Нова програма ще подкрепя проекти за енергийна ефективност

Средствата по "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" са ?15 млн. до 2017 г.
Обновена: 10 окт 2013 14:04 | 10 окт 2013 13:06, Елка Василева
1
Нова програма ще подкрепя проекти за енергийна ефективност
Снимка: архив, Булфото

Общо 15 млн. евро ще бъдат инвестирани по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, съобщи зам.-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров по време на конференцията за представяне на програмата.

Средствата ще бъдат насочени към въвеждането на енергоефективни решения и иновативни технологии, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката и енергетиката.

Програмата ще се изпълнява до април 2017 година и ще бъде насочена към енергийната ефективност и възобновяемата енергия. Основната цел е редуцирането на емисиите въглероден диоксид с 35 хил. тона.

По думите на Димитров по програмата ще бъдат финансирани проекти за оползотворяване на хидроенергийния потенциал, насърчаване на мерки за повишаване на енергийната ефективност и използването на възобновяема енергия за отопление в сгради и местни отоплителни централи.

Ще бъдат насърчавани още и проекти за производство на горива на основата на биомаса. По програмата приоритет ще имат болници, социални домове, сгради, предоставящи социални и административни услуги, училища.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
При огромни излишъци от еленергия, ние ще пестим! ЕС съвсем откача, особено там където има далавера....

Спонсорирани публикации