Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали

Организираната престъпност обаче е намаляла, отчете шефът на СДВР
Обновена: 11 юни 2013 14:51 | 11 юни 2013 10:42,
65
Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали
Снимка: архив Булфото

Битовата престъпност в София е скочила спрямо в първите пет месеца на годината спрямо същия период на предходната година. Това стана ясно от изказването на директора на СДВР комисар Ивайло Спиридонов пред БНР.
За първите пет месеца битовата престъпност в София се е увеличила с 1300 престъпления повече спрямо същия период за миналата година.

Най-голям дял имат кражбите – 800 кражби повече има през тази година, със 100 са се увеличили уличните грабежи.
По думите на Спиридонов най-много ценни вещи се крадат от районите на София, в които живеят хора с по-висок стандарт - "Бояна", "Драгалевци". Проблем на полицията са и гастрольорите - хора, които идват от цялата страна, извършват престъпления и си отиват.

По негови думи със задълбочаване на икономическата криза се е задълбочила и този вид престъпност.

Този вид престъпност е приоритет на МВР, защото тя засяга най-много гражданите, заяви Спиридонов.
Според шефа на СДВР организираната престъпност е намаляла, но битовата се увеличила.

Служителите, които са на ръководни постове, само и единствено са професионалисти и ще допринесат за намаляване на престъпността, заяви Спиридонов. Той се зарече, че няма да има смяна на шефове на районни управления в София.

По думите на шефа на СДВР са взети мерки и срещу нелегалната продажба на цигари. Тече операция, при която са задържани големи количества цигари и тютюн, обясни още той и допълни, че доста от продаващите са били заведени в районните управления и са били предупредени.

Ивайло Спиридонов коментира и нашумелия случай с обира на брата на президента Росен Плевнелиев.
В къщата е проникнато през алуминиевата дограма, а обитателите са били на друг етаж, обясни Спиридонов. Той обясни, че в момента органите на реда се опитват да открият местонахождението на част от вещите.

За абсолютно всеки гражданин полагаме едни и същи усилия, обясни още Спиридонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Калина преди 10 години
Божееее, голям удар сте направили - борбата с/у контрабандата на цигари :D:D:D Ами докато сме толкова бедни, ще има и хора, които да си купуват опасни за здравето цигари по 2, 3 лв.! А какво печелят хората от удара ви срещу "контрабандата" ??? Че трябва да дават по 5 лв. за кутия цигари при заплата 300 лв.? Или печелят тези, дето ще си пълнят гушките от лиценза на цигарите, докато купуват българския тютюн за жълти стотинки от земеделците, които се скършват, за да изкарат някаква продукция!!!!!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Бедността до какво води. Има и хора, които са си крадци по принцип и за тях, това е начин на живот, но е много страшно когато някой се принуждава да краде, за да оцелее, защото работа просто няма. Не е вярно, че само за мързеливите няма работа и че който искал работел. Хората търсят с месеци работа и то в София и са готови да почнат какво ли не, само за да оцелеят.Виждам колко много вече са безработните, съседи, приятели, свестни хора унизени и смачкани от това, че живеят в България и.
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ,ням оправия.Няма Полиция тя отдавна е заспала зимен сън.Няма прокуратура и тя си дреме,за съда няма въобще да повдигам въпроса.И какво остава да се организират граждански сдружения и да се направи дублаж на всички служби и малко по малко да пратим институциите където им е мястото а именно у тях.
53
1
 
2
 
! Отговори
аня преди 10 години
До Анонимен д.... го ти.
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато се върне"Софийското жителство и задължителните регистраций за местоживеене",тогава престъпността ще се ограничи!!!
51
5
 
16
 
! Отговори
american boy преди 10 години
Да ви е честита новата Тройна коалиция! Да здраствуеть Гей, Бей и Злодей!
50
9
 
12
 
! Отговори
es преди 10 години
Цветанов е виновен
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Та да попитам само,хората за който говорят че,живеят с висок стандарт не са ли придобили това имущество по същият начин като крадците ,който ги обират?
48
2
 
28
 
! Отговори
йкил преди 10 години
сега са кражби, после идват отвличанията ... терорът започва
47
1
 
29
 
! Отговори
интересен преди 10 години
интересно е, че говорят за "хора с по-висок стандарт в "Бояна", "Драгалевци""Аз живея цял живот в Драгалевци, нямам висок стандарт, нито никои от моите съседи го има, но хора като нас се ограбват, Онези с наистина високия стандарт имат циментови огради по 3 метра високи и охрана, при тях проблеми няма ... така че, не мисля, ве статията говори за класически крадци от типа "Робих Худ", хаха
46
1
 
27
 
! Отговори
Народната Милиция преди 10 години
Спят в патрулката, или както официално се казва на "15мин. почивка" са, а една пресечка по-надолу свалят гумите на камион и го оставят на трупчета.Дори и да заловят някаква крадена стока, никакъв шанс да си я вземеш обратно. Веществено доказателство, някакви мними търгове, или май си ги разделят помежду си на кой каквото му трябва народните милиционери.Важното е че вече не ни подслушват и организираната престъпност е бита, хахаха. Спя спокойно вече...с заредена двуцевка за глигани:)
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hora kradeto ot polititzite, kakto te kradat ot nas, a ne da se kradem pomezhdu si.
44
3
 
28
 
! Отговори
Защитник на всичко B преди 10 години
"За абсолютно всеки гражданин полагаме едни и същи усилия, обясни още Спиридонов"...Това абсолютно не е вярно и всеки простосмъртен българин го знае. Когато обират брата на президента Росен Плевнелиев, органите на реда се опитват да открият местонахождението на част от крадените вещи. А защо не и на всичките вещи. Тъкмо ще ги върнат на бедния човечец. Дали това се прави за всяка домова кражба? НЕ! Стига сте ни хвърляли прах в очите...ИСКАМЕ РЕЗУЛТАТИ И СПОКОЙСТВИЕ ЗА ИМОТИТЕ,ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ
43
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да го ду*ат бедните.
42
3
 
11
 
! Отговори
ани преди 10 години
До didi- мен не ме притесняват кражбите.Изкарвам честно някоий лев за консумативи и малко храна, така,че няма какво да ми крадат.Старите дрехи ли? или апартамента под наем.А тези който имат спечелено с мръсни пари поговорката изцяло важи.Трябва да има равновесие.
41
6
 
11
 
! Отговори
didi преди 10 години
"От където дошли, там отишли"
40
1
 
19
 
! Отговори
против преди 10 години
До Natural DialecticsЩе дойдат и при тебе.Трябва да се върне жителството иначе става много зле.Човек убиваи за два лева.Не се радвай ,че някой до теб е зле ,а ти не.
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМ ПРАЗ..КРАДЦИТЕ КРАДАТ ОТ СЕБЕПОДОБНИ..ДА СЕ КРАДАТ И ..КАКВОТО ИСКАТ!!!
38
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** наглите сини оядени прасета, страшни професионалисти. Миналата седмица ми обраха апартамента. Знае се и кой е, очевадно нагла кражба. Следователите още даже не са ми са обадили да говорят с мен!! Ама защо да бързат?! Нека мине седмица две доказателствата да се продадат спокойно и после просто да подаваме статистически сигнали и да говорим общи приказки. А реално кой им плаща заплатата?!?!
37
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новата власт увеличи кражбите - веднага , щом дойде.

Спонсорирани публикации