Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!

Пред нас са афганистанците, че и македонците, сочи рейтинг на ООН
Обновена: 9 сеп 2013 15:51 | 9 сеп 2013 12:10,
91
Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!
Снимка: flickr

Дания е най-щастливата нация в света, следвана от Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция.

Това сочат данните на ООН, която в доклад публикува рейтинг на 156 страни, направен в периода 2010-2012 година.

В съставянето на класацията са участвали специалисти в областта на икономиката, психологията и статистиката.

Като критерии за оценка те избрали шест фактора, сред които реален брутен вътрешен продукт на човек от населението, продължителност на живота, възможност да разчиташ на някого от близкото си обкръжение, субективната степен на свобода при вземането на решения, защитеността от корупция и щедростта.

Къде сме ние?

България е на незавидното 144-то място, изпреварена даже от Афганистан (143).

Най-нещастната страна в света, оказва се, е Того. Пред нея се нареждат Гвинея, Танзания, Руанда, Бурунди и Бенин.

В първата десятка на щастливите страни пък са намерили място държави като Канада, Финландия, Австрия, Исландия и Австралия. Във втората десетка са САЩ (17) и Нова Зеландия (13).

Русия е на 68-о място, а Албания е на 62-ро. Косово е на 83-та позиция.

Във втората стотица на рейтинга на ООН са Сърбия (106), Босна и Херцеговина(107), Унгария (110) и Македония (118).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 години
Щастието е чувство а не обективна реалност.Нормално е народ мразещ всичко и всеки и то безплатно да е в дъното на класацията.Но както знаем в природата празно няма,още по нормално е и такъв народ да изчезне потънал в омразата си притопен от доста по щастливи такива като *** ,турци и реснаци. Процеса е в ход и 2035 ще е последната в която българите ще са мнозинство в таз страна,която в чест на създателите си ще продължи да се казва така но езика и културата ще бъдат записани в червената книга.
74
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Тука един, 87, напомня че дивакът по това се познава, че се мисли че е по способен. Шведите и датчаните или норвежците никога не им е хрумвало да се мерят с турците, а от турски хвалби преля, даже султана каза че Европа има нужда от турция, а не турция от Европа. А в тази турция огромната част от населението, в анадола всичкото, живее по нисък стандарт от в България подложена на геноцид от евреите. През турско в Балканските вилаети е бил най високия стандард и култура в империята.
73
2
 
5
 
! Отговори
ахмед преди 10 години
щастието трябва да се търси то никога не идвало само/ЛИЛИ ИВАНОВА/ колко е била права...
72
8
 
9
 
! Отговори
ЛЕНИН преди 10 години
НАЙ- ЩАСТЛИВИ СА ХОРАТА В БЕЛАРУС - ЗАЩОТО ЖИВЕЯТ В СОЦИАЛИЗЪМ И НЕ СА СТРЕСИРАНИ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ КОИТО НИЕ ИМАМЕ...
71
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки път, като чуя тая простотия за датчаните и ми идва да повърна. Мислят се за щастливи, щото не знаят колко са зле всъщност. Няма такива инфантилни алкохолици като скандинавците. Няма как да си щастлив в държава, където има 5 дни в годината, когато температурата достига 25 градуса и 6 месеца вали... И има неписано правило да не сядаш до друг човек в автобуса, ако има свободно място, да не би случайно да се заговорите... Абе, въобще не ми ги хвалете, колкото и да са богати, не са хора това...
70
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
vesko02, ти си нещастен, защото казваш БСП, ДСП и Атака, а не включваш ГЕРБ който е филиал на същите комунисти заедно с турската партия, но се изхитряваш да слагаш в купа единствената българска партия Атака. Тя няма и 7% - за какво се кахариш? - Да, тя е единствена от българи, всички други са окупатори, а и те са написали тези 7% - да не би гласовете да се броят! Ако в Дания имаха само еврейско-***-турски партии щяха да бъдат след нас.
69
4
 
3
 
! Отговори
''благодар преди 10 години
Има и по-зле от нас ---АФГАНИСТАН!?!?
68
4
 
7
 
! Отговори
джордс сорос преди 10 години
...Ако някъде в страната има нещо нередно (разбирай престъпление) там положително ще намерите евреи...- Хенри Форд, индустриалец, изобретател и издателЛуциферианството, масонството, ционизмът, болшевизмът и глобализацията са глави на едно и също чудовище световното еврейство!
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Porednata PROSTOTIA NA dnes.''bg
66
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До AzПропуснах го ,но трябва да изредя цяла плеяда хубавци влезли в политиката за пари готови на всичко.Някой сеща ли се за действително загрижен за обществото и националните интереси политик?
65
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
аз пък за момент реших че щастието са го мерили с някакви по-научни методи, като брой самоубийства, брой продадени антидепресанти, или в краен случай просто са питали хората "доволни ли сте от живота". а то - бвп, продължителност на живота, ала бала.
64
1
 
3
 
! Отговори
ianek преди 10 години
tozi tapanar deto e napisal statiata nima hubava informatsia NORVEGIA E PREDI DANIA
63
5
 
5
 
! Отговори
ганьо преди 10 години
май турците/комунисти спряха да плащат на драскачи по форумите, гледам че няма вече подкрепящи *** правителството на доган
62
2
 
9
 
! Отговори
Az преди 10 години
До vesko02Вероятно си нямат и циркаджията Борисов да му се чудят кото излезе да говори на махленска сбирка ли е или по национална телевизия.
61
3
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Датчаните имат ли БСП в комплект с ДПС и Атака?
60
6
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
Където са минали комунисти трева не никне !!! В България те още не са си тръгнали... Докато това продължва ще копаем дъно след дъно.
59
3
 
6
 
! Отговори
Лилия преди 10 години
Стига вече с това дъно.Един народ който слуша 23 г. едно и също,колко сме зле ,че сме на дъното,черни хроники за самите нас няма бъдеще.Как се оцелява като му се вменяват подобни неща ,да истина е но до кога .Щом няма промяна за добро значи нищо не се прави за хората.Какво правим тогава ?Сменяме тези които управляват страната докато дойдат други които ще работят за това да не сме на дъното.
58
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Искам да броя делфини ,три и половина милиона и щастието е пълно.
57
2
 
7
 
! Отговори
рамбо преди 10 години
а ве ей ***,стига сте писали само глупости бе,да ви таковам на тъпите измишльотини
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тия загубени проучвания могат само да промиват мозъците на биомасата...може ли един нормален човек да обясни коя е единицата за измерване на щастието? Какъв научен метод използва това проучване? Как ли се измерва "възможността да разчиташ на някого от близкото си обкръжение" или "субективната степен на свобода при вземането на решения"....с две думи глупости на търкалета...

Спонсорирани публикации