Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!

Пред нас са афганистанците, че и македонците, сочи рейтинг на ООН
Обновена: 9 сеп 2013 15:51 | 9 сеп 2013 12:10,
91
Българите нещастни, докосват дъното! Датчаните – щастливци!
Снимка: flickr

Дания е най-щастливата нация в света, следвана от Норвегия, Швейцария, Холандия и Швеция.

Това сочат данните на ООН, която в доклад публикува рейтинг на 156 страни, направен в периода 2010-2012 година.

В съставянето на класацията са участвали специалисти в областта на икономиката, психологията и статистиката.

Като критерии за оценка те избрали шест фактора, сред които реален брутен вътрешен продукт на човек от населението, продължителност на живота, възможност да разчиташ на някого от близкото си обкръжение, субективната степен на свобода при вземането на решения, защитеността от корупция и щедростта.

Къде сме ние?

България е на незавидното 144-то място, изпреварена даже от Афганистан (143).

Най-нещастната страна в света, оказва се, е Того. Пред нея се нареждат Гвинея, Танзания, Руанда, Бурунди и Бенин.

В първата десятка на щастливите страни пък са намерили място държави като Канада, Финландия, Австрия, Исландия и Австралия. Във втората десетка са САЩ (17) и Нова Зеландия (13).

Русия е на 68-о място, а Албания е на 62-ро. Косово е на 83-та позиция.

Във втората стотица на рейтинга на ООН са Сърбия (106), Босна и Херцеговина(107), Унгария (110) и Македония (118).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
11
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Браво на Народопсихолог! Напълно подкрепям! Непрекъснатите напъни за избиване на комплекси, гледането все в чуждата паница и вечното псуване и хленчене не биха могли да направят щастлив никого, та дори и за кратко! А това, че все някой друг ни е виновен, и все някой друг трябва да ни "оправя", направо ни е като олимпийски спорт! Жалко, че имаме 4 сезона и уникална природа, жалко че пропиляваме така безумно живота си...
34
8
 
12
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
До като има такива , дето по цял ден ревът тук във форума ,колко са бедни , а по същото време ,ще си счупят краката да се катерят към Бузлуджа, така ще е ................
33
4
 
15
 
! Отговори
tonygl преди 10 години
Абе кой и защо ни облъчва с тези глупави статистика не знам. Това всекидневно да се обяснява колко сме зле ит.н.н вече на заговор ми прилича. Не енормално всеки ден такива "новини" да пускате. Мен не са ме питали дали съм или не щаствлив и мои познати също не са ги. От де разбраха колко сме щаствливи или просто на тях така им се вижда ?
32
6
 
8
 
! Отговори
Радостен преди 10 години
Показателно е, че резултатите от това изследване излизат на 9 септември. Задаваме ли си въпроса колко назад ни върнаха спасителите в червено.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в Уругвай легализираха тетрахидроканабинола и сега се пръскат от щастие, туризма процъфтява с добавка от закупени имоти от доволни туристи и много усмихнати хора по улиците... вземете пример
30
6
 
25
 
! Отговори
Kултура ми Янков преди 10 години
Само 6.5 млн.българи ,имат щастието да живеят в България,...ОСТАНАЛИТЕ НЯМАТ ТОВА ''ЩАСТИЕ'',...НО ИМАТ ВСИЧКО ОСТАНАЛО!
29
6
 
12
 
! Отговори
Горазд преди 10 години
Не че сегашните ще се справят по-добре от Боко Тиквата, пак ще си останем последни в ЕС, но важното е че той не е на власт. Това ни стига.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че това какво е лошо? Ами значи българина винаги иска повече, такъв му е гена. Иска да се развива. Да го погледнем от тая страна. Пълното задоволяване води до прогресивно затъпяване:)
27
1
 
17
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
Това изследване е по-скоро колко са заблудени хората и колко са им промити мозъците.Едва ли американеца от караванения парк дето вързва двата края е релано щестлив ,но му е набито да е такъв ,не е ден или два филма "They Live 88" е пълна истина колко лесно се влияе на масата как да се чуства и държи.Та и такива като 4 ти не липсват тук ,като чуеш 1000 пъти една мантра я повтаряш.
26
4
 
17
 
! Отговори
Е й? преди 10 години
Само гупавите и заблудени хора се чувстват щастливи. Всеки с малко мозък и амбиции иска повече и никога не е доволен. Що не се поинтересувате колко антидепресанти и други легални наркотици пият Скандинавците?
25
4
 
12
 
! Отговори
народопсихолог преди 10 години
Благодаря за масовата подкрепа. Разбирам, че казвам много и то неудобни истини, които не винаги се харесват на хората. Поради простата причина, че те откриват себе си в моите думи. Което само по себе си доказва колко съм прав. Колкото за Ганьовеца какво повече да му се каже. На наш *** му дайде да се оплаква колко му е скапан живота, и как винаги има някой който крои планове да го прецака.
24
2
 
10
 
! Отговори
гном преди 10 години
До 22И ако спрем да д*искаме навсякъде и да си я пазим чиста,и ако спрем да гледаме в на другия паницата,ей тогава ще сме щастливи...
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подобни изследвания са напълно неверни, защото не правят разлика между доволство и щастие. Щастието не може да бъде измерено, то е в душата ни, а доволството лесно се измерва - то е в гаража, или в банката. Българите са прекрасни и весели хора, време е да го разберат. Бог да пази България и българите.
22
6
 
7
 
! Отговори
Kozar Belene преди 10 години
Е бива ли такова нещо, сега на власт са БСП и ДПС, хорат празнуват 5 % намаление на тока всекидневно с усмивка на уста, само не знам защо не се говори за 13-та пенсия в бюджет 2014-та.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не вярвайте на тези глупости!
20
2
 
13
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Той Щастливеца не е бил щастлив,вие искате обикновения българин да е.....Е,няма как да стане това...
19
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усмихвайте се на нещата около вас. Имаме си страхотна страна. Планини, реки, море. До като се подлъгваме по американските потребности никога няма да сме щастливи. Просто не сме такава нация. Ако се радваме на обикновените неща от живота, ако излизаме по-често да се разхождаме сред природата, ако четем повече книги, ако спрем да гледаме новини .. тогава ще станем щастливи.
18
3
 
23
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Твоя авер в Испания май ги взима тия 4 000 евро за цяла година след като остава на нула. Ти в ред ли си? Знаеш ли колко са 4 000 евро на месец сега в Испания? Там на месец никой не взема толкова вече и жена му вземала 2500евро и тя и пак на нула. хахахахаха По-измислена история не бях чел скоро
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина се юрна да избива комплекси колко е преуспял.И така живота му минава в глупости.Къща на село ,малко басеинче и 10 декара ниви ,всеки е в състояние да си позволи ,но не е в това въпроса ,трябва да имаш палат ,мерцедес и собствен бизнес ,че да се докажеш.
16
1
 
14
 
! Отговори
До 17 преди 10 години
Това го приемам като комплимент за българите!

Спонсорирани публикации