Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали

Организираната престъпност обаче е намаляла, отчете шефът на СДВР
Обновена: 11 юни 2013 14:51 | 11 юни 2013 10:42,
65
Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали
Снимка: архив Булфото

Битовата престъпност в София е скочила спрямо в първите пет месеца на годината спрямо същия период на предходната година. Това стана ясно от изказването на директора на СДВР комисар Ивайло Спиридонов пред БНР.
За първите пет месеца битовата престъпност в София се е увеличила с 1300 престъпления повече спрямо същия период за миналата година.

Най-голям дял имат кражбите – 800 кражби повече има през тази година, със 100 са се увеличили уличните грабежи.
По думите на Спиридонов най-много ценни вещи се крадат от районите на София, в които живеят хора с по-висок стандарт - "Бояна", "Драгалевци". Проблем на полицията са и гастрольорите - хора, които идват от цялата страна, извършват престъпления и си отиват.

По негови думи със задълбочаване на икономическата криза се е задълбочила и този вид престъпност.

Този вид престъпност е приоритет на МВР, защото тя засяга най-много гражданите, заяви Спиридонов.
Според шефа на СДВР организираната престъпност е намаляла, но битовата се увеличила.

Служителите, които са на ръководни постове, само и единствено са професионалисти и ще допринесат за намаляване на престъпността, заяви Спиридонов. Той се зарече, че няма да има смяна на шефове на районни управления в София.

По думите на шефа на СДВР са взети мерки и срещу нелегалната продажба на цигари. Тече операция, при която са задържани големи количества цигари и тютюн, обясни още той и допълни, че доста от продаващите са били заведени в районните управления и са били предупредени.

Ивайло Спиридонов коментира и нашумелия случай с обира на брата на президента Росен Плевнелиев.
В къщата е проникнато през алуминиевата дограма, а обитателите са били на друг етаж, обясни Спиридонов. Той обясни, че в момента органите на реда се опитват да открият местонахождението на част от вещите.

За абсолютно всеки гражданин полагаме едни и същи усилия, обясни още Спиридонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
29
 
! Отговори
rument преди 10 години
Това е идеята на това правителство, да върне мутрите. Гамени и *** са цялото правителство в момента.
15
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ПАТРУЛИРАЩИ ПОЛИЦАЙ?????????? ВИСЯТ СИ В РАЙОННИТЕ И КАТО ГИ ИЗВИКАШ ТЕ ГЛЕДАТ НАМУСЕНО ЧЕ ИМ РАЗВАЛЯШ РАХАТЛЪКА. АКО НЕ СПЯТ В РАЙОННИТЕ СПЯТ ПО КОЛИТЕ. ВСИЧКИТЕ ЕДНИ СНАЖНИ МОМЦИ ПО МЕТЪР И ДВАДЕСЕТ И ПО 150 КИЛА. ЗА ИНТЕЛЕК ВОБЩЕ НЕ ГОВОРИМ. АКО ВСЕ ПАК НАСТОЯВАШ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА ИЛИ ТЕ ОТСВИРВАТ (ДОРИ ТЕ ЗАПЛАШВАТ ЧЕ ЕВЕНТУАЛНО СИ ОБИДИЛ ДЛЪЖНОСТНО ЛИЦЕ И МОЖЕ ДА ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ) ИЛИ ХИТРО ТИ НАМЕКВАТ ЧЕ МОЖЕ И ДА НАПРАВЯТ НЕШТО, НО ТРЯБВА ДА СЕ ПО ИЗРЪСИШ. А НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ.РЕФОРМАТА В МВР НЕ Е ЗАКЪСНЯЛА, НЕЯ Я НЯМА.ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ Е
14
3
 
42
 
! Отговори
БОЯНА И ДРАГАЛЕВЦИ преди 10 години
В БОЯНА И ДРАГАЛЕВЦИ ЖИВЕЕЛИ ХОРА С ПО-ГОЛЯМ СТАНДАРТ. ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА , ЧЕ ТАМ ЖИВЕЯТ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ. ЕСТЕСТВЕНО КРАДЦИТЕ ЩЕ СЕ НАСОЧАТ ЗА ПЛЯЧКА ТАМ. БАРОВЦИТЕ ОТКРАДНАЛИ ОТ НАРОДА , А ПОСЛЕ И ТЯХ ГИ ОГРАБИЛИ НАРОДНИ ХОРА. ПИТО -ПЛАТЕНО. ГОСПОД ЗАБАВЯ , НО НЕ ЗАБРАВЯ. КОЛКОТО ДО ПРЕЗИДЕНТСКОТО БРАТЧЕ , АМИ И ТО ЩЕ ПЛАЩА ЗА КРАЖБИТЕ НА БАШ КРАДЛИВИЯ КОМСОМОЛЕЦ. С КАКВИ ПАРИ ТИЯ БРАТЯТА СИ ПОСТРОИХА САРАИТЕ- РАЗБИРА СЕ С ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА И ВСЕКИ ПО РЕДА СИ ПЛАЩА ГРЕХОВЕТЕ
13
2
 
10
 
! Отговори
CAS преди 10 години
ЧЕСТИТО ПОВИШЕНИЕ И НА КОЛЕЖКАТА ОТ ОТДЕЛ ПРЕТАЛЕНИЯ СРЕЩО ЛИЧНОСТА,КАДЕ МУ ПРОДУХВА ТРОМБОНА ВСЯКА КОМАНДИРОВКА,ДА ПОЧЕРПИ ТЯ СИ ЗНАЕ).
12
6
 
36
 
! Отговори
полудевам полечка преди 10 години
Нека си краднат орицата.И без това крадат откраднато, така чи какво ривети
11
9
 
19
 
! Отговори
Shop преди 10 години
От началото на годината полицаите са заети да охраняват митингуващи ***, какво чудно има, че крадците се вихрят на воля.
10
16
 
16
 
! Отговори
акуд преди 10 години
така е след цветан цветанов
9
6
 
22
 
! Отговори
cas преди 10 години
най големия *** корумпиран СПИРИДОНОВ -ШЕФ -ЧЕСТИТО НА БАНДИТЧЕТАТА ИМАТ ЛИ ПАРИЧКИ ТОЙ Е ЧОВЕКА.
8
31
 
21
 
! Отговори
111 ddd преди 10 години
Каква престъпност? Няма никаква престъпност! ГЕРБ й счупиха гръбнака! Благодарение на другаря Цветанов и другаря Борисов сега всички в България спят спокойно!
7
3
 
22
 
! Отговори
компир преди 10 години
а от кои да крадат от тези дето нямат,колелото се върти,бедния крадял станал богат,след това се краде от него,нали и други искат да са богати,колелото на живота
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди няколко години полицаи не регистрираха кражба, за която сигнализирах. Така си отчитат по-малко кражби, демек полицията бди и престъпниците не смеят, пък и не се налага дежурните да се занимават с досадни документи. Защо пък да свършат нещо, като може и да не го свършат. Изобщо не вярвам на никакви техни статистики за никой период.
5
1
 
32
 
! Отговори
гном преди 10 години
Кво ни занимавате с простотии!?Това не е никаква новина,ами си е нормалното състояние в държавата още от времето на мутрите.Чудите се с какво да си запълните нужните редове,че да си вземете жълтите стинки.Дерзайте...
4
21
 
52
 
! Отговори
optimist преди 10 години
След 4 г. спрени кранчета и секнати далавери, сега червените бандити ги очаква грабене като за световно!
3
2
 
54
 
! Отговори
Още 200 години преди 10 години
Кражби,убийства,алкохол,чалга,в фалирала България!
2
1
 
61
 
! Отговори
123 преди 10 години
Идете в КАТ Пловдив и там ще видите как буквално на метри от управлението мургавелите продават цигари без бандерол от години. "мерки и срещу нелегалната продажба на цигари" ??? въпросните мерки са сигурно брошурки и напътствия.
1
27
 
51
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Нормално ГЕРБ не са на власт и червените престъпници почнаха се вихрят

Спонсорирани публикации