Гьотце обясни разликата между Клоп и Гуардиола

"Юрген залага на бързите контри, Пеп иска да задържаме топката", сподели халфът
Обновена: 12 дек 2013 14:04 | 12 дек 2013 13:20, Друми Георгиев
0
Гьотце обясни разликата между Клоп и Гуардиола
Гьотце анализира настоящия и бившия си треньор. Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Марио Гьотце вече навлиза във форма след контузията си в глезена, получена след зверската секира на Рамиреш в мача срещу Челси за Суперкупата на Европа през август.

Дребосъкът вече има 6 попадения и 5 асистенции в 17 официални мача за баварците и постепенно се превръща в един от най-важните футболисти на тима.

Гьотце обясни пред телевизия "Скай" за разликата между сегашния му наставник Пеп Гуардиола и доскорошният му треньор в Дортмунд Юрген Клоп.

"Мисля, че Юрген Клоп изповядва философията на контраатаката. Той иска да усъвършенства в детайли този стил на игра, за да може неговият отбор винаги да играе с много бързи атаки", започна Гьотце.

"При Пеп Гуардиола става дума за много по-голямо притежание на топката с цел да се доминира в мача. Той държи на дълбока преса в половината на противника. Има разлика в двете философии, но и двамата са изключително добри в това, което правят."

"За мен мачът срещу Борусия в Дортмунд бе особен. Зарадвах се, когато трябваше да вляза в игра, макар да се чувствах некомфортно след като целият стадион ме освиркваше."

"В края бях щастлив, че спечелихме мача и че увеличихме разликата. Не ми беше лесно, но това е момент, който никога няма да забравя", допълни Гьотце, който смълча стадион "Сигнал Идуна Парк", когато откри резултата при победата на Байерн с 3:0 преди няколко седмици.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марио Гьотце
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации