Синдикати и работодатели искат редакция на бюджета

Дянков оставил пълен погром, смята Тренчев
Обновена: 23 юли 2013 14:03 | 23 юли 2013 10:32, Веселина Йорданова
26
Синдикати и работодатели искат редакция на бюджета
Снимка: архив, Булфото

Необходимо е Бюджет 2013 година да се актуализира, смятат синдикати и работодатели. "Всички опори на бюджета „Дянков“ рухнаха, има и нова програма, която трябва да бъде обезпечена със съответните средства”, заяви изпълнителният председател на БСК Божидар Данев пред Нова телевизия.

„Едната опора беше ръст на БВП с 1,9 на сто, в момента имаме ръст с 0,4 на сто. Втората опора беше нарастване на потреблението, няма нарастване на потреблението, имаме нарастване на потребление само на правителството и на публичните разходи, нарастване на вноса, за да има повече ДДС – няма нарастване на вноса, напротив, износът расте и ДДС-то трябва да се връща", каза той.

Прогнозната инфлация е 3,4 на сто, а в момента имаме дефлация минус 1,1 от началото на годината. Тоест ние нямаме бюджет, който може да се изпълни в този вид и този бюджет трябва да се коригира, допълни той.

Още по темата
По думите на изпълнителния председател на БСК важно е да има контрол на бюджета и на публичните разходи, какъвто досега не е имало. Малкият и средният бизнес беше смачкан през последните три-четири години, каза още Божидар Данев. Според него всички негативи от икономическата криза държавата с лекота е прехвърлила върху бизнеса, затова няма работни места и доходи.

По думите на Данев управляващите никога не са се съобразявали с мнението на социалните партньори. Той заяви, че това е стил на управление на всички правителства - когато бюджетът се разглежда, да се внася два или три дни предварително.

Във вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество за актуализацията на бюджета  работодателите не участваха, а синдикатите получиха материалите само час и половина по-рано. Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев определи заседанието като опит за свикване на Тристранен съвет и го нарече нелегитимен поради отсъствието на едната страна.

„Считаме, че ако искат от нас адекватен отговор, трябва да изпратят материалите два три-дни преди заседанието на Тристранния съвет”, посочи синдикалният лидер.

„Не се съмнявам, че Дянков е оставил пълен погром. Начинът обаче, по който това се представя пред хората, ме кара да мисля, че е политически незряло”, каза Тренчев и добави, че начинът, по който е станала актуализацията на бюджета, е твърде далеч от нормалната процедура.

Константин Тренчев предупреди, че тепърва предстои голямата катастрофа в енергетиката. „Ситуацията в енергетиката е ужасна - става нещо страшно, а рухне ли тя, ще повлече и това, което работи. Трябва да се сменят правилата, ако сменим само актьорите, пиесата е същата, а тя вече е втръснала на хората 23 години”, коментира още президентът на КТ „Подкрепа”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тренчо навремето ДЯНКОВ не ти даде по голяма заплата и сега пиштиш като настъпено коте.*** СИ БИЛ И ТАКЪВ СИ ОСТАВАШ. Цяла Европа признава Дянков само ти НЕ ГО УВАЖАВАШ защото си глупав НИКОТИНОМАН /и вероятно наркоман/..
20
6
 
2
 
! Отговори
един гласувал преди 10 години
щом и Тренчев почна да реве ...значи Орешарски е в правилната посока . Този пишман доктор докога ще е лидер!!! на синдикат --то и бай Тошо не бе толкова години начело на държавата . Време му е да си ходи при неговите господари . Знаете кои са нали ? Стига сме го хрантутили .То затова сме на този хал - всичко което не става за нищо изведнъж се оказа на лидерска позиция .Аман от такива...
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея номенклатурни партийни кадри сега "бизнесмени" от БСК почват да реват веднага като държавата им спре кранчето от което цицат 24 години!!!Ми като не им върви бизнеса да фалират, други ще дойдат и ще го развиват по добре без да висят на дотации и субсидии от държавата постоянно.14 млрд. външен дълг имаме заради такива изявени "бизнесмени" в България,дето за тях смисъла на бизнес е държавната поръчка.
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още не са дошли на власт и вече им се вижда малка лапаницата.Ще дръпнат едно дебело заемче, ще си го разделят, а за нас остава да го изплащаме още 10 год.Все им били малки сумите в бюджета, пък разходите голем...Еми и в моето семейство разходите постоянно се увеличават, но за сметка на това пък доходите ми намалят. Само още малко да посъбера и довиждане през терминал 2 ще има, и дано завинаги.
17
2
 
8
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
След като всякакви комисари, емисари и посланици се изредиха да дават акъл, значи сме колония. Но след като е така, моля да ни бъде назначен генерал-губернатор, всички изживяващи се за политици да се разкарат, държавните чиновници да бъдат редуцирани до 20000 души и готово.
16
6
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Изход за който може терминал 2, летище София. С народа дето си избира същите крадци да ги управляват вече 70 години не виждам друг избор.
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе я марш да работите!Ако разбирахте от политика щяхте да сте в далаверата,а не да киснете по форумите,и да се доказвате,колко сте умни !
14
2
 
22
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Как е възможно върху България да налазят такива ***,става въпрос за всички управляващи след 1944 година.И синдикатите (всъщност каква работа вършат тези синдикати?)
13
3
 
17
 
! Отговори
Няма оправия преди 10 години
Харчове, харчове,харчове. Няма нито една реформа, която да доведе до някакви реални приходи които след това можем да харчим.. Сега звучи хубаво малко повече пари за майките, бонус за първокласници и други такива еднократни, които ще могат да използват предизборно след няколко месеца, за да не е тотален погрома, а и след това когато трябва да плащаме тия простоти, ще бъдат други управялващите, които ще трябва да правят стегнация 2-3 години... и пак ще кажат вие нищо не давате, и цикъла се повтаря
12
31
 
26
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 10 години
Тренчев, ***, ако не беше Дянков, сега България щеше да се гърчи - невероятна безработица /вижте Гърция - 30% безработни/, двойно по-ниски заплати, печалбите на мафията около ДПС и ДПС щяха са са стократно по-големи, дългове, които щяха да задушават икономиката за десетки години напред...Всеки разумен човек ще каже - браво Дянков, ти управлява това тъпо и неблагодарно стадо много професионално и го спаси от още по-тежка мизерия!
11
3
 
26
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Заем се взима за да се направи нещо, а не да се раздават за социални нужди
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До optimistми то и Дянков тегли заем 800млн за земеделците, ама Орешарски се оправи, защо да не се справи и със следващия заем?
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде бяхте до сега задълженията в енергетиката са 5 400 000 000 лева КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩААААААААА 0.1% ограби 99.9%-та Ще оцелеят ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ
8
5
 
17
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
С шиене на долни *** и износа им,с бармани,сервитьори,фермери ИКОНОМИКА не се прави и няма как да просъществува такава!!! След като нямаш ИКОНОМИКА,прибягваш до ЗАЕМ-просто и ясно.Всички страни теглят ЗАЕМИ,но имат икономика и държавна собственост,която им служи като ГАРАНЦИЯ и ОБЕЗПЕЧЕНИЕ на същия,а какви гаранции дава България на кредиторите си,за да се отпускат такива средства и на какво разчита за връщането на тези заеми даже и на управляващите не е ясно!! Залогът е НАРОДЪТ,с данъци,акцизи.
7
3
 
7
 
! Отговори
щатни преди 10 години
Д-р Константин Тренчев: Писна ми от тозинарод! Искам да се махна!
6
8
 
16
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Само БСП и бизнеса искат парите от заема
5
2
 
30
 
! Отговори
нели преди 10 години
къде беше този *** до сега!!!че сега си казва мнението!!вземат само заплати и нищо не правят!!!!!!!
4
1
 
27
 
! Отговори
caramba преди 10 години
Виж във Франция има синдикати, но това тук нашето е меко казано порнография.Големи специалисти са шефовете на така наречените синдикални организаций ж България.
3
1
 
8
 
! Отговори
Zzz преди 10 години
Ами като знаехте че са кифли защо ги уставих те
2
2
 
28
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
А ти Тренчев какво направи като синдикат, защо не давате резюме, какво сте свършили за всичките тези години като синдикат! Т*панар.

Спонсорирани публикации