разчита на 13,4 милиона евро по този механизъм.

Посланик Викьор уточни, че срокът за изпълнение на проектите, които бъдат спечелени до края на 2014 година, може да бъде до април 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До Анонименнорвежците скоро ще имат избори и желаят да знаят дали подарените от тяхно име пари са усвоени по предназначение От кои отрасли и фирмички последния месец са се пръкнали още 100 български милионери Дали това не са зелените и слънчеви токове На всеки работещ норвежец му удържат 40 процента данъци без обяснения
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
депутатите какво още чакат та не са засмукали тия милиончета нищо ,че са малко за тях
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пари няма да се открадат, просто месните ще добавят условия и ще се пресеят само техните избранници! Нашата полит олигархия- грешка няма!
36
3
 
0
 
! Отговори
читател преди 10 години
До Анонименбаси олигогрена сищо не се запиташ защо програмата е 2009-2014 а едва сега стартираявно са се пазили да не им откраднат парите
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но водени от една мутра, ние до такава степен сме си пикали на суратя, че ако някой ни подаде ръка- ще пробаме да я отхапем! Колко жалко, че всички се превърнахме в тикви!...
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо да наричаме викингите- наивни? Един богат и проспериращ народ НЕ МОЖЕ да е наивен! Наивници и *** сме ние, които вкарахме 97 от шайката Герб в НС, а партии от демократичната порода останаха аут!
33
1
 
4
 
! Отговори
Наивни преди 10 години
Наистина скандинавците са добронамерени и наивни като деца,но при този наплив на всякакви "балканци", ще разберат че не всички са като тях !
32
0
 
1
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До 34От добрина ги дават. Не ти ли се е случвало некой да ти даде 1000 лева да си купиш нова перална примерно. При мене постоянно се случват такива работи.ПОВЯРВАЙТЕ В ДУХА НА КОЛЕДА!!!
31
1
 
7
 
! Отговори
kris преди 10 години
Az jiveia cega v Norvegia. Pomagat na vsichki darjavi, ne samo na Balgaria, zashtoto sa dobri i naivni kato deca. Ne gi pluite, te sa ot malkoto bogati strani koito pomagat. Koi bogat chovec shte vi dade pari? Broiat se na prasti.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не дава пари без да поставя условия. За тях статията не казва нищо, защото не са за четене!
29
0
 
16
 
! Отговори
норвежецa преди 10 години
Едно време ние дaвaхме зaеми.....нa Либия и други стрaни.....a сегa след 23 години дaлновидно упрaвление взимaме зaеми и все още не можем дa достигнем потребителскaтa кошницa от 1989 годинa......
28
0
 
16
 
! Отговори
88 преди 10 години
Можем да благодарим на норвежците за жеста .От наша страна остава да се представим блестящо като работим честно по проектите които са заложени в тия пари .Дано да се направи добра организация и да се работи честно и да е от полза на българското общество.Благодаря на Норвегия .Все пак има държави които не им е все едно за нас е то нищо даром няма но е нещо добро от колкото нищо.Само ние не се харесваме българитеВижте хората ни харесват и нас и държавата.Не бъдете черногледи и злобни.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
setiha se za nas naj-setne ,i za opazvane na kulturnoto ni nasledstvo
26
0
 
2
 
! Отговори
dsds преди 10 години
ti si izvratenqk maimuno takava.ti daje ne si vijdal kakvo e v evropa,trugnal ot poleto da pishesh.mlukni i si gledai chata
25
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия извратняци искали граждани да видят-*** извратена ***.
24
4
 
4
 
! Отговори
t.e. преди 10 години
иска да види повече п.е.али срещу тези пари
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние селянете, да умиргаме ли? Ба тия граждани, особенно зеленятите на ПрокоФиев!
22
1
 
17
 
! Отговори
До 24 преди 10 години
Ааа някои хора са ги получили тия пари, а други са ги и усвоили! А за народа е останало само и единствено да го поеме! Те това се е получило или ще се получи в крайна сметка де!
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
... та кой ли не ни го сложи така финно ...--------------------------------------------------------------------Киро, кой беше финния, че май все много болеше от изброените?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ли съм *** или тъпо е написано, периода е 2009-2014, а за всичко се говори в бъдеще време. Или сега е 2013 г или машината на времето се задействала. Всъщност какъв периода, получили ли сме тези или предстоят да се получават.

Спонсорирани публикации