Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!

Пред нас са афганистанците, че и македонците, сочи рейтинг на ООН
Обновена: 9 сеп 2013 15:51 | 9 сеп 2013 12:10,
91
Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!
Снимка: flickr

Дания е най-щастливата нация в света, следвана от Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция.

Това сочат данните на ООН, която в доклад публикува рейтинг на 156 страни, направен в периода 2010-2012 година.

В съставянето на класацията са участвали специалисти в областта на икономиката, психологията и статистиката.

Като критерии за оценка те избрали шест фактора, сред които реален брутен вътрешен продукт на човек от населението, продължителност на живота, възможност да разчиташ на някого от близкото си обкръжение, субективната степен на свобода при вземането на решения, защитеността от корупция и щедростта.

Къде сме ние?

България е на незавидното 144-то място, изпреварена даже от Афганистан (143).

Най-нещастната страна в света, оказва се, е Того. Пред нея се нареждат Гвинея, Танзания, Руанда, Бурунди и Бенин.

В първата десятка на щастливите страни пък са намерили място държави като Канада, Финландия, Австрия, Исландия и Австралия. Във втората десетка са САЩ (17) и Нова Зеландия (13).

Русия е на 68-о място, а Албания е на 62-ро. Косово е на 83-та позиция.

Във втората стотица на рейтинга на ООН са Сърбия (106), Босна и Херцеговина(107), Унгария (110) и Македония (118).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
БСП ще изтегли пари да лекува песимизма ни.
54
5
 
5
 
! Отговори
Щастливецът преди 10 години
Мисълта ми е, че има и щастливи хора в България. Само малко трябва да знаеш как да хванеш народа за топките и си ти.
53
9
 
9
 
! Отговори
Щастливецът преди 10 години
Мене пък си ми е кеф. Отивам на какао, отивам на слънчев, златните и с малко пари правя каквото си искам. Да не говорим през останалото време в студентски град какво става. Малоимотните селянки за една почерпка и разходка по магазините правят такива неща дето не сте виждали по филмите. Отделно имам една камара льохмани дето ми бачкат за смешни парички, а фирмата ми на края на годината е напреде със стотици хиляди. Отделно имам 7 шивашки цеха из цяла България и майките ви ми бачкат за минимална.
52
1
 
4
 
! Отговори
dxd преди 10 години
holandia pod pliva na narkotika sa taka scaslivi
51
10
 
10
 
! Отговори
Славов 25 години преди 10 години
Незнам за вас *** но аз съм щастлив младеж в БГ.Татко който беше Яка Мутра но го убиха остави много кинти които той е заработвал като ви е бил с бухалка и ви е рязал месо по месо за да му плащате данък Спокойствие..хаххаха.Е кинтите са в майка и мен.Държавата не смее да ни вземе нещо защото сме демокрация и не е законно пък и си плащаме където трябва...хахаха.Помня бях малко момче на 10 години и вие писахте по чатовете когато някой плюеше нашето семейство че децата не били виновни...хаххаха.
50
2
 
3
 
! Отговори
Уркото преди 10 години
До народопсихолог Г-н Народопсихолог, гледам построили сте къщата и сте застъпили смяна у днес.бг-то а?
49
2
 
8
 
! Отговори
EDIN BALGARIN преди 10 години
Naistina li ne vijdate(ili pak az se zablujdavam),4e BALGARIA se razpada vav fizi4eskia smisal na darjava.Ne samo moralno ,kulturno ,etni4eski,ikonomi4eski I kakavto iskate smisal,ako prodaljavame po sawia na4in do max.10-15godini we ni za4erktnat ot kartata na sveta.Triabvat realni promeni,piwete kakvo da se pravi ,v protiven na4in krai s nas kato nacia I darjava?
48
3
 
7
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
мързел не мори, а мъчи
47
3
 
18
 
! Отговори
hehee преди 10 години
нещастни са леваците,които ламтят за пари,коли и безгрижен живот.пълно щастие няма майна.ако имаш едното ти убягва другото.мааалко да ни вдигнат стандарта/което няма как да стане със сегашните дупедавци/и България ще стане едно прекрасно за живеене място.дай боже по скоро да изнамерим правилните БЪЛГАРИ за тази работа.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите нещастни- taka e, wsichko e sobstwenost na chuzdenzi, i fabrikite, i zawodite, i energetikata, i armiata i parlamenta, i presata i telewiziata i mediite, kakwoto im naredqt otwun, tova izpulnqvat
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пушете трева и бъдете щастливи. Толкова е просто.
44
11
 
15
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Ако Орехарски си изкара мандата ще сме и след Бурунди.
43
8
 
10
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
щастието не е само в парите :-).
42
3
 
17
 
! Отговори
nhgvetz преди 10 години
Има много бедни държави по света, но само в България американският ток стана по-скъп от заплатите и пенсиите.
41
6
 
27
 
! Отговори
Щастлива преди 10 години
Аз пък съм щастлива: имам си прекрасни две дечица, мил съпруг, уютен дом, работа която обичам, родителите и приятелите ни са около нас...това е всичко от което се нуждая. Вярно, почиваме в не най-луксозните хотели, не вечеряме с чер хайвер...но сме щастливи. И си мисля: щастието е състояние на духа и способността да знаеш кое ти е достатъчно, за да бъдеш щастлив...щастието не в банковите сметки, палатите и автопарка..а в чистата съвест, любящото сърце и приличен стандарт. И всеки може да го има!
40
3
 
11
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Ами явно в Дания се краде по-малко и има и за обикновения датчанин...В класациите по богатство в челото ще има със сигурност повече българи от колкото датчани.След толкова милиарди налети в малка държавица като България отдавна не трябваше да има нито престъпност,нито голяма безработица но не би...
39
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как да не сме на дъното с този стандарт на живот. Замислете се какво толкова има Дания,което го няма тук в България, че заплатите им да са 15 пъти по-високи.За да живеят охолно няколко държави на запад е необходимо много по-голям на брой държави на изток да мизерстват.Те на практика са усвоили благата на държави като България и затова имат.Достатъчно е да стъпят във държави като България с 10-тина компании за добив на руди, води, ток и комуникации, за да извлекат по-голямата част от благата
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме да караме немски коли по магистрали от градо до родното ни село, да гледаме японски телевизори, да живеем като гърците все на маса и с чаша в ръка, бизгиня да е 10ст/л., да ни плащат по 5000 лв заплата и да работим по 1-2ч на ден ей така за разнообразие и социални контакти, основно с новите млади колежки, а вечер да лелеем как да докараме путин, и да му предадем в ръцете без дори една пушка да гръмне, малката ни държавица.Нямам вече критерии по които да определя какво точно се случватук
37
1
 
7
 
! Отговори
O_o преди 10 години
Това не е нищо ново - още преди години имаше такива статистики .... Примерно - economist/node/17722557
36
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина ли?Хехе още мисли ,че може шепа студенти да живеят в Манхатански пентхаус за 10 милиона.Още мисли ,че всеки втори американец живее в имение от милион нагоре.Та Сам у къщи ,някои светна ли се че обитава палт за 2,5 милиона.Е това е от медиите постоянно му се набива ,че е беден и как да се чуства добре.

Спонсорирани публикации