Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали

Организираната престъпност обаче е намаляла, отчете шефът на СДВР
Обновена: 11 юни 2013 14:51 | 11 юни 2013 10:42,
65
Бум на кражбите в София, най-много са в баровските квартали
Снимка: архив Булфото

Битовата престъпност в София е скочила спрямо в първите пет месеца на годината спрямо същия период на предходната година. Това стана ясно от изказването на директора на СДВР комисар Ивайло Спиридонов пред БНР.
За първите пет месеца битовата престъпност в София се е увеличила с 1300 престъпления повече спрямо същия период за миналата година.

Най-голям дял имат кражбите – 800 кражби повече има през тази година, със 100 са се увеличили уличните грабежи.
По думите на Спиридонов най-много ценни вещи се крадат от районите на София, в които живеят хора с по-висок стандарт - "Бояна", "Драгалевци". Проблем на полицията са и гастрольорите - хора, които идват от цялата страна, извършват престъпления и си отиват.

По негови думи със задълбочаване на икономическата криза се е задълбочила и този вид престъпност.

Този вид престъпност е приоритет на МВР, защото тя засяга най-много гражданите, заяви Спиридонов.
Според шефа на СДВР организираната престъпност е намаляла, но битовата се увеличила.

Служителите, които са на ръководни постове, само и единствено са професионалисти и ще допринесат за намаляване на престъпността, заяви Спиридонов. Той се зарече, че няма да има смяна на шефове на районни управления в София.

По думите на шефа на СДВР са взети мерки и срещу нелегалната продажба на цигари. Тече операция, при която са задържани големи количества цигари и тютюн, обясни още той и допълни, че доста от продаващите са били заведени в районните управления и са били предупредени.

Ивайло Спиридонов коментира и нашумелия случай с обира на брата на президента Росен Плевнелиев.
В къщата е проникнато през алуминиевата дограма, а обитателите са били на друг етаж, обясни Спиридонов. Той обясни, че в момента органите на реда се опитват да открият местонахождението на част от вещите.

За абсолютно всеки гражданин полагаме едни и същи усилия, обясни още Спиридонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре започна правителството на атака-бсп-дпс.Учителя Ленин -,,вземете от богатите,то е взето от вас.''
35
2
 
24
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Онбаши, за мен и за теб отстрела ще е законен, но адвокати и съдии ще е незаконен - използвал съм неправомерна сила.*** искал да ме хлопне по главата с права лопата, но виждаш ли аз съм помислил, че държи пушка и съм го гръмнал неправомерно.Те тва е закона у БеГето!Е*ем ти и законите!!Каквито законотворците, такива и законите!
34
5
 
16
 
! Отговори
гог преди 10 години
Не са престъпници тези които влизат в богата къща ,вила, кола за да вземат откраднатото от богатите.
33
4
 
14
 
! Отговори
икли преди 10 години
Крадец е онзи който краде 2 кокошки. А ония дета иземват откраднатото от БГнарода не са крадци. бОГАТИТЕ ИМАТ -- вила на море , на балкана , яхта на халхи малхи , джипове скъпи дрехи ,часовници, овшорни сметки, голями КОМИСИОНИ. Има какво да иземвват.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поумняха ***,разбраха от кого трябва да се краде. като ще лежи 6 месеца,ако изобщо лежи,нека да не е за 3 кила домати на бабата от градината,поне да е за 3 кила злато или 3 плика пачки в зелено от новите чорлбаджии.
31
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кражбата от богатите е официалната доктрина на комунистите ! Естествено е да се увеличи престъпността ,отвличанията и преразпределението...... Нали ГЕРБ вече не управляват, а сегашните отричат всичко постигнато от тях .......
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щото *** нямат страх вече от полицията, и защото вече ГДБОП не е законна оргаизация, и реално няма правомощияНе забравяйте че всеки е невинен до доказване на противното, а не е трудно да се измъкне някой дори и без връзки от почти всичко, със точни твърдения и приличен адвокат. Нужна ни е не полицейщина ми военно положение. Камери, микрофони и полиция навсякъде е спасението, престъпниците трябва да ги е страх, аз лично нямам против и в спалнята да ми сложат камера - нямам к'во да крия
29
7
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
боцмане, то и по сегашния закон имаш право на законен отстрел ако някой ти влезе в къщата с взлом, ама каквито и закони да ти сложат, импотента си е импотент.
28
8
 
9
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Добра новина , майната им на богатите :)
27
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
щом се краде от богат не е престъпление.Те и без това са престъпници повечето от тях.Бавят заплати на работници и крият данаци.Много ми харесвам да гледам богатите да плачат
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще има масови обири на къщите на обирджиите, купени с откраднати пари от народа. Каква ирония.
25
1
 
43
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
битовата престъпност няма да намалее, докато не се промени закона.Щом *** може да влезе и да краде в имота ми и аз нямам право да се защитя, *** винаги ще краде!
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво стана, бе другари? Защо ли престъпността си вее байрака? Не е късно да се развихри и организираната като обезличите ГДБОП, както дискредитирахте МВР.Безсрамно племе! Да ме прощава тате, който беше комунист идеалист...
23
3
 
17
 
! Отговори
Витоша преди 10 години
Всъщност това, което касае и ощетява гражданите са именно някои битови престъпления като обирите, отделно от това на първо място измамите и кражбите по големите нива, където става въпрос за крупни суми, ощетяващи обществото. Като цяло тва с организираната престъпност, ако се имат предвид наркотици и *** почти не ме интересува, защото и двете покриват черен пазар и винаги ще съществуват, защото има търсене от същите граждани и като цяло не ми бъркат в джоба на мен и на обществото.
22
2
 
4
 
! Отговори
emos преди 10 години
kомпир,давай парата.Нито един
21
1
 
40
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Прав е човека ! С неорганизираната престъпност е по - трудно , защото организираната те си я създадоха и лесно могат да я ограничат в определен момент.
20
4
 
29
 
! Отговори
курч преди 10 години
Това ми звучи като - бум на проститутките, но проституцията намалява... Сега очаквам като при всяко едно правителство на БСП към ДС да се започне с терора - бомби, поръчкови убийства и т.н.
19
2
 
11
 
! Отговори
компир преди 10 години
а някои от вас представят ли си какво ще стане ако СЕ СПАЗВАТ законите,ами първо нямаме толкова затвори,ако решим да използваме и на комшийте,колко свободни граждани на България остават,на който го сметне давам 100 000 лв,естествено окрадени от вас
18
7
 
35
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
При комунистите винаги е било така!
17
1
 
58
 
! Отговори
ZLA преди 10 години
А какво да кажат хората по селата!?!?СПРЕТЕ *** НАПАСТ!!!!!!!Къщите са обирани по няколко пъти,селата обезлюдяха и от това-да не смееш да замръкнеш!Къде е държавата,полицията ,съда!Докога ще има *** с по 20 висящи дела!Само крумови закони!И като се отбраняваш сам и убиеш ***-си готов за затвора!Кога ще промените НК-за неизбежната самоотбрана?Да стане като в САЩ!Искате да стигнем до война с *** ли?И това ще стане!!!

Спонсорирани публикации