Брайвик се отказа от наследство, не ще да оставя нищо на държавата

Атентаторът зарязал апартамент в скъп квартал на Осло
Обновена: 11 юни 2013 14:56 | 11 юни 2013 14:27,
7
Брайвик се отказа от наследство, не ще да оставя нищо на държавата
Андерш Брайвик Снимка: Reuters

Норвежкият десен екстремист Андерш Брайвик, който е в затвора за убийството на 77 души на 22 юли 2011 г., се отказа от наследството си вероятно за да не го остави на държавата, каза днес неговият адвокат, цитиран от Франс прес.

След като през март майка му почина след продължително боледуване, апартаментът им беше обявен за продан за около 3,7 милиона крони (към 484 000 евро).

Именно в това жилище в скъп квартал на Осло екстремистът твърди, че планирал кървавите си деяния - бомбен атентат срещу сградата на правителството в столицата, последван от стрелба срещу няколко десетки младежи на остров Ютьоя.

Брайвик се нанесъл да живее в апартамента през 2006 г., на 27 години, и останал там до 2011 г. Месеци преди касапницата се преместил в една ферма, така че да може да се снабди с торовете, необходими му за направата на взривно устройство.

Според неговия адвокат Торд Йорде Брайвик се отказал от своя дял преди смъртта на майка си вероятно за да не трябва да го отстъпи на държавата като обезщетение за семействата на жертвите.

Това със сигурност е една от причините за решението му, каза юристът, потвърждавайки съобщенията в таблоида "Верденс ганг" (Ве Ге).

Очаква се наследството да отиде у полусестрата на Брайвик и някои благотворителни организации, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Андерш Брайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
13
 
! Отговори
Бай Кън преди 10 години
Тея плюсчета дето ги давате за тоя изверг......и на майтап да е бог ще ви накаже!Може ли да има такива *** ве!Тоя психопат отне живота на толкова млади невинни хора!
4
12
 
22
 
! Отговори
Слави преди 10 години
Грозен *** погубил толкова много деца ми се усмихва доволно пред камери и фотоапарати.Отдавна трябваше и той да е 3 метра под земята.
3
22
 
39
 
! Отговори
м-р Х преди 10 години
абе само ще ви кажа че докато Брейвяки върешееше в Щвеция точон по същото вреем чернсилките направиха бунт в Лондон - същински погром - а и сега мъжът извършил убиства в Лондон пак е афроамериканец - обаче никой не ги закача, нищо че са 5 милиона а закачат българите които заедно с румънците нямат даже 100 хил души общо. Брейявик беше прав .Дайте да изчистим света от мюсюлманите и афроамериканците.
2
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхлив ***!
1
35
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герой!