Нелсън Мандела е в критично състояние

Само Бог знае кога ще настъпи часът, каза дъщеря му
Обновена: 27 юни 2013 14:24 | 27 юни 2013 14:20, Елка Василева
4
Нелсън Мандела е в критично състояние
Снимка: Reuters

Бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела е в критично състояние и всичко може да се случи във всеки момент, заяви голямата дъщеря на Мандела - Маказиве Мандела, цитирана от южноафриканското обществено радио САФМ, предаде Франс прес.

"Мога само да повторя, че татко е в много критично състояние. Всичко може да се случи във всеки един момент. Но само Бог знае кога ще настъпи часът", заяви дъщерята на Мандела.

"Ще останем с него, с татко, докато той е все още с нас, докато реагира на нашето докосване, докато все още отваря очите си", допълни тя.

Внучката на Мандела Ндилека Мандела потвърди казаното от дъщеря му. Тя добави, че за семейството е още по-тежко, защото всичко се случва пред погледа на обществото.

Други внуци на Мандела събраха оставените от негови привърженици цветя пред болницата, в която той се намира от близо три седмици, и ги прибраха вътре.

В цялата страна хората се молят за Мандела. Пред болницата специални песни му посвети хорът на Армията на спасението, посочва АП.

Членове на младежката организация на управляващата партия Африкански национален конгрес днес ще имат колективна молитва за Мандела.

Заради влошаването на състоянието на Мандела южнофриканският президент Джейкъб Зума отмени пътуване до Мозамбик, където трябваше да участва в среща на върха на Общността за развитие на държавите от Южна Африка, посочва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
8
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Южна Африка никога не е била държава на ***-четете история.холандските заселници -бурите са създали държавата на празно място.Ида е имало някакви племена те са били малко.Бурите са се противопоставили дори на Великобритания-Англо-Бурската война.Тези *** са преселници,дошли да търсят работа и поради неконтролираната раждаемост и криворазбраната демокрация съсипаха хубавата държава.Да знаете в цяра африка една уредена,спокойна и просперираща държава?
2
19
 
7
 
! Отговори
Мата Космата преди 10 години
Мхм съгласен с Реалиста! Черна ***, част от грандиозния ционистки план за 'демократизиране' на света. Добре си беше по времето на Апартейда!!!!
1
19
 
16
 
! Отговори
Реалиста преди 10 години
Да мре по бързо! Южна Африка, прекрасна държава преди идването на *** като черноработници в именията на белите. Безумната им неконтролируема популация в годините доведе до какво ??? До бунтове...преврати, смяна на режима и напускане на белите от ЮАР. Сега останалите бели хора там, живеят в страх от банди на ***. Когато населението на една държава е обхванато от мързел си търси външна наемна работна ръка и се случва точно това. Германия я чака същото с турците, Европа с китайци и ***.